Dodaj do ulubionych

Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civitas

25.06.12, 19:46
Spotkałem się z niemiłą sytuacją jaka często jest spotykana w naszym Przemyskim Magistracie
Od jakiegoś czasu często na imprezach miejskich spotykam firmę, która świadczy usługi Zabezpieczenia Medycznego karetkami typu "S" !!! Kilka razy to widziałem jak owe karetki nie pomagają tylko przekazują poszkodowanych do wzywanych karetek z Szpitala Wojewódzkiego.
Dostałem bardzo ciekawe informacje że NZOZ Paramedyk prowadzona przez P. Bartosza W. dostaje zlecenia z naszego magistratu po znajomości !!! Czyli Regia Civitas dalej uzupełnia stołki swoimi ludźmi i daje tylko im zarabiać ! kosztem naszego bezpieczeństwa podczas imprez masowych. Karetki typu S - Specjalistyczna jak sama nazwa wskazuje powinna mieć wypchane auto (karetkę) sprzętem do ratowania ludzkiego życia oraz posiadać wszystkie potrzebne pozwolenia (pozwolenie na używanie kogutów z MSWiA zgodności z normą PN EN 1789 oraz w tym odpowiednie ubezpieczenia )! Strach jechać takim pojazdem sypiącym się ale nasi nieudolni urzędnicy nie zwracają uwagi na takie szczegóły bo kolega z Regi Civitas potrzebuje pracy. Taniej wyjdzie poprosić szpital o zabezpieczenie imprezy bo i tak oni przyjadą a nie barć firmy która kompletuje auta z Szrotu ! Czy już ktoś z was spotkał się z podobną sytuacją kiedy to Urząd Miasta woli dać zarobić koledze a nie dba o nasze bezpieczeństwo dla mnie to jest oburzające ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Stanisław Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:57
      Nic nowego urzad miasta zawsze bedzie robił cos naszym kosztem by kolega zarabiał :D Brawa dla całego URZEDU MIASTA !
      • Gość: snajper Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.toya.net.pl 18.07.12, 16:43
        Nie bójmy się użyć tych słów... UM to same ku... i złodzieje.
        I tyle w temacie.
    • Gość: Krzysiek Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 20:00
      To te stare auta vw t4 ??? Fakt sypią sie :P proponuje je oddać tam skąd je kupili :)
    • Gość: JA Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 10:37
      jak masz dowody na poparcie swojej tezy, to zgłoś to tam gdzie trzeba.
      • Gość: My Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 11:55
        do kogo ma zgłosić? Pójść z tym do władz miasta? Ta sprawa jest dla mediów, ale nasze wolą chwalić władze niż pisać o nich obiektywnie. Sytuacja ta bardzo cieszy władze. Ludzie sobie popiszą, poirytują sie a i tak nikt nic im nie zrobi.
        To nie pierwszy przypadek. Takich jest więcej i to nie dotyczy tylko RC ale i PO. Pisano na forum o zatrudnieniu jednej osoby z polecenia radnego PO i co? Nic. Kiedy sprawa wyszła na jaw, radny jeszcze się poskarżył, że ktoś śmiał o tym mówić.
        • Gość: xxx Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.toya.net.pl 26.06.12, 14:38
          Brawo dla Regia Civitas i kolesiostwa! Brawo!
          • Gość: Nono Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 15:41
            Jak widzę Regia rośnie w siłę. Nowy radny pan z doliny sanu pokazuje się coraz cześciej w tym towarzystwie.
    • Gość: Gracjan Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.12, 13:02
      Jaki organ państwowy może sprawdzić karetki ???
    • Gość: Superman Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 19:17
      POPATRZ KTO OKNA MONTUJE I PRODUKUJE - to dopiero koledzy - nawet razem na narty jeżdżą ....
      .... a REM plakaty rozwiesza.
    • Gość: Karol Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.alfaks.com 03.07.12, 11:48
      To nadaje sie do polsatu lub tvn!
    • Gość: Bartosz Wajstuch Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.tktelekom.pl 03.07.12, 16:29
      Witam przedmówców
      Co do wypowiedzi (Kilka razy to widziałem jak owe karetki nie pomagają tylko przekazują poszkodowanych do wzywanych karetek z Szpitala Wojewódzkiego).
      Zabezpieczenie medyczne imprez masowych to:
      W myśl ustawy polega na zabezpieczeniu imprez masowych osób poszkodowanych lub tych, co potrzebują w danej chwili pomocy medycznej.
      Nie możemy w/g prawa wozić do szpitali przykro mi takie jest prawo od tego jest Państwowe Ratownictwo Medyczne. My zabezpieczamy i przekazujemy tak jak na stokach narciarskich, koncertach, rajdach, wyścigach itp.……
      Poczytaj ustawę a potem pisz!

Co do zabezpieczeń zlecanych przez Urząd Miasta zawsze sprawę rozstrzyga konkurs ofert Firm z Przemyśla a nie z okolic, bo, po co ściągać firmy np.: Szczecin, Kraków, Warszawa, Rzeszów, Jarosław, jeśli potrafisz myśleć to pomyśl większe koszty a ta sama praca.

Jeśli chciałbyś dowiedzieć się więcej zapraszam do firmy pogadamy na ten temat.

I obiecuje odpowiem na wszystkie zadane pytania w oparciu o ustawę i kodeks karny.

A co do sprzętu to osobiście ci pokaże, jakim dysponujemy sprzętem, oczywiście w oparciu o certyfikaty ambulansów, stosowne zezwolenia i to, że na euro 2012 użyczałem mego sprzętu dla karetek PRM w formie koleżeńskiej, ale o tym pewnie wiesz. Gorąco Zapraszam Pozdrawiam Bartosz Wajstuch
      • Gość: obserwator Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 09:43
        Panie Bartoszu, pana tłumaczenie budzi wątpliwości. Zapewne zna pan rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 lutego 2012 r. w sprawie minimalnych wymagań dotyczących zabezpieczenia pod względem medycznym imprezy masowej. W paragrafie pierwszym napisano
        "1. Zabezpieczenie pod względem medycznym imprezy masowej, w miejscu i czasie jej trwania, zwane dalej „zabezpieczeniem medycznym”, obejmuje co najmniej:
        1) zespoły wyjazdowe,
        2) patrole ratownicze,
        3) punkt pomocy medycznej."
        Jeżeli używa pan w ramach zabezpieczenia medycznego swoich karetek to nieprawdą jest, że nie może poszkodowanych wozić do szpitala. W paragrafie 6 tego samego rozporządzenia napisano:
        "Zespół wyjazdowy wykonuje transport pacjenta do szpitala, o którym mowa w § 8, o ile na miejscu imprezy masowej pozostaje inne zabezpieczenie medyczne, o którym mowa w § 1 ust. 1."
        Słusznie przedmówca zadał pytanie, skoro pan nie wozi poszkodowanych do szpitala to jaką rolę pełni pana firma w zabezpieczaniu imprez masowych? W rozporządzeniu wyraźnie określono w co ma być wyposażony pojazd, jaka ma być obsługa itp. Jeżeli ma pan wszystko w porządku, jak pan pisze, to czemu uchyla się od obowiązku wożenia poszkodowanych do szpitala, skoro prawo tego panu nie zabrania? Jaki sens jest korzystanie z pana usług, skoro i tak trzeba wzywać pogotowie?
        Pisząc o konkursie ofert pisze pan tak, jakby sam te konkursy organizował. Czy się opłaca czy nie korzystanie z usług firm z poza Przemyśla decyduje ogłaszający konkurs. Skąd pan wie, że komuś z Rzeszowa czy Jarosławia nie opłaci się sprzedać swoje usługi w Przemyślu? I od kiedy to miastu tak zależy na swoich przedsiębiorcach? Jakoś trudno mi uwierzyć, żeby przetargi czy konkursy wygrywali tylko lokalni przedsiębiorcy.

• Gość: Fan Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.cdma.centertel.pl 19.07.12, 08:57
          Proponuje by P. Bartosz przedstawił publicznie wszystkie potrzebne papiery :> ja osobiście przekazałem owy materiał do tvp oraz tvn. Dziennikarz śledczy TO ŁADNIE NAGŁOŚNI ORAZ SPRAWDZI WSZYSTKO :>
    • Gość: Marsik Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.alfaks.com 04.07.12, 11:38
      P. Bartku myślę ze kompromituje pan własny zakład pracy tj. Szpital Wojewódzki bo z tego co pan stwierdził szpital po prostu nie posiada odpowiedniego sprzętu ! Może chce pan nam opowiedzieć jakie wyposażenie maja karetki typu P lub S a jakie mieć powinny !
      Kolejną rzeczą jest fakt ze UM nie robi konkursów na Zabezpieczenie Medyczne tylko wysyła zapytanie ofertowe. Kiedy nasz magistrat zacznie robić przetargi i odpowiednio sprawdzać winsoki oraz pozwolenia z MSWiA to zmieni się wszystko ! A od lat wiemy ze UM robi wszystko pod znajomych tak jest z panem oraz wieloma osobami działających w Regia Civitas!
      • Gość: on Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.107.112.131.mediahost.pl 04.07.12, 11:44
        Marsik masz jakieś dowody?
        bo to co napisałeś przed chwilą nosi znamiona co najmniej pomówienia bez dowodów.
        Wiesz, że w sieci nikt nie jest anonimowy.
        • Gość: wkurzony Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 00:32
          A może krócej i najmądrzej byłoby po prostu wystąpić do odpowiednich organów o uznanie RC za zorganizowaną grupę przestępczą?
          • Gość: wnerwiony Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.cdma.centertel.pl 19.07.12, 09:04
            Czy koledzy z Regi Cywitas nie mają problemów ze wskoczył na prezesa człowiek który nic nie roi tylko wykonuje polecenia P. Prezydenta. Jak widzę co się dzieje w tym stowarzyszeniu to zaczyna mnie to powoli dobijać czekam kiedy to P. Choma będzie startował na Senatora z parit Prawicy Rzeczpospolitej bo to tego zmierza członkostwo w RC które jeszcze jest Stowarzyszeniem
    • Gość: Marsik Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.alfaks.com 04.07.12, 13:50
      Dobrze wiem ze nikt nie jest anonimowy :D A sprawą powinno się zająć CBA tak jest z ratownictwem, oknami, zielenią i wieloma rzeczami robionymi w naszym mieście ! P. Bartku akurat twoja firma mnie nie interesuje tylko o to że UM nie robi przetargów itp. Liczą się tylko plecy czy tak nie jest???
      • Gość: on Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.107.112.131.mediahost.pl 04.07.12, 14:03
        Prokuratura Okręgowa w Przemyślu
        37-700 Przemyśl
        ul. Waygarta 8

tel. +48 16 678-97-77

CBA Rzeszów, ul. Wspólna 1, 35-205 Rzeszów, tel. (17) 784 37 00; (22) 437 37 00

działaj kolego skoro wiesz o nieprawidłowościach
    • Gość: cham ci...s Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 16:26
      regia civitas ci...s to stado durni a zdechną tak jak wszyscy i po te kłamstwa ch... wam w dupę ,niech was szlag trafi tak jak większośc ludzi w SOR w Szpitalu Umieralni na Monte
      • Gość: Ziom Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.cdma.centertel.pl 04.07.12, 19:12
        Człowieku zmiłuj się niech emocje ciebie nie ponoszą nasz prezydent miasta dalej jest na urlopie w Szpitalu a teraz musi wykonywać polecenia naszego biskupa Michalika he he :P
    • Gość: Lol Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.12, 15:44
      Jest to wszystko śmieszne takie nasze Miasto !!!
      • Gość: Widz Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.12, 12:51
        Wracając do sprawy czy owe karetki dalej wykonują zabezpieczenia ??? Podam wam przykład z 1 września br. Uroczystości patriotyczne z karetki NZOZ Paramedyk została wyciągnięta nieletnia i posadzono ją na schodach do kościoła gdzie wezwano rodziców !!! nie do końca słyszałem ale z tego co opiekun tej dziewczyny mówił to straciła przytomność w kościele i czuła się bardzo źle! Karetka musiała jechać dalej na cmentarz tak wiec wyciągnęli poszkodowaną i posadzili na schodach nakazano jej czekać na rodziców !!! Opiekun (harcerz) nie wiedział co ma robić !!! z owym przypadkiem przekazał ja rodzicom a oni pojechali prosto do szpitala !!! wydzieli tą sytuacje urzędnicy miejscy i nie zareagowali !!! Czy Pan Jarosz wie co robi myślę ze powinno się rozliczyć jego oraz wydział !!!! Ludzie zróbmy coś zanim dojdzie do nieszczęścia!!!
        • Gość: kat Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.12, 14:32
          P. Jarosz kieruje tymi działaniami !!! dlaczego sprawa jeszcze nie trafiła do gazet ??? bo UM w Przemyślu stara się uciszyć wszystko !!!
          • Gość: pif Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.toya.net.pl 09.12.12, 16:22
            Dlaczego nie trafiła do gazet? ....bo idąc do redakcji, skręciła do baru!
            • Gość: Fan Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.12, 12:00
              Bo redaktorzy lokalnych gazet idą razem z władzami do baru :D nie ma gazety w Przemyślu, która głosi coś bez cenzury politycznej !!!
              • Gość: Wariat :D Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.12, 15:43
                Święta racja :D każdy to wie !!! wajcha bierz te szroty i leć na złom je oddać lub idź pilnować porządku jako ochroniarz :D
                • Gość: ? Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 10:50
                  O co tyle krzyku?
                  • Gość: Kitajec Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.cdma.centertel.pl 16.12.12, 13:01
                    O coś na co miasto powinno zorganizować przetarg a tego nie robi bo woli dać prace koledze z Regi Civitas !!!
                    • Gość: Rat. Mechanik Med. Re: Nieudolność UM praca dla Kolegi z Regi Civita IP: *.play-internet.pl 24.08.13, 21:38
                      A dlaczego nikt jeszcze nic z tym nie zrobił ?
                      sprawa ucichła ??? ktoś chodzi i załatwia by nie było rozgłosu ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka