Dodaj do ulubionych

Coś dla endeków.

IP: *.range109-158.btcentralplus.com 20.02.11, 08:08
Warto przypomnieć tę nacjonalistyczną organizacją, bo kogóż tam nie ma: akowcy i milicjanci, lotnicy z dywizjonu 303 i działacze partyjni. I co powiedzieć o takim Skalskim choćby, albo np. Bednarczyku, czy Giertychu (Jędrzeju), albo Siemaszce? Zdrajcy, sprzedawczyki, czy porządni ludzie?
pl.wikipedia.org/wiki/Zjednoczenie_Patriotyczne_Grunwald
Obserwuj wątek
    • Gość: jobrave Re: to też jest fajne IP: *.range109-158.btcentralplus.com 20.02.11, 08:14
      I jak tu się dziwić, że endecy, to schizofrenicy - no bo z którym SN tu się identyfikować?
      pl.wikipedia.org/wiki/Stronnictwo_Narodowe_%28po_1989%29
    • Gość: aaa Re: Coś dla endeków. IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.02.11, 08:18
      A skad watpliwosci?
      Przeciez jasne, ze to bandyci, zbrodniarze, denuncjatorzy.
      Jak mozna w ogole miec watpliwosci- przeciez to nacjonalisci.
      No i pewnie sikali tez do mleka.
    • fanka_online Re: Coś dla dewiantów 20.02.11, 08:20
      szubrave napisało;Coś dla endeków.

Patologiczny tropiciel patologii wspierając nacjonalizm i promując peerelowskie resentymenty, znakomicie wpisuje się w grunwaldzkie "towarzystwo nagłego obdarcia".
      Jak zwykle , ohyda po londyńsku.....
      • Gość: zakres Re: Coś dla dewiantów IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.02.11, 08:29
        widać fanka, że ty nie masz jednak nic ciekawego do powiedzenia. od dawna z resztą
    • Gość: Obiektywny Re: Coś dla endeków. IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.02.11, 08:35
      Ludzie mówią ze Polak nie potrafi - a tu jak widzimy Polak -Potrafi i to ten prawdziwy Polak- patriota z AK ,których potem nie brakowało w LWP ,MO i UB ! a także w takich organizacjach jak "Grunwald"
      Ot - jednemu" PATRIOTA "- zaś drugiemu "IDIOTA ! czyli w tym przypadku Patriota= Idiota
    • Gość: dark dla endeków. IP: 77.236.25.* 20.02.11, 08:57
      I Edek Prus w tym towarzystwie ?
      No to wszystko jasne, jeżeli chodzi o stosunki polsko-ukraińskie.
    • Gość: Ika Droga endeków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 16:19
      Zaczynali od patriotyzmu zaliczyli antysemityzm zatrzymali się na faszyźmie.
      A później jak gdyby nic weszli w głęboki nacjonalizm.Ciekawe gdzie dojdą.
      • lowenbrau Re: Droga endeków. 20.02.11, 16:55
        www.youtube.com/watch?v=OzGH7wi9PfY
        • lechowski51 Re: Droga endeków. 20.02.11, 18:04
          Cos dla przemyskich "antyfaszystow"
          wpolityce.pl/view/7480/Wiecej_lagodnosci__A_nawet_ostrosci__I_wiecej__Wyborczej_w_Holandii__Weekendowy_przeglad_prasy_Zaremby__Rysuje_Krauze.html
          • Gość: Ika Re: Droga endeków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 18:45
            W tym wątku Lechosiu rozmawiamy o ND-cji.Taka formacja polityczna o ideologi zmieniającej się w zależności od okresu historycznego.Najciekawszy okres to kiedy zachwycali się i starali wprowadzić w życie faszyzm.
            Nawet niczego wyszedł im też flirt z komuną.
            Ale to Twoi idole.Zapewne wiesz znacznie więcej niż ja na ten temat.
            • Gość: stachu.kiślak Re: Droga endeków. IP: *.range109-158.btcentralplus.com 20.02.11, 19:45
              Kosovo je srbske!
            • lechowski51 Re: Droga endeków. 20.02.11, 20:13
              Twoja wiedza historyczna jest tak zenujaca,ze na tym forum budzisz podziw tylko w bylym sbeku mykole.Ja nie mam wystarczajaco cierpliwosci jak aaa aby tlumaczyc Ci podstawowe fakty z historii mojego kraju.
              • Gość: aaa Re: Droga endeków. IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.02.11, 20:15
                Bo ja mam zaciecie pedagogiczne :)
                I nie takich orlow jak Ika mialem w klasie :D:D:D
            • Gość: aaa Re: Droga endeków. IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.02.11, 20:14
              To Ty sobie rozmawia o "ND-cji (?) a Lechowski powkleja linki i wszyscy beda zadowoleni.
              • lechowski51 Re: Droga endeków. 20.02.11, 20:30
                Pozostaje bez ironi pelen podziwu dla Twojej wiedzy i cierpliwosci dla tej nedznej kreatury ktora postawila sobie za cel opluc wszystko co stanowi nasza tozsamosc historyczna a zatem narodowa.
                • Gość: Obiektywny Re: Droga endeków. IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.02.11, 21:31
                  Panie Lechowski - o ile zrzozumialem( z dokumentów historycznych ) to po wojnie rzesze Akowców i inncyh tzw. zolnierz leśnych ( może i innych skrzatow) przeszło do pracy w MO i UB oraz KBW i LWP( jak min. Wołyniak i Ogień) .Tak więc późniejsza MO i SBecja podtrzymywali tradycje tych lesnych skrztów bo wielu funkcjonariuszy wywodziło się z domów o tradycjach w których ich przodkowie pracowali w MO i UB ale przed przejściem do tych formacji wlasnie byli tzw.Akowcami- "lesnymi zolnierzami lub zwykłymi skrzatami- rzeźnikami " . Plując na MOi SB plujesz na AK i na wiele osob z obecnej wladzy polskiej min. rodziców Matki Polki ( I-wszej damy Pani Prezydentowej Komorowskiej ,której to zarówno mama jak też tata pracowali aż do emerytury w UB . No i co - pracowali ,nie popełnili żadnej zbrodni- więc co od nich chcesz ? Zazdrościsz im -czy jak ?).
                  Daj więc Pan spokój temu AK bo zacznę wierzyć że cale AK=się nie tylko UPA ale i =MOiSB i to oni sa największymi patriotami polskimi nie zas twoja "wybitna "osoba wraz z twoim proboszczem !
    • Gość: Ika Co Poeta miałna myśli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 09:53
      ND-cja od chwili powstania karmiła się krwią.Oczywiście skupiała największych "patriotów".W butności byli chyba lepsi od faszystów.
      Praktycznie cieszyli się pogardą normalnych naszych obywateli.
      Bardzo trafnie ujął to Tuwim.I przyznam szczerze,że do dzisiaj nic się nie zmieniło prócz brauninga.Ale zamiast jego posiadają niewyczerpalne zapasy jadu.

"Krzyż mieliście na piersi, a brauning w kieszeni.
      Z Bogiem byli w sojuszu, a z mordercą w pakcie,
      Wy, w chichocie zastygli, bladzi, przestraszeni,
      Chodźcie, głupcy, do okien - i patrzcie! i patrzcie!..."

To pierwsza zwrotka dla Lechosia i Sfory.Jak opanujecie pamięciowo a to trochę potrwa podrzucę Wam drugą zwrotkę oczywiście.
      • jesus33 No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 10:36

• jesus33 Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 10:38
          Całuski w usto od Robusia J. :)
          • Gość: jobrave Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) IP: *.range109-158.btcentralplus.com 21.02.11, 12:13
            Ale Robuś kłuje, wolę od Ciebie :)
            • jesus33 Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 13:57
              A wcale że nie kłuje :-), a ode mnie to zawsze. Kiedy zawitasz ponownie do miasta? Musimy koniecznie to wiedzieć, a tak na marginesie to w Absyncie jest malowanie, normalnie tragedia, cały lokal jest poobklejany jakąś folią i jestem teraz zmuszona chodzić na kawę na Podcienia, normalnie skandal! Tak i tyle z życia naszego miasta mam Ci do przekazania, a reszta po staremu :-))
              • wampir-wampir Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 14:30
                jesus33 napisał:

> Kiedy zawitasz ponownie do mias
                > ta?

O, proszę. A kiedy Ty wrócisz na forum? Smutno tu bez Ciebie Jesusku :-)))
                • jesus33 Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:09
                  Na razie muszę odpocząć od forum, ale wrócę:-) Czasami sobie wchodzę i czytam, ale nie za dużo żeby przypadkiem do reszty nie zwariować, no i czekam z utęsknieniem na przyjście wiosny.
                  • wampir-wampir Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:12
                    Też coś, przecież to wiosną wariuje się do reszty. Ja na przykład coraz cieplej myślę o Fance ;-)))
                    • jesus33 Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:23
                      A czy nasza przenajświętsza panienka odwzajemnia Ci się tym samym, czy może nadal udaje niedostępną? Tak z całą pewnością wiosna przynosi szaleństwo, ja na przykład planuję się na wiosnę zakochać na nowo w Panu Lechowskim, który mi się nigdy nie opierał, nigdy! :-)
                      • wampir-wampir Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:25
                        jesus33 napisał:

> A czy nasza przenajświętsza panienka odwzajemnia Ci się tym samym, czy może nad
                        > al udaje niedostępną?

Udaje, ale mnie to nie przeszkadza. I tak wiem, że mnie kocha ;-)))
                        • jesus33 Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:30
                          Takie udawanie to nawet podniecające jest i dodaje całej zabawie pikanterii. Koniecznie muszę tak poudawać przed Panem Lechowskim, czy myślisz że uda mi się go w końcu usidlić? Podpowiedz mi jeszcze co mam robić, by lato spędzić już wspólnie z Panem Lechowskim. :-)
                          • wampir-wampir Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:34
                            No, Fankę na pewno podnieca. Pewnie lubi długą grę wstępną :-))) A Tobie po co klechoojek? Poużywasz sobie i rzucisz, a my tu będziemy potem czytać setki patryjotycznych postów zamiast ;-)))
                            • jesus33 Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:41
                              A Ty naprawdę myślisz że z Panem Lechowskim można sobie poużywać? ;-)
                              No i zaczyna się, jeszcze dobrze nieprzyszła i już jest grzeszna, i tylko świntuszenie jej w głowie ;-)
                              • wampir-wampir Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 15:56
                                jesus33 napisał:

> A Ty naprawdę myślisz że z Panem Lechowskim można sobie poużywać? ;-)

Czy ja wiem? Nie spotykam zbyt często szczerbatych pokrak ;-)))

> No i zaczyna się, jeszcze dobrze nieprzyszła i już jest grzeszna, i tylko śwint
                                > uszenie jej w głowie ;-)

Wiosna idzie :-)))
          • solist Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 21.02.11, 12:20
            Wiedziałem od dawna, że powodem niechęci Basi do Joebrave jest miłość. I jak widzę chodzi też o zazdrość o RJ...
            • solist Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 22.02.11, 09:54
              Hi, hi, ale jaja! Jezysku, zwracam honor, nie doczytałem i pomyliłem cie z ..., nie wymienię, bo się całkiem na mnie obrazisz.
              • jesus33 Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 22.02.11, 10:19
                A o co chodzi? A z kim mnie pomyliłeś? I dlaczego całkiem, ja się na Ciebie nigdy nie obrażałam :-))
                • Gość: hmmm Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 14:17
                  media.wp.pl/kat,1022943,wid,13154375,wiadomosc.html?ticaid=1bd3f
                • solist Re: No to ja krótko. Jobrave kocham Cię :-) 23.02.11, 08:00
                  Dzięki ci wielkie. Jankesowy wplątał mi się nie tam gdzie trzeba
      • gate.of.delirium IKA wiedzę przełyka... 22.02.11, 14:54
        Gość portalu: Ika napisał(a):

> To pierwsza zwrotka dla Lechosia i Sfory.Jak opanujecie pamięciowo a to trochę
        > potrwa podrzucę Wam drugą zwrotkę oczywiście.

Nigdy nie uczyłem się na pamięć, zawsze starałem się ogarnąć regułę. Tobie też polecam ten sposób nabywania wiedzy. Tak zwane "kucie na pałę" przynosi mierne rezultaty, czego dowodem są Twoje wpisy na forum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka