Gość: xy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 22:37 Media doniosły o dymisji vce prezydenta miasta. Co będzie dalej ?W takim momencie przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja dymisja czy rezygnacja?? IP: *.107.112.131.mediahost.pl 13.05.14, 07:15 o jakiej dymisji do cholery!!!! On złożył rezygnację i została ona przyjęta. Ludzie myślcie o tym co piszecie. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: dymisja czy rezygnacja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 20:41 Ok rezygnacja. Ale co dalej z p Wojciechem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: dymisja czy rezygnacja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 22:43 Wystartuje w wyborach na prezydenta i dobrze by było gdyby wygrał .Facet z zewnątrz nie uwikłany w koterie rodzinne i pajęczynę układów rozgonił by całe towarzystwo na cztery wiatry . A że ma twardą rękę i jest mało przystępny wszyscy musieli by się zabrać do pracy na żecz miasta .A to że paru znajomym krulika by się pogorszyło mała starata większości wyszła by na dobre . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dymisja czy rezygnacja?? IP: *.dynamic.sbb.rs 13.05.14, 23:38 ironia to straszna broń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: dymisja taktyczna - do marek IP: 213.25.24.* 14.05.14, 07:25 ... stary idź do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: dymisja taktyczna - do marek IP: *.wide-net.pl 14.05.14, 07:33 Zgadzam się z markiem, trochę błędów popełnił, ale ma to sens, co pisze. Takiego miastu potrzeba prezydenta, żeby zrobił porządek. On i tak zrobił porządek, popatrzcie, już na samym początku wywalił faceta z urzędu, bo był wobec niego nielojalny, bo zamiast przyjść do niego z problemem poszedł do Chomy, a tego kierownika z gospodarki to co? Popełnił chłop ten sam błąd, i co? Już go nie ma. Lojalność, to cecha, która jest bardzo ważna, jak się chce z panem Wojtkiem pracować. Postawił za to na wykształconego prawnika z dorobkiem, i co? Nie powiecie, że miasto ma problem z odpadami, cmentarzami, schroniskiem dla zwierzaków, z leczeniem saren, kun i nietoperzy? Panie Wojtku startuj jak w dym, wygraną masz pan w kieszeni. Dużoś uczynił i chcemy jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Patriota Re: dymisja taktyczna - do marek IP: *.toya.net.pl 14.05.14, 10:39 Może właśnie przyszedł czas by skończyć z wyłącznością na Okna Zieleń kostkę obsługę rodzinną jest szansa to zmienić wybierając pana Wojtka ktoś wreszcie musi tą radosną twórczość ukrucić I wziąść to w karby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: dymisja taktyczna IP: *.toya.net.pl 14.05.14, 13:47 Warto przeciąg zrobić panie Wojtku.. pracowciy z UM chyba Pana nie lubią.. ale Ci co nie lubią urzedników zagłosują na Pana.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota lokalny Re: dymisja taktyczna IP: *.toya.net.pl 14.05.14, 15:31 Szef nie jest od lubienia on ma być od zarządzania .Może czas na reorganizacje i pracę . Mam przeczucie że to właśnie jest szansa dla naszego zrujnowanego i zapuszczonego grodu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 20:01 Czas na radykalne i odważne zmiany Pan Wojtek mógł by pomóc mieszkańcom zostając Prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: dymisja taktyczna IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.14, 13:00 Zwłaszcza statystyką śmieciową poprawił wielu Przemyślakom humoru - to zapewne jakaś wybitna uczelnia nauczyła go matematyki? Jak długo miernoty będą jeszcze we władzach Przemyśla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dymisja taktyczna IP: *.przemysl.hypnet.pl 01.06.14, 13:04 A ten co wymusil budowę stoku a później bunkra na nim umie liczyć? Wiesz ile to wszystko kosztuje łącznie z odsetkami od kredytu? Miernoty to rządzą Przemyslem od 3 kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: dymisja taktyczna IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.14, 14:49 I dokładnie to też miałem na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 23:07 Jak strategia słaba, to najlepsza taktyka nie pomoże. Było mocne wejście? nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090610/PRZEMYSL/922553412 Trzeba było iść za ciosem. Niby coś tam próbowano. nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090527/PRZEMYSL/452660663 nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090604/PRZEMYSL/578947865 nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090803/PRZEMYSL/68600297 nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091020/PRZEMYSL/888908848 ale później porażka za porażką, czego dowodem jest wyniki w głosowaniu na prezydenta. Mieli człowieka, który mocnym kopniakiem wszedł do przestrzeni publicznej atakując ówcześnie panującego, Nowa twarz, która nie jest jeszcze uwikłana w lokalne wojenki samorządowe, więc łatwiej wykreować wyborczy wizerunek... Taka okazja drugi raz się nie zdarzy, a w najbliższych wyborach o fotelu prezydenta mogą pomarzyć, Powspominają jaki dobry wynik zrobił przed laty M. Rząsa. Mandatów w radzie zdobędą mniej, Przy niskiej frekwencji więcej głosów zdobędzie PiS+RC. Przy wyższej frekwencji, krzesełka w radzie odbiorą im samorządowi nowicjusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: dymisja taktyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.14, 11:59 Badźmy szczerzy PO zawiodła na pełnej linii, począwszy od samorządu kończywszy an premierze który mówi że żadnych podatków nigdy nie zamierzał obnizac. Choma jak zawsze rozegrał koalicjanta jak pijane dziecko we mgle, zebrał owoce, politykierom kazał posprzatać. Z ex-prezydentem do niedawna widywałem się raz-dwa razy w tygodniu, mimo że robi wrażenie inteligentnego konkretnego jego wady bardzo szybko wypływają. Zero dyplomacji, nerwowy, chaotyczny w działaniu obiecujący gruszki na wierzbie. Efekty mamy jakie mamy winą za wszelkie niepowodzenia obarczone zostanie PO z jej dobrymi i złymi stronami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 13:29 Konferencja prasowa PO - youtube.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: to ma być taktyka? IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.05.14, 13:53 PO proponowała Chomie start w wyborach prezydenckich ze swojej listy: supernowosci24.pl/stalo-sie-koalicja-sie-rozpadla/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: to ma być taktyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 21:20 Koniec koalicji PO z Regią Civitas - nowepogranicze.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.14, 09:27 Chłopca wyrzucili z piaskownicy bo sypał innym piasek w oczy to się poskarżył mamusi a ta straszy dzieci, że bez niego nie będą się dobrze bawić .... A tak na marginesie, panowie politycy, rządzicie po to by działać na rzecz społeczeństwa, a nie dla zbicia kasy dla siebie, więc panie Tomański, to pana zasran.y obowiązek wspierać wszelkie działania przemyskich władz. Jak widzę ten tandem, jeden z nieustannym drwiącym uśmieszkiem a drugi z miną jakby miał komuś przyłożyć, to mnie ogarnia taki śmiech .... oni nadają się do kabaretu a nie do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.14, 23:34 Bez przesady. Obie strony doskonale wiedzą w co grają. Przecież nie mogli oczekiwać, że prezydent weźmie na zastępcę człowieka z konkurencji i pomoże mu ze sobą wygrać w kolejnych wyborach. W tej chwili dla obu stron korzystne jest prowadzenie takiej wojenki wyborczej po rozpadzie koalicji. Ludzie są wkurzeni za to co PO i RC robiły przez ostatnie lata, a jakoś trzeba pozyskać ich sympatię. Najlepiej robić z siebie świętoszka i wytykać różne sprawy konkurentowi. Stają się pierwszoplanowymi bohaterami wyborów spychając innych kandydatów na margines. Mieliśmy ostatnio pomysł z podniesieniem cen wody o 5 groszy. Średnio zorientowany w samorządowych realiach wie o tym, że koalicji już nie ma, a uchwały w radzie podejmuje się większością głosów . Tym bardziej dla samorządowca z doświadczeniem jasne jest, że podwyżka opłat za wodę nie przysporzy mu zwolenników, a niedługo wybory. Ale tak wszystko się szczęśliwie składa, że do niedawna koalicjant jest przeciw podwyżce - chce pokazać, że nie jest już w koalicji, domniemany koalicjant na następną kadencję też nie popiera podwyżki - chce pokazać, że jeszcze nie jest w koalicji, a prezydent jak zwykle robi wszystko dla dobra miasta i jego mieszkańców, a radni nie chcą mu w tym pomóc. I jak tu na któregoś z nich nie zagłosować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 17:15 Nie rozumiem dlaczego ludzie, wyborcy nie potrafią zrozumieć jednej kwestii, że głosując na tego czy innego cymbała w rzeczywistości podejmują darmowe działania w celu załatwienia mu władzy i kasy? Czy to samorząd czy sejm czy europarlament, to tak to wygląda. Kandydaci nigdy ci tego nie powiedzą i jeszcze stosują metodę odwrócenia od siebie uwagi. Pieprzą o tym jak to oni ci zrobią dobrze gdy ich poprzesz a sprowadza się to do tego, że to ty wyborco robisz im dobrze, gdy wygrają wybory. To TY idąc do urny załatwiłeś im darmowe apanaże, za friko. Oni zgarniają kasę a ty nie masz z tego nic. I tak to hula od dawna. "W d....ie mam wybory", jak już to ktoś napisał i miał zupełną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzales Re: dymisja taktyczna IP: *.przemysl.hypnet.pl 01.06.14, 17:46 To co proponujesz? Tamten czyli tzw komuna była zła, ten system tzw demokracja zla. Może wybrać króla?,może dyktatora a może ktoś zrobi zamach stanu? Co proponujesz? Oczywiście że częściowo masz rację tzn wyborcy załatwiają wybieranym dobre apanaże,układy itd. Ale robią to w nadziei ze po pierwsze może uda się zmienić /wypierdzielic/ tych którzy się nie sprawdzili, po drugie,wybierając mają nadzieję że może przynajmniej odrobinę zrobią dla ogółu. Bo jeśli w to nie wierzyć to co pozostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 19:10 Co robić? Warto zacząć myśleć o swoim czystym sumieniu. W PRL straszono mnie, że jak nie będę głosował, to nie zostanę dopuszczony do matury, zignorowałem ówczesne wybory i robię to do dziś. NIGDY NIE GŁOSOWAŁEM. Nie mam na sumieniu nikogo, kogo skrzywdził ten czy inny kretyn wybrany w wyborach. Nie przyłożyłem ręki do tego i się z tego bardzo cieszę. Innym radzę, żeby wreszcie zrozumieli, że kogokolwiek by nie wybrali i tak będzie źle. Wiara w to, że będzie dobrze i doskonale to utopia. Nie warto być naiwnym i głupim. A tak niestety jest co kilka lat podczas wyborów, gdy uaktywniają się utopiści .... wybierają i zaraz psioczą .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 21:35 A może byś tak, skoro jesteś mądry, kandydował w wyborach i rządził jak należy (w samorządzie, rządzie) uchwalał mądre prawo w Sejmie, Senacie,może by zebrać w jakiś sposób tych mądrych ludzi, bo inaczej wszędzie będą panoszyć się nieudacznicy i najmądrzejszy nawet prezydent nie będzie miał "z kogo" wybrać ludzi do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 10:07 Wiesz gdzie mam kandydowanie i całą zabawę w wybory i rządzenie? Już to wyjaśniłem. Życzysz mi czegoś ohydnego, więc i taka jest moja reakcja. Nie mam zamiaru stać się podłym człowiekiem, a takim stałbym się parając się polityką. Cenię zasady moralne bardziej niż stanowiska i władzę i kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: dymisja taktyczna IP: *.play-internet.pl 01.06.14, 22:08 A z jakich powodów, Ty się uaktywniłeś? Nie biorąc udziału w wyborach też masz wpływ na to kto te wybory wygra , więc z tym "czystym sumieniem" nie do końca jest tak to próbujesz przedstawić. Dobrego samopoczucia życzę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 10:04 Nie głosując nie mam wpływu na to jaki będzie wynik z prostej przyczyny, bo nie mam wpływu na tych, którzy wybierają kretynów. To wyborcy odpowiadają za nich, nie ja. Z głupotą i kretyństwem nie mam ochoty walczyć, są jeszcze w tym świecie inne ciekawsze zajęcia, którym się oddaję. Ponadto jeszcze nikomu nie udało się zmienić tego świata, więc i ja nie mam ochoty poświęcać się czemuś co jest pozbawione sensu. Kto chce niech się bawi, ja nikomu w tym nigdy nie przeszkadzałem i nie będę tego robił. Miałbym nieczyste sumienie, gdybym nie zrobił czegoś co byłoby w mojej mocy uczynić, a jak wyjaśniłem to syzyfowa praca i utopia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzales Re: dymisja taktyczna IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.06.14, 11:26 Niska frekwencja ma wpływ na dokonywane wybory.Poczytaj sobie o tym. Chcesz zyc w tym kraju mając czyste sumienie czyli nie biorąc żadnej odpowiedzialności.? Obecny system polityczny jest daleki od moich wyobrażeń, ideałem dla mnie jest system szwajcarski. Czy ktoś-jakas partia polityczna poda go mi na tacy? Na pewno nie. Żeby mieć czyste sumienie należy się sprzeciwić komuś,takim politykom którzy działają wbrew moim oczekiwaniom.Można to zrobić nie głosując na nich tylko na kogoś kto choćby w minimalnym zakresie przybliży to czego oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 13:08 Można to zrobić nie głosując na nich tylko na kogoś kto choćby w minimalnym zakresie przybliży to czego oczekuję. Czy to tak trudno zrozumieć... JA nic od nikogo nie oczekuję. Dlaczego? Bo nie wierzę, że ktokolwiek spełni moje marzenia, zwłaszcza że część z nich realizuję bez udziału wybranych do władzy kretynów. Pomijam marzenia, których i tak żaden kretyn spełnić nie może. Zresztą, od takich ludzi nie chcę niczego i nie chcę niczego im zawdzięczać. Czemu miałbym komukolwiek ułatwiać życie na koszt innych, gardzę pasożytami. Odpowiedzialność? Ty mnie o to pytasz? To ja zabiegam o władzę czy ci kretyni? I nie rozumiem czemu akurat chcąc mieć czyste sumienie miałbym się hańbić wyborem kretynów i jeszcze za to odpowiadać? Każdy ma wybór, chcesz odpowiadać za idiotów to ich wybieraj. Ja odpowiadam za siebie, nie za kraj, bo nie jestem WŁADZĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 22:39 Gość portalu: zenek napisał(a): > Nie rozumiem dlaczego ludzie, wyborcy nie potrafią zrozumieć jednej kwestii, że > głosując na tego czy innego cymbała w rzeczywistości podejmują darmowe działan > ia w celu załatwienia mu władzy i kasy? "Wybieramy głupców, żeby nami rządzili, takich samych jak my, bo przy mądrych czujemy się nieswojo. Bo przy mądrych trzeba się starać, a my wolimy tych, przy których rozum i duch mogą spać. No to też jest wolność, że niejako samych siebie możemy wybierać i sami sobą rządzić." "Trudno wymagać od polityka, żeby miał sumienie, charakter czy honor, bo wtedy by pewnie nie był politykiem" "Leszek Balcerowicz w "Tygodniku Powszechnym" podaje nową definicję polskiego polityka, w której mieści się "prawo do bezwstydu": "Można powiedzieć wszystko, bo jest się politykiem. Może kłamać, dowolnie nagiąć fakty... Należy zabrać politykom prawo do bezwstydu"." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: dymisja taktyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.14, 11:04 i będzie lepiej czy gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś