Gość: XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 20:32 gdzie w Przemyślu można bez skierowania i "od ręki" zbadać poziom cukru we krwi ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pysio Re: gdzie badanie cukru IP: *.alfaks.com 07.12.11, 21:08 Każdy cukrzyk ma 'automat" do badania poziomu cukru. Na pewno masz takiego znajomego wśród znajomych. Takie badanie to kwestia minuty. Z tego co wiem, fachowo robią to też w przychodni na Brodzińskiego koło ZUS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slodycz Re: gdzie badanie cukru IP: *.play-internet.pl 08.12.11, 00:56 wczoraj na Focha w przychodni, pok. 1 a, trafilam przypadkiem od innego lekarza i dostalam za darmo aparat, recepte na paski, "dlugopis" szpilkowy - slowem, caly zestaw mi wcisneli i kazali sie podpisac, ze wzielam. Z tego co wiem, to trwa do konca roku jakas zmasowana akcja i za darmoche rozdaja takie zestawy, do tego zeszycik, w ktorym zapisujesz 3 x na dzien wyniki, potem zapisuja cie do diabetologa. W sumie warto poswiecic troche czasu, skoro sie prosza. Zrozumialam z telewizora, ze maja potwierdzic, ze 30% Polakow ma klopoty z poziomem cukru, wiec na to teraz idzie kasa, ale kto to wymyslil - nie mam pojecia. Taka lapanka na potencjalnych cukrzykow. Idz tam kolo poludnia, nie ma kolejek, ale musisz miec skierowanie, zdaje sie. Powodzenia:) przyszly cukrownik Odpowiedz Link Zgłoś