Dodaj do ulubionych

Lepiej kupić papier toaletowy ...

IP: *.stimo.net 25.04.12, 13:25
Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty za i przeciw doszedłem do wniosku, że lepiej kupić w "Biedronce" opakowanie papieru toaletowego w tej samej cenie co "Zycie Przemyskie" od tego tygodnika!
"Zycie Przemyskie" nie prezentuje po prostu NIC! Nawet nie można go określić mianem "szmatławca" bo nie zasługuje na ten przywilej. Brak profesjonalizmu, obiektywizmu a przede wszystkim stronniczość połączona z brakiem wolności słowa czyni ten tygodnik pismem, któro nie można absolutnie nazwać NIEZALEŻNYM!

Te czasy gdzie w redakcji pracowali Jan Miszczak ("odszedł" dzięki arcybiskupowi Michalikowi...), Zdzisław Besz już nie wrócą, tak samo jak atrakcyjność i poziom pisma.

Śmiało to samo można powiedzieć o wydaniu internetowym "Życia Przemyskiego"
Obserwuj wątek
    • Gość: szzzzzzz Re: Lepiej kupić papier toaletowy ... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 25.04.12, 13:32
      besz siedzi na forum non stop. czytaj i płacz
    • Gość: THC Re: Lepiej kupić papier toaletowy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 14:21
      A czego się Pan spodziewał, czystki oraz rewolucje powodują dalszą degrengoladę. Proponuję zapytać o zdanie "stary" personel tam pracujący na temat atmosfery w pracy. Z resztą przyjęci po rewolucjach też się już zwalniają.
      • Gość: Były czytelnik Re: Lepiej kupić papier toaletowy ... IP: *.tktelekom.pl 25.04.12, 18:19
        Wersji papierowej od dawna nie czytam, czasem zajrzę na www a tam... dramat, błędy stylistyczne, literówki - czyżby władze pozbyły się korekty? Poza tym tematy typu "Operator żurawia kradł olej" czy "Rozpoczęli imprezę w centrum Jarosławia, zakończyli w izbie wytrzeźwień w Przemyślu" - na stronie głównej??? Opamiętajcie się i zacznijcie z szacunkiem traktować Czytelników!
        • Gość: SkyBoy Re: Lepiej kupić papier toaletowy ... IP: *.stimo.net 25.04.12, 18:38
          Jak się nie ma co pisać to na główną dają to co mają by nakład wyszedł. Tu właśnie widać brak pomysłów na artykuły. Gdyby nie mieli piór pod kontrolą i trochę ikry lub GDYBY WSZYSTKICH WYPIEPRZYĆ i stworzyć nową redakcję było by o 100% lepiej. Przecież jest o czym pisać! Począwszy od Chomy a skończywszy na Kuchcińskim ze wstawkami klerykalnymi.

Sorki! Zapomniałem, że to się dzieje w Przemyślu gdzie rządzi dziedzic Choma...
          • Gość: Życie Przemyskie Re: Lepiej kupić papier toaletowy ... IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.04.12, 17:49
            "Jak się nie ma co pisać to na główną dają to co mają by nakład wyszedł. Tu właśnie widać brak pomysłów na artykuły. Gdyby nie mieli piór pod kontrolą i trochę ikry lub GDYBY WSZYSTKICH WYPIEPRZYĆ i stworzyć nową redakcję było by o 100% lepiej. Przecież jest o czym pisać! Począwszy od Chomy a skończywszy na Kuchcińskim ze wstawkami klerykalnymi".
            Co znaczy"by nakład wyszedł"? Lepiej będzie jak Ty mało szanowny odejdziesz. Jak to sobie wyobrażasz, że wystarczy WYPIEPRZYĆ wszystkich i stworzyć nową redakcje? A jak napisałeś"kontrola piór" też by znikła? A co chciałbyś napisać o Chomie? Pisz raczej prezydencie, tak wypada beznadziejo rajcowana wiatrem słonecznym. A jakież to wstawki klerykalne[sic!] masz do dyspozycji, aby uszlachetnić Kuchcińskiego? Proponuję, abyś najpierw zastanowił się co chcesz i o czym napisać, a potem spróbuj napisać kilka zdań sensownych, a nie takie"sratatata"!
            • Gość: Godosz Re: Lepiej kupić papier toaletowy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 19:02
              W pełni popieram post Skyboya, widać także, że oprócz cenzurowania forum ŻP , bojówki wkraczają tutaj tyle że usuwanie wpisów tak łatwo się tu nie da , to prowadzą kampanie bogobojno-wychwalczą jedynej słusznej Redakcji.
            • Gość: SkyBoy Re: Naprawdę!! Lepiej kupić papier toaletowy ... IP: *.stimo.net 27.04.12, 22:03
              "Wypieprzyć" znaczy dosłownie zmienić skład redakcji na takich ludzi, którzy znają swoją profesję, maja pomysły, są młodzi, przebojowi oraz nie lubią czyścić butów swojemu szefowi ani prezydentowi miasta czy tez hierarchom w pas się kłaniać. Będą niezależni. Ponoć było już kilku młodych redaktorków przez ostanie 4 lata ale nie wytrzymali długo w takiej redakcji gdzię musi się pisać to co lubi szef, a po za tym zero krytyki władz miasta, kleru, straży miejskiej a na głowną pierdoły z domów dziecka, kto kogo okradł,

Co do nazwiska Choma to chyba z 50% tytułów prasowych i to nie takich marnych jak "upadły anioł" "Zycie Przemyskie" na swoich stronach często wymienia nazwisko Prezydenta RP bez tytułu Prezydent i NIC się nie dzieje ani czytelnikom ani tez Prezydentowi RP. Szczególnie robią tak pisma związane z PiS-em i Rydzykiem.
              Czyżby pan Choma był wążniejszy od Prezydenta Rzeczy Pospolitej? Może dla Ciebie tak, bo czuję tu "regio-piso-kler" a dla mnie NIE bo na niego nie głosowałem.

Co do wstawek klerykalnych chyba jasno się wyraziłem! Trzeba pisać o Wszystkich i wszystkich krytykować począwszy od Chomy a skończywszy na Kuchcińskim, bo z Przemyśla i z PiS-u a pomiędzy tymi materiałami umieszczać artukuły o "braciach w sukienkach", a jest o czym i o kim pisać!
              W około Rynku melin z gorzałką i fajkami w cholerę. Czy choć raz Życie o tym napisało? Czy tak ciężko młodemu radaktorowi (o ile nie wygryzieny z redakcji) przejść się raz na dwa tygodnie po obrzeżach miasta, podwórkach, placach, parku, nad Sanem a w szczególności po bazarach i zasyfiałym zielonym rynku i porobić zdjęcia tego co "kłuje w oczy" i walnąć to na główną z komentarzem jak to władze dbają o miasto? NIESTETY NIE BO NIE WOLNO! O władzach wolno Wam pisać tylko w samych superlatywach! A BROŃ BOŻE NAPISAĆ COŚ NA KLER! To dopiero by było! Co by dziedzic Przemyśla powiedział a Arcybiskup? O Boże! Strach pomysleć. Musielibyście zejść do podziemia ale... o czym tu pisać w podziemiu jak sie na legalu nie potrafi.
    • fanka_online Re: Lepiej kupić papier toaletowy ... 25.04.12, 18:35
      I któż to tak płacze za red. J.M.?Analistyk?! Przecież On akurat zmiótł z powierzchni ziemi waszego ulubionego szuwarowego trolla ( aktualnie na fish&chips).;)))
      A ex red. od tanich sensacji, co to omal nie wyleciał kiedyś za stronniczy tekst ,faktycznie.....nadaktywny od czasu emigracji.
    • darino papier toaletowy 27.04.12, 23:41
      Gość portalu: SkyBoy napisał(a):

> Brak profesjonalizmu, obiektywizmu a przede wszystkim stronniczość połączona z brakiem >wolności słowa czyni ten tygodnik pismem

No już nie praw o stronniczości ...
      • Gość: Piotrek Re: papier toaletowy IP: *.tktelekom.pl 02.05.12, 17:46
        Większej żenady jak wywiad (na pierwszej stronie!) jednego dziennikarza z drugim (z tej samej gazety!) nie sposób sobie wyobrazic - jak to mówią żal!
        • Gość: SkyBoy Re: Papier za OK! To są zużyte podpaski! IP: *.stimo.net 02.05.12, 21:13
          Redakcja która "gnoi" młodego redaktora jest jaskinią starych bezproduktywnych wapniaków czyli kliką, która nie wpuszcza do swojego pomieszczenia świeżego powietrza dusząc się w swoim smrodzie...

I niech tu odpisze jakiś PAN REDAKTOR, ze to NIEPRAWDA!
          • Gość: Życie Przemyskie Re: Papier za OK! To są zużyte podpaski! IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.05.12, 10:24
            A podaj nazwisko tego młodego, gnojonego chłopaka i nazwiska wapniaków, bodaj dwa.Takie anonimowe bajdurzenie świadczy o Tobie niezbyt dobrze. Co Ty na to? Odwago dziecino.
        • Gość: Godosz Re: papier toaletowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 22:34
          Czekamy na kroniki lub zapiski z wypadku, może się ktoś więcej tym zainteresuje niż kolega z pracy.
          • demon1903 Re: papier toaletowy??? 02.05.12, 23:25
            Bywam tutaj bardzo rzadko ale... nie powiem! Temat arcyciekawy! Kiedyś jak prowadziłem "eprzemysl.pl" byłem ostrym krytykiem wszystkiego co złe w Przemyślu. Począwszy od pana Chomy a skońzywszy na świniach w seminarium, które śmierdzialy na cały Park Miejski szczególnie latem...
            Dziwi mnie do dzisiaj, że nigdy na ŻP nic złego nie napisałem, choć Kuchciński, Choma, Michalik i INNI co wartowali byli zrównani z glebą w artykułach. Po prostu nie wypadało pisać "coś" złego na redakcję pisma, które mocno kiedyś stało ale spadło ma "psy" i to dzięki panu Chomie zaczęło się staczanie z równi pochyłej ku przepaści ŻP. A kiedyś było tak dobrze. Każdy to powie. Jako redaktora zarejestrowanego w ogólnopolskim spisie pism i czasopism obowiązuje mnie tajemnica zawodowa ALE POWIEM, że znam osobiście nazwiska osób gnębionych psychicznie w redakcji Życia Podkarpackiego na przestrzeni ostatnich 4 lat, które "musiały"odejść z redakcji. Dziwi mnie też ostatnia odpowiedż jakiegoś tam "Godosza", że: Czekamy na kroniki lub zapiski z wypadku, może się ktoś więcej tym zainteresuje
            > niż kolega z pracy.
            Prawda jest tylko jedna! I nie jest nią pan Choma ani Arcybiskup Michalik tylko zwykli ludzie.
            Kto zna demona1903 wie o co biega w naszym Kuriolandzie.

Pozdrawiam wszystkich za wyjątkiem prezydenta miasta i klery.
            • Gość: własciciel mam prawo ! IP: *.toya.net.pl 03.05.12, 09:11
              Jeśli to moja gazeta a żyjemy w wolnym kraju to prawo właściciela kogo chce zatrudnić i o czym tygodnik ma pisać, nie podoba się można nie czytać lub popluć na forum to właśnie "rozżalonych i byłych" prawo. Tak ich niewielu że aż szkoda.
              • Gość: THC Re: mam prawo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 09:24
                Racja właścicielu, prywatna firma i może prowadzić jaką chce politykę personalną i wydawniczą, ale jakby forum nie było anonimowe to byś zobaczył, że to nie "byli i rozżaleni" piszą. Fakt niektóre posty są naprawdę żałosne, no ale mamy wolność słowa ( dopóki oczywiście nie jest łamane prawo), którego w tej gazecie nie ma i nie będzie.
                • Gość: Żakowski Re: mam prawo ! IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.05.12, 10:32
                  A napisz mi THC w jakiej prywatnej firmie pracownik może robić cokolwiek bez zgody właściciela? Na jakiej podstawie(podaj przykłady) sądzisz, że w gazecie nie istnieje i nie jest stosowana tzw."wolność słowa" cokolwiek by to znaczyło? Każde pismo i pisemko ma swego rodzaju tzw.linię programową, która zależy od wydawcy. Tyle i aż tyle. Czy to jasne dla Ciebie drogi THC?
                  • Gość: THC Re: mam prawo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 11:04
                    Co do linii programowej to zgoda, faktem też jest , że wolność słowa można szeroko definiować, ale jeśli spojrzymy np. na forum internetowe gazety i tamtejszą cenzurę (faktem że niektóre posty oprócz tego, że są nieprawdziwe to i chamskie), jeśli spojrzymy ilu dobrych i nonkomformistycznych dziennikarzy już tam nie pracuje, albo zostali postawieni do pionu np. stając się rozwozicielami gazet, jeśli spojrzymy na tych , którzy postanowili zeznawać w sądzie lub na policji to zostali zwolnieni. Ja rozumiem politykę firmy i właściciel może robić co chce, ale nie ma to nic wspólnego z wolnością słowa i dlatego jest jak jest. Muszę jednak dodać , że dalej pracuje tam dużo naprawdę fajnych ludzi z pasją i niech tak zostanie, nie ma co się już spierać, dywagować to przecież nic nie zmieni a tylko nakręca niepotrzebne dyskusje.
                    • Gość: Życie Przemyskie Re: mam prawo ! IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.05.12, 14:58
                      I to jest THC to, co powinno charakteryzować rozsądny i sensowny post! Jesteś przykładem jak powinno pisać się o kimś i o czymś co nawet jest smutną prawdą, ale napisane z taktem, rozumnie i w sposób kulturalny. Wielki szacun za to!
                      Faktycznie w tej redakcji można znaleźć jeszcze takich czy owych dobrych i zaangażowanych ludzi. Im należy się szacunek, a nie tzw.wieszanie psów!!!
                      I to byłoby na tyle.
            • Gość: Gość Re: papier toaletowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.12, 10:40
              > Bywam tutaj bardzo rzadko ale... nie powiem! Temat arcyciekawy! Kiedyś jak prow
              > adziłem "eprzemysl.pl" byłem ostrym krytykiem wszystkiego co złe w Przemyślu

Hahahaha! Teraz ukrywasz się pod nickiem SkyBoy żeby sobie pofolgować i jeszcze sam chwalisz swoje posty! Żałosny jesteś Kriga. Czy może to zbieg okoliczności, że SkyBoy pisze z Krosna. Pisze w tym samym, żalosnym, chaotycznym i pełnym jadu stylu - typowego dla Ciebie Krzyśu, Kriga, demonie1903.

O, a to ciekawostka na deser:
              www.handeldlugami.pl/www/dlug,002003208142,krzysztof,duda.html
              :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka