Gość: Karol IP: *.toya.net.pl 04.11.17, 11:27 www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/polska-nie-jest-gotowa-na-kryzys-byly,209,0,2384849.html Wreszcie ktoś powiedział kilka słów prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 04.11.17, 16:04 i jeszcze jeden głos na pustyni wiadomosci.onet.pl/kraj/ksiadz-adam-boniecki-chyba-nie-jestesmy-zbyt-madrym-narodem/b7efz23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek kozodoj Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 04.11.17, 17:15 Panie Boniecki obiektywizm to był u pana zawsze tam gdzie wiatr wieje Proponuję panom Bonieckiemu i Michnikowi aby popełnili samobójstwo jak im się pisiory nie podobają wtedy zasłużą u mnie na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.17, 18:07 KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 04.11.17, 20:14 Nie bez powodu dałem te linki, jeden temat mówi o sytuacji gospodarczo - finansowej naszego kraju a drugi o podziale społeczeństwa, czy o poziomie demokracji jak ktoś woli. I w jednym jak i w drugim przypadku jest źle, jesteśmy karmieni papką propagandową i zdaje się że większość społeczeństwa nic z tego nie rozumie. Nawet jak widać @ lelek nie pokusił się na odrobinę refleksji. A przecież ten rząd nic innego nie robi w tych tematach co by nie robił rząd Tuska, czyżby już nikt nie pamiętał "Zielonej wyspy" ? PO z PSL-em równie radośnie zadłużała kraj i równie dzielili społeczeństwo. Dopóki rząd nie zrównoważy budżetu a najlepiej nie uzyska nadwyżki którą zacznie spłacać długi i dopóki nie zacznie spajać ,łączyć społeczeństwa i angażować wszystkich dla dobra kraju dotąd będzie to kiepski rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Czy przyjdzie nam gryźć ziemię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.17, 21:55 Zrównoważyć budżet.Owszem można . Tylko obcy kapitał w Polsce to 2 biliony,który w każdej chwili może być wycofany. Jawny dług publiczny to bilion złotych. Ukryty dług publiczny to 3 biliony złotych. Wystarczay to tylko skomasować i co. Jednego dnia kiedy za 500 000 zł mogliśmy kupic sobie luksusowy dom to drugiego dnia za te same pieniądze kupimy sobie bochenek chleba. Tak samo wzrost gospodarczy nie daje zysku Polsce i Polakom tylko kapitałowym inwestorom zagranicznym. Wystarczy tylko lekkie zachwianie koniuktury i budzimy się z ręką w nocniku. Ale nas oczywiście to nie interesuje.Byle do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.17, 22:18 Gość portalu: Karol napisał(a): > I w jednym jak i w drugim przypadku jest źle, jesteśmy karmieni papką > propagandową i zdaje się że większość społeczeństwa nic z tego nie rozumie. A znasz kraj w którym władza nie karmi propagandową papką, a większość społeczeństwa rozumie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek kozodoj Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 05.11.17, 08:39 Grzegorz Wysocki: Publicyści nie mają wątpliwości bardzo dobry artykuł, polecam opinie.wp.pl/samospalenie-piotra-szczesnego-grzegorz-wysocki-po-prostu-nie-wiem-przeciwko-ludziom-bez-watpliwosci-6183467812329601a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.17, 09:15 Jak interpretowano samospalenie Pana Ryszarda Siwca na Stadionie Dziesięciolecia. Przed mieszkańcami naszego miasta nie dało sie tego ukryc. A interpretacja komunistow tego heroicznego czynu była dokładnie taka sama jak obecnych srodowisk opiniotwórczych. Pana Siwca obrazano nazywając Go wariatem,pijakiem,elementem aspołecznym,który bezsilny wobec choroby dokonał takiego czynu. Teraz wobec Pana Szczęsnego robi się dokładnie to samo. Oczywiście da sie to zakrzyczeć.Ale czy na zawsze. A może jednak czyn ten poruszy ludzkie odruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 05.11.17, 10:05 "Stało się coś strasznego, coś bardzo złego, coś, co nie powinno mieć miejsca. Coś, co bardzo łatwo skomentować w bardzo głupi sposób. Tylko kto jeszcze – w czasach nadpodaży słów i "refleksji" – może sobie pozwolić na luksus milczenia? " Bardzo dobry artykuł, zwłaszcza przetoczone zdanie na końcu. Tego rodzaju śmierć,samobójstwo w formie samospalenia, jest niesamowita,bardzo trudna do zdefiniowana, pisaliśmy tu w swoim czasie o samospaleniu R.Siwca. Opinie były bardzo zróżnicowane. Moim zdaniem jeśli w Polsce władza rządząca nie zacznie zasypywać podziałów, scalać społeczeństwa to będziemy świadkami nie tylko takich nieszczęść. Dojdą do tego ataki na instytucje rządowe ,zabójstwa polityków. Prędzej czy później może zaatakować zdesperowany człowiek któremu zabrano połowę lub więcej emerytury itp. I nie będą to osoby z kręgu byłej SB a raczej z tych którzy epizodycznie zahaczyli w szerokim kręgu zaliczonym do tych służb,zostali pozytywnie zweryfikowani i przepracowali dla kraju po 89r kilkadziesiąt czy kilkanaście lat, często wykonując paskudną robotę.Są to ludzie znerwicowani , w wyniku działań władz dojdzie u nich do depresji a może też chorób psychicznych. Oni będą w Polsce dokonywać nie samospalenia lecz likwidacji polityków a nie wykluczone że przy tym ucierpią niewinni ludzie. Założę się że jest to tylko kwestia czasu. Przegram zakład tylko jeśli władza się opamięta i mam nadzieję że w końcu rozsądek zwycięży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiacyprawde Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 06.11.17, 18:08 Warto więc przypomnieć, co sześć lat temu ta sama "Gazeta Wyborcza" pisała o Andrzeju Ż. - emerytowanym policjancie i pracowniku skarbówki - który podpalił się w 2011 r. przed Kancelarią Premiera Donalda Tuska. Oto fragment artykułu "Terrorysta Andrzej Ż." autorstwa Grzegorza Sroczyńskiego: Pod kancelarią premiera nie podpalił się szlachetny bohater, który walczy o wzniosłe cele. Nie podpalił się tam bezkompromisowy tropiciel korupcji. Zrobił to ktoś, kto przy pomocy aktu terroru (skierowanego wobec samego siebie) próbował na nas coś wymusić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razdwatrzy Re: Głos wołającego na pustyni IP: 80.12.38.* 06.11.17, 19:11 W karnawale solidarności był jeszcze Kozioł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 05.11.17, 08:51 @ tutejszy, o tym właśnie mówi dr C.Mech. Podałem jego wypowiedź,ponieważ jest to człowiek PiS -u i może to spowoduje jakąś refleksję,nie spodziewam się że w obozie rządzącym ale taką mam nadzieję, u zwolenników PiS -u. Dodam że od lat piszę na tym forum o tym co napisałeś ale nie budzi to większego zainteresowania. @ Cypis, proszę bardzo są to np kraje skandynawskie, tzw.beneluksu czy Szwajcaria. Zaliczyłbym tez Niemcy, mimo że tam jest w nadmiarze obowiązująca poprawność polityczna ; i tu jest papka.Ale gospodarczo-finansową politykę prowadzą super. Prawdziwy majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.17, 13:45 Ty to masz szerokie horyzonty.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 07.11.17, 10:59 I jeszcze jeden głos gloria.tv/article/yTvXHuaGewFf2ofN8NRLPx168 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek kozodoj Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 07.11.17, 14:13 Ministrami w ministerstwie „Przekształceń Własnościowych” byli m.in. byli członkowie partii komunistycznej: Waldemar Kuczyński (PZPR), Wiesław Kaczmarek (PZPR). Nad całością czuwał Leszek Balcerowicz (PZPR) oraz liberał Janusz Lewandowski (KLD,UW,PO). Tych 4-ch muszkieterów powinno się końmi na pal nabijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.17, 15:31 KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 07.11.17, 16:16 Cokolwiek tutaj klikniesz tym rzeczywistości nie zmienisz. Historia oceni tych szubrawców którzy zniszczyli kraj i doprowadzili do przekazania majątku narodowego w obce ręce. Osobiście mam nadzieję że sprawiedliwość ich dosięgnie znacznie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Głos wołającego na pustyni IP: 95.41.27.* 07.11.17, 17:02 Gość portalu: Karol napisał(a): > Cokolwiek tutaj klikniesz tym rzeczywistości nie zmienisz. No to sprawdźmy. Gość portalu: Karol napisał(a): > I jeszcze jeden głos gloria.tv/article/yTvXHuaGewFf2ofN8NRLPx168 "gloria.tv – bardziej katolickie, czyli lepsze" - KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 07.11.17, 17:39 Nie ważne gdzie to mówił Morawiecki , ważne czy mówił. Zaprzeczasz że to powiedział? Ja żeby wyrobić sobie zdanie na jakiś temat słucham różnych programów, od tvn do do ty. trwam. U nas żadna telewizja, stacja radiowa czy gazeta prawdy nie podaje, niestety należy sobie wyciągać samemu wnioski. A o tym że w Polsce zrobiono przekręt rękoma takich łotrów jak Balcerowicz czy Lewandowski i im podobnych to wiadomo od początku. Problem leży w takich gościach jak Ty , zaprzeczających oczywistym faktom. Klikaj sobie, już coraz mniej tych których możesz jeszcze przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.17, 21:30 Nie żartuj, bo jeszcze ktoś pomyśli, że nie potrafiłeś wyciągnąć wniosków z tego co powiedział Morawiecki w TVP Info bez pomocy "katolickiego portalu" z siedzibą w Moskwie. KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 08.11.17, 09:39 Fajnie że tym razem "kliknąłeś" na temat. Ja wysłuchałem całej rozmowy. A Ty? Podziel się opinią o wywiadzie. Ja chyba nie muszę, o polskim liberaliźmie polegającym na wysprzedaniu wszystkiego co możliwe , w dodatku za bezcen,czy uwłaszczeniu się komuchów wraz z tymi co załapali się na "okrągły stół" pisałem setki razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.17, 21:07 Cieszę się, że Ci się spodobało. Mam coś jeszcze co Ci się z całą pewnością też spodoba - KLIK Coroczna listopadowa gonitwa za własnym ogonem pt. "Jaka to prywatyzacja była zła"? Jak Cię najdzie ochota, to adres odnośnika już masz, więc w przyszłym roku wystarczy jak kolejny raz przeczytasz to co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
darino obce ręce 08.11.17, 23:33 > doprowadzili do przekazania majątku narodowego w obce ręce. Twoje ręce dla mnie też są obce :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 08.11.17, 18:35 Kolejny głos wiadomosci.onet.pl/kraj/gen-tomasz-drewniak-dla-polityki-w-czasie-cwiczenia-stracilismy-cale-nasze-lotnictwo/2dkt1w8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Głos wołającego na pustyni IP: *.toya.net.pl 14.11.17, 21:06 Tym razem jest to ocena dwóch lat rządów PiS-u, wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prof-antoni-dudek-ani-opozycja-ani-zagranica-ani-kryzys-gospodarczy-rzad-pis-u-moze/cryx4q8 Odpowiedz Link Zgłoś