Dodaj do ulubionych

remonty ulic

IP: *.toya.net.pl 19.09.15, 16:03
Proszę o odpowiedź jakie straty poniosło miasto w związku z remontem ul. Rogozińskiego? Nie mam nic do remontu ulic ale w tym wypadku należy uznać że doszło do marnotrawstwa. Przecież nie tak dawno były tam robione chodniki , trzy może cztery lata wstecz, kto jest odpowiedzialny za takie planowanie robót? Szkoda tych pieniędzy , materiałów i ludzkiej pracy, mieszkańcy przy innych ulicach pozbawionych chodników a są takie w Przemyślu, byliby wdzięczni za takie chodniki jakie były przy ul. Rogozińskiego.
www.facebook.com/robertchomaprzemysl?fref=ts
Obserwuj wątek
    • Gość: Cypis Re: remonty ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.15, 11:11
      Radny z łopatą. Młodzież z Kazanowa remontuje chodnik - zycie.pl
      Niedopatrzenie czy lekceważenie? - zycie.pl
      • Gość: mieszkaniec Przemy Re: remonty ulic IP: *.toya.net.pl 20.09.15, 11:47
        Sugerujesz że mieszkańcy przy ulicach bez chodników powinni sami w czynie społecznym zrobić sobie chodniki? A może zachęcasz innych radnych do naśladowania p. Schabowskiego?

Wskazałem że miasto remontując ul.Rogozińskiego poniosło straty ponieważ kilka lat wstecz były tam remontowane chodniki. Mnie osobiście cieszy każdy remont ulic i chodników w mieście ale niech to robią z sensem. Za zmarnowane pieniądze można było zrobić chodniki zwłaszcza tam gdzie ich obecnie nie ma.
        • Gość: Cypis Re: remonty ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.15, 12:19
          A ja coś takiego napisałem, czy tylko dałem odnośniki do newsów o innych "drogowych" problemach?
          Czy to pierwszy taki przypadek? - KLIK
          Tylko przy inwestycjach drogowych są takie kwiatki?
        • Gość: Nadzieja Re: remonty ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.15, 12:23
          A może ktoś, zgodnie z kompetencjami, zrobiłby przegląd bocznych uliczek i chodników przy ul.J. Słowackiego?
          • Gość: mieszkaniec Przemy Re: remonty ulic IP: *.toya.net.pl 20.09.15, 13:26
            Może źle odebrałem podane przez Cypisa linki. A swoją drogą porażająca jest niska jakość robót drogowych,nie wiem czy to wynika z kiepskiej jakości robót prowadzonych przez wykonawców czy z złej jakości użytych materiałów. Patrząc jak wyglądają po roku nowe krawężniki,kostka czy asfalt myślę że to wynika z jakości materiałów.Być może wykonawca aby wygrać przetarg obniża cenę właśnie wybierając niższe jakościowo materiały.
            • Gość: Cypis Re: remonty ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.15, 15:23
              Tyle "radosnych" informacji naraz zwalić z nóg potrafi, więc o nieporozumienia nie trudno.
    • Gość: kum Re: remonty ulic IP: *.toya.net.pl 22.09.15, 08:15
      remont na ulicy Rogozińskiego jest bardzo źle prowadzony organizacyjnie
    • Gość: logik Re: remonty ulic IP: *.toya.net.pl 22.09.15, 15:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka