Dodaj do ulubionych

DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!!

IP: *.rsk.pl 08.03.02, 22:44
W Komańczy zemdlała dziś dziewczynka, która nie jadła od dawna w ogóle
śniadań.Inne dzieci też przyznają , że nie jedzą.Szok!Jeśli zdarzy się Wam , że
będziecie mieć o złotówkę za dużo to wpłaćcie ją na dożywianie dzieci z
gimnazjum w Komańczy .Tumany z rady gminy oczywiście coś zawaliły i dzieci
dożywianiem nie zostały objęte , ech szkoda słów .
Urząd Gminy Komańcza, PBS, Sanok, 86420002-5669-36000-00 z dopiskiem OBIADY DLA
GIMNAZJUM.

Obserwuj wątek
    • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 09.03.02, 09:08
      Tak słyszałem tę wiadomość, nie jest to pierwszy taki przypadek w
      Bieszczadach. Sytuacja powtarza się z roku na rok. W mediach tak dużo mówi się
      o dożywianiu dzieci, ale jak zwykle zawodzi czynnik ludzki. Jaka musi być
      sytuacja materialna rodzin skoro nie stać ich na kawałek chleba dla dziecka -
      gdzie są nasi parlamentarzyści, którzy tak "chętnie" biorą w obronę nasze
      społeczństwo, może i oni powinni podzielić się swoją poselską dietą? Tylko że
      ich ten problem nie dotyczy, ich dzieci mają nie tylko na chleb.
      • gofa Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 09.03.02, 11:04
        STRASZNE...a moze nasi parlamentarzysci zyja wedlug zasady : czego oczy nie
        widza, tego sercu nie zal... co sie beda przejmowac, oni maja inne problemy na
        glowie...
        • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 09.03.02, 12:09
          pewnie, że mają inne problemy jedne bardzo ważne drugie mniej, ale nie zmienia
          to faktu że to oni zostali wybrani i oni maja nas reprezentować w parlamencie.
          Czy parlamentarzyści z okręgu przemysko-krosnieńskiego nie znają sytuacji?
          chyba wiedzą, więc dlaczego swoimi kanałami nic nie robią, społeczeństwo im
          zawierzyło, to granda i skandal żeby w cywilizowanym kraju w XXIwieku dzieci
          mdlały w szkole na lekcjach. Staramy się o wejście do Unii, chcemy dorównać
          rozwiniętym krajom Europy, wypadałoby więc takie sprawy załatwiać na pniu.
          • gofa Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 12.03.02, 11:30
            to prawda ze skandalem sa takie sytuacje w przededniu wejscia do UE...ale
            takich sytuacji jest cale mnostwo...szkoda tylko ze ci ktorzy powinni zwracac
            na nie uwage zajmuja sie calkiem innymi rzeczami...
            • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 12.03.02, 18:12
              a nie sądzisz, że to po prostu znieczulica.
              • gofa Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 12.03.02, 19:02
                ...znieczulica tez...
                • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 12.03.02, 19:54
                  no własnie to jest okropne. Pewnie jakaś tragedia poruszyłaby urzędasów do
                  działania. A może i nie, przecież zawsze potrafią zasłonić się przepisami,
                  ustaleniami i nie wiedzieć jeszcze czym.
                  • gofa Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 12.03.02, 19:58
                    akurat...to juz jest tragedia...mamy XXI wiek a dzieci mdleja z glodu...a o
                    ilu rzeczach jeszcze nie wiemy?...
                    • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 12.03.02, 21:09
                      nie wiemy i sie nie dowiemy, chyba że dziennikarscy detektywi cos wyniuchają,
                      oni niczego się nie boją i potrafią "zakazane" rzeczy opublikować.
                      • gofa Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 12.03.02, 22:11
                        coz...taka ich praca...czasem robia zbedne zamieszanie a czasem dzieki nim
                        mozemy dowiedziec sie o czyms co potrafi gleboko poruszyc...
                        • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 13.03.02, 22:28
                          no i czasmi dzieki nim to i prokuratura ma coś do roboty.
                          • ssaczek Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 13.03.02, 22:45
                            Skoro o głodnych dzieciach to czy Wy wierzycie w to, iż zbierane pieniądze i
                            dary od ludzi trafiają tam gdzie powinny. Ja straciłem całkowicie zaufanie do
                            wszelakich instytucji zbierających na przeróżne cele a do ludzi chodzących po
                            domach z karteczkami to bym strzelał i proszę tego nie odbierać jako jakiegoś
                            skąpstwa (sam bywałem w sytuacjach, kiedy zbierałem butelki jako dzieciak, aby
                            kupić coś do jedzenia ). Ta ilość ludzi pozbawionych wszelakiej moralności jest
                            przerażająca i pomimo iż dzisiaj staś mnie, aby pomagać innym to ograniczam się
                            tylko do pomocy osobistej ludziom, których znam.
                            • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 13.03.02, 22:55
                              Oczywiście, że masz rację iż nie zawsze wszystkie zebrane pieniądze idą na
                              cel, na który są zbierane. Ale nie można tez tak uogólniać, czasami pukaja do
                              drzwi, naprawdę potrzebujący, i jak proszą o jedzenie a nie o pieniądze to
                              zawsze wtedy daję. Nigdy nie zatrzymuję się prze żebrzących z dziećmu
                              Rumunach, oni tylko liczą na litość, a zebrane pieniądze przekazują swoim
                              patronom, którymi niejednokrotnie są nasi ziomkowie - wstyd i hańba.
                              • ssaczek Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 13.03.02, 23:09
                                O!!! Właśnie sam na własne oczyska to widziałem!!!
                                Wiesz, jeśli ktoś mi powie, że jest głodny to ZAWSZE go nakarmię, ale już
                                jedzenia nie rozdaję. Jakiś rok temu po naszym bloku chodziło dziecko prosząc o
                                coś do jedzenia, zawsze dałem jakieś konserwy czy makarony itp. itd., pewnego
                                dnia przez przypadek zobaczyłem jak ta dziewczynka siedź sobie i sortuje to, co
                                dostała. Ilość tych produktów przeszła wszelkie oczekiwania, ja jadąc do
                                marketu tyle nie kupuję.
                                • gofa Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 14.03.02, 00:06
                                  no coz...poruszylismy bardzo powazny problem... jesli chodzi o kwestujacych na
                                  ulicach...watpie czy to co zbieraja trafia naprawde do potrzebujacych, wyznaje
                                  zasade ze jak masz cos dac to daj bezposrednio najbardziej potrzebujacemu...
                                  denerwuja mnie tez wszyscy proszacy o pieniadze na ulicy, podobno na jedzenie,
                                  ale dlaczego jak sie proponuje kupno chleba krzywia sie? ...wypadaloby zapytac
                                  skad tylu zebrzacych...a stad ze jest tylu dajacych...niestety...to taki chwyt
                                  psychologiczny... no i nie nalezy zapomniec, ze ci najbardziej potrzebujacy
                                  nigdy nie wyjda na ulice...to w domach rozgrywaja sie dramaty o ktorych nie
                                  mamy pojecia...niestety...
                                  • wook Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 14.03.02, 19:07
                                    oj niestety gofa masz rację, ten najbardziej potrzebujący będzie swoja biedę
                                    konsumował w swoich czterech ścianach wstydząc się kogokolwiek prosić o pomoc.
                                    Ja jeszcze odniosę sie do wypowiedzi ssaczka, widziałem jak zbierane jedzenie
                                    przez tzw. potrzebujacych ląduje w smietniku, po prostu zatrzymywali tylko
                                    pieniądze, ktoś dawał im jedzenie brali bo skoro potrzebujacy, to ludzie
                                    dawali i pieniadze i jedzenie. Widać że jedzenie nie było im potrzebne.
                                    Denerwują mnie tez osoby, które przychodzą pod drzwi z tabliczkami na szyi, że
                                    zbierają na operację czy leczenie dziecka, może rzeczywiście są w takiej
                                    sytuacji, ale czy to ich zadanie?. Powinny to robić stowarzyszenie czy fundacje
                                    i swoimi działaniami pomagać takim osobom.
                                    • gofa Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 14.03.02, 23:13
                                      no niestety ten temat bedzie budzil wiele emocji, ale jak na razie to sie
                                      zgadzamy...
                                      • ssaczek Re: DZIECI MDLEJĄ Z GŁODU!!! 15.03.02, 23:53
                                        Oj! Tak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka