edi-90
25.06.12, 19:46
Spotkałem się z niemiłą sytuacją jaka często jest spotykana w naszym Przemyskim Magistracie
Od jakiegoś czasu często na imprezach miejskich spotykam firmę, która świadczy usługi Zabezpieczenia Medycznego karetkami typu "S" !!! Kilka razy to widziałem jak owe karetki nie pomagają tylko przekazują poszkodowanych do wzywanych karetek z Szpitala Wojewódzkiego.
Dostałem bardzo ciekawe informacje że NZOZ Paramedyk prowadzona przez P. Bartosza W. dostaje zlecenia z naszego magistratu po znajomości !!! Czyli Regia Civitas dalej uzupełnia stołki swoimi ludźmi i daje tylko im zarabiać ! kosztem naszego bezpieczeństwa podczas imprez masowych. Karetki typu S - Specjalistyczna jak sama nazwa wskazuje powinna mieć wypchane auto (karetkę) sprzętem do ratowania ludzkiego życia oraz posiadać wszystkie potrzebne pozwolenia (pozwolenie na używanie kogutów z MSWiA zgodności z normą PN EN 1789 oraz w tym odpowiednie ubezpieczenia )! Strach jechać takim pojazdem sypiącym się ale nasi nieudolni urzędnicy nie zwracają uwagi na takie szczegóły bo kolega z Regi Civitas potrzebuje pracy. Taniej wyjdzie poprosić szpital o zabezpieczenie imprezy bo i tak oni przyjadą a nie barć firmy która kompletuje auta z Szrotu ! Czy już ktoś z was spotkał się z podobną sytuacją kiedy to Urząd Miasta woli dać zarobić koledze a nie dba o nasze bezpieczeństwo dla mnie to jest oburzające ???