Dodaj do ulubionych

piosenki optymistyczne

22.04.02, 17:12
natchnal mnie beskider piszac o dmuchawcach latawcach... pewnie kazdy z Was ma
jakas ulubiona piosenke lub piosenki przy ktorych chce mu sie skakac z
radosci, tak sa optymistyczne...muzycznie i czasem nawet tekstowo :)))
strasznie ciekawa jestem tych Waszych typow...moze uda nam sie ulozyc wiosenno-
letnia playliste :)
Obserwuj wątek
    • wook Re: piosenki optymistyczne 22.04.02, 19:16
      a może być: "szła dzieweczka do laseczka..."???
      • gofa Re: piosenki optymistyczne 22.04.02, 22:03
        wszystko co dodaje energii moze byc...moj typ na dzis :
        the knack "my sharona" :))) rewelacyjny:)
        • wook Re: piosenki optymistyczne 23.04.02, 19:03
          a mój:

Oj nima to nima,
          jak diabłowi w piekle,
          Ożre się napije!
          siedzi sobie w cieple.
          • gofa Re: piosenki optymistyczne 23.04.02, 19:21
            moze byc :) a ja proponuje billy joel "the river of dreams" :)))
            • Gość: ssaczek Re: piosenki optymistyczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 21:52
              W moim ogrodzie - Daab
              • Gość: beskider Re: piosenki optymistyczne IP: *.toya.net.pl 23.04.02, 22:46
                przypomnialo mi sie cos takiego: "The Rome wasn't built in a day"- to jest
                zespolu Morcheeba (takie pol taneczne z milym woklalem ciemnoskorej
                wokalistki) - zawsze nastraja mnie bardzo optymistycznie...

no i oczywiscie ogorek, co ma zielony garniturek :))) hahahahaha
                pozdrawiam
                • gofa Re: piosenki optymistyczne 23.04.02, 23:55
                  Gość portalu: beskider napisał(a):

> przypomnialo mi sie cos takiego: "The Rome wasn't built in a day"- to jest
                  > zespolu Morcheeba (takie pol taneczne z milym woklalem ciemnoskorej
                  > wokalistki) - zawsze nastraja mnie bardzo optymistycznie...
                  >
                  > no i oczywiscie ogorek, co ma zielony garniturek :))) hahahahaha
                  > pozdrawiam
                  >

ale mnie wyprzedziles...morcheebe chcialam wklepac jutro...hihihi...fajowa
                  piosenka, jak i cala plytka...no i pozostala dyskografia morcheeby :)
                  w takim razie ja zaproponuje..hmmm... sophie b.hawkins "right beside you"...
              • gofa Re: piosenki optymistyczne 23.04.02, 23:52
                Gość portalu: ssaczek napisał(a):

> W moim ogrodzie - Daab

och ssaczek...to smutna piosenka...znaczy taka melancholijna...specjalnie zaloze
                na takie watek, a co :) niech bedzie sprawiedliwie mamy piosenki do skakania to
                beda i do plakania ;)

• wook Re: piosenki optymistyczne 24.04.02, 19:12
                  a może Jennifer Lopez "Dance With Me"
                  • gofa Re: piosenki optymistyczne 24.04.02, 22:57
                    :) shanice 'i love your smile' :)
                    • Gość: ssaczek Re: piosenki optymistyczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:55
                      Z piosenkami to jest u mnie tak, iż wiele piosenek (nie koniecznie wesołych)
                      przynosi jakieś wspomnienia i czasami są to wspomnienia wesołe i pobudzające a
                      czasami taneczne kawałki nastrajają do wspominek i melancholii.
                      • gofa Re: piosenki optymistyczne 25.04.02, 23:19
                        och ssaczek...to normalne, kazdy tak ma ;) ale chyba sa jakies piosenki przy
                        ktorych uwielbiasz podskakiwac bo maja...nie wiem...skoczny rytm...czy sa
                        optymistycznie fajowe :)))
                        • Gość: ssaczek Re: piosenki optymistyczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.02, 19:41
                          New Order - Blue Monday
                          Laura Branigan - Self Control
                          Papa Dance - W 40 dni do okoła świata
                          Murraj Head - One Night In Bangkok
                          Roxa - A ona tańczy
                          I setki innych!
                          • gofa Re: piosenki optymistyczne 26.04.02, 19:43
                            no to dawaj te setki :) moze znajde cos czego nie znam? :)
                            • m.a.r.y.s.i.a Re: piosenki optymistyczne 26.04.02, 19:59
                              Pamiętacie ? "Od rana mam dobry humor.Do przechodniów na ulicy śmieję się."
    • sheyren Re: piosenki optymistyczne 26.04.02, 21:11
      Czesc goffoos :>
      Wreszcie tu trafiłam...
      Wiem, wiem ciężko było ale zamierzam ujawnić swoją inteligencję hehe :)
      najbardziej optymistyczna piosneczka ? hmmm
      Chyba Jafia Namuel "pozytywne myślenie"
      Przynajmniej dla mnie :)
      pozdroofka
      Gaja vel Sheyren vel tfoja qzynka :>
      • gofa Re: piosenki optymistyczne 26.04.02, 22:42
        łaaaaaaa....ale fajowo :) wiec co tam do dzieła :) optymistyczna piosenka na
        dzis: robin cook 'i won't let the sun go down ' :)
        • Gość: ssaczek Re: piosenki optymistyczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 17:14
          Na dziś - Klaus Mitffoch "Jezu jak się cieszę!"
          • gofa Re: piosenki optymistyczne 28.04.02, 00:39
            eee...to chyba bedzie juz na jutro ;) moby 'money' :)
            • wook Re: piosenki optymistyczne 28.04.02, 10:11
              ups dzisiaj rano... chłopcy radarowcy - A. Rosiewicz :)))
              • gofa Re: piosenki optymistyczne 28.04.02, 13:23
                :))) Terence Trent D'Arby&Des'ree "Delicate"
                • Gość: ssaczek Re: piosenki optymistyczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 08:15
                  Na dziś - Rednex - The Way i Mate - a co taki mam dziś nastrój!
                  • gofa Re: piosenki optymistyczne 29.04.02, 10:57
                    a ja proponuje przekornie boomtown rats 'i don't like mondays' :)))
                    • Gość: ssaczek Re: piosenki optymistyczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 12:20
                      Ricchi E Poveri "Acapulco" - słuchasz takich staroci? Ja to uwielbiam!
                      • gofa Re: piosenki optymistyczne 29.04.02, 14:34
                        łaaa...pewnie ze czasami slucham :)
                        • gofa Re: piosenki optymistyczne 18.06.02, 20:21
                          to ze zblizaja sie wakacje wiemy wszyscy...ciekawe co bedzie hitem tego
                          sezonu...dlatego wyciagnelam ten watek znowu...bo jakos tak optymistycznie
                          przy manu chao mi sie zrobilo :)))
                          • ssaczek Re: piosenki optymistyczne 19.06.02, 16:48
                            Ja ostatnio zdobyłem płytkę najlepsiejszych nagrań OMD i to będzie moim
                            przebojem na lato, bo z nowych nagrań to jakoś nic ciekawego.
                            • beskider Re: piosenki optymistyczne 19.06.02, 17:18
                              A ja ostatnio, chyba znuzony posuchą muzyczną odkryłem dla siebie na nowo
                              jazz i muzykę dawną.
                              Zasluchuję się Garbarkiem, Urbaniakiem czy Cassandrą Wilson. Nie stronię też
                              od klasyki, Armstronga, Elli Fitzgerald , J. Coltrane.
                              Na upał wpadam w klimaty kubańskie, muzykę z "Buena Vista" czy Cesarie Evorę...
                              A muzyka dawna? Jest dobra na sesje, kiedy trzeba odnaleźć w sobie
                              trochę "boskiego spokoju"
                              Dzisiaj slucham sciągniętego z internetu zespołu De Phazz. Nic o nich nie
                              wiem, ale grają świetną myzykę, bardzo optymistyczną w wymowie, jest to acid
                              jazz (o ile się nie mylę)
                              pozdrawiam upalnie
    • lelum1 Re: piosenki optymistyczne 25.06.02, 16:54
      Moja najbardziej optymistyczna piosenka jest piosenka Tasmin Archer "Sleeping
      satelite". Spiewala ja w 1992 roku i byl ogrmony hit. Doszla do pierwszego
      miejsca na brytyjskiej liscie przebojow i byla znana rowniez w Ameryce. Zna
      ktos?
      • gofa Re: piosenki optymistyczne 25.06.02, 20:29
        baaardzo fajna piosenka z plytki great expectations...

a na takie upalne popoludnia polecam rozleniwiajaca plytke 'the girl from
        ipanema' - antonio carlos jobim...fantastyczne....
        • lelum1 Re: piosenki optymistyczne 25.06.02, 21:01
          Kupilem sobie jej plytke wtedy i nadal ja sobie chetnie slucham ! Szkoda ze
          juz o niej nie slychac. Ze mna jest tak ze jak slucham muzyki z lat 80-tych
          przy ktorej sie wychowywalem to zamiast sie nia delektowac popadam we
          wspomnienia i wtedy tak jakos mi teskno jest za tamtymi czasami, za ludzmi
          ktorzy wtedy byli dla mnie wazni itd. Tak samo widze ze robi sie juz z muzyka
          poczatku lat 90-tych. W tym samym roku uslyszalem po raz pierwszy inna
          wspaniala wokalistke ktorej do dzisiaj skladam holdy (kurcze, jak sie pisze
          hold)? Chodzi mi o Sophie B. Hawkins. Genialnosc dla mnie ! :-)

Carlosa (cos tam) nie slyszalem nigdy ale poszperam sobie jutro w necie za
          informacjami o nim.
          • gofa Re: piosenki optymistyczne 25.06.02, 21:10
            coz, pociesze Cie...kazdy tak ma z muzyka...ze wywoluje wspomnienia...a Sophie
            B.Hawkins... darze wielkim sentymentem 'right beside you'...oczywiscie byl to
            najmocniej lansowany kawalek z plyty 'whaler' ktora lezy na mojej polce...moze
            dlatego nie wszyscy znaja pozostale utwory...
            z rzeczy odkrytych jakis czas temu polecam: marisa monte i plytke 'mais' a dla
            zwolennikow pokreconych dzwiekow billa laswella we wszystkich ukladach :)
    • lelum1 Re: piosenki optymistyczne 25.06.02, 22:36
      Wlasnie zbieram szczeke z dywanu. Opadla mi kiedy uslyszalem ze moja Sophi jest
      jeszcze komus znana! :-) Jak dotychczas to wsrod moim znajomych nikt jej nie
      znal (chyba ze po kilkumiesiecznym nachalnym katowaniu ich informacjami o niej
      i pozyczaniu na sile plyt) :-) Sophie jest dla mnie ulubiona piosenkarka w
      moich dziejach, pamietam ze jak podlaczyli nam kablowke w 1992 roku i zaczelem
      ogladac MTV to wlasnie jej kawalek "Damn I wish I was your lover wchodzil na
      listy". To byl debiut. Od razu mi sie spodobala i zaczelem sie przygladac jej
      karioerze. Potem byla moja ulubiona "California here I come". Mam wszystkie jej
      trzy plyty. Ostatnia zdobylem po ponad rocznym poszukiwaniu w 1999 roku po
      Stanach. (znajomi mi ja przyslali). Niestety nawet w SDtyanach ta ostatnia nie
      byla zbyt rozpowszechniana bo Sophie miala zatarg ze swoja wytwornia Columbia,.
      Plyta genialna jak dla mnie. Lubie ja (S.B.H.) bo jest malo znana i nie lubi ja
      co druga osoba na miescie :-)

A na Whaler jest procz tego hiciora o ktorym wspomnialas tez "As I lay me down"
      ktora w tamtym roku pobila rekord na Billboardzie przebywania na tej liscie.

Mam tez jedno moje odkrycie ostatnich dni. Facet. No wlasnie chyba spalilem -
      zapomnialem jego imienia. :-) Teledysk jest taki ze on wchodzi do jakiegos pubu
      i gra i spiewa. Na kazdym instrumencie jest on ale ucharakteryzowany na kogos
      innego. Piosenka smetna ale w dobrym znaczeniu. Debiut ma udany. Mysle ze to
      bedzie hit za pare tygodni, bo coraz czesciej to puszczaja...
      • Gość: beskider Re: piosenki optymistyczne IP: *.toya.net.pl 26.06.02, 00:55
        Chcialem tylko powiedziec, ze ja tez znam Sophie B. Hawkins :))))
        pozdr.
        • lelum1 Re: piosenki optymistyczne 26.06.02, 06:54
          Kurcze, ledwo pozbieralem szczeke a juz mi glowa odpadla ! To mnie musze
          przyznac grubo zaskoczyliscie! Ide do pracy sie pochwalic ze jest jednak znana
          (ale i tak mi nie uwierza) :-)
    • gosia-s Re: piosenki optymistyczne 26.06.02, 10:38
      Ja lubię lata 80-te. Optymizm? Np. "Jezu jak się cieszę..." Klaus Mittwoch
      (czyt. Lech Janerka).
      • gofa Re: piosenki optymistyczne 27.06.02, 11:09
        a ja sobie wlasnie slucham 'zap mama'...oj maja kobitki glosy...
        • gosia-s Re: piosenki optymistyczne 27.06.02, 11:20
          gofa napisał(a):

> a ja sobie wlasnie slucham 'zap mama'...oj maja kobitki glosy...

Czego???

• gofa Re: piosenki optymistyczne 27.06.02, 11:58
            tak sie nazywa zespol - 'zap mama' :)
            • gosia-s Re: piosenki optymistyczne 27.06.02, 12:52
              Prawdę mówiąc, pierwszo słyszę.
              • gadacz Re: piosenki optymistyczne 01.07.02, 13:36
                :) Cześć bo pierwszy raz na Przemyślu.. Fajny wątek !! jak mogę polecić coś na
                początek dnia to :
                Always look on the bright side of life - Monty Phytona -
                z wymienionych artystów Wielkiego Lecha Janerkę w "Paragwaju" - można nucić
                cały dzionek (płyta "piosenki" albo składaczek").
                A najbardziej to chyba "Myślę sobie że" Voo Voo z "koncertu w trójce" ech ta
                orkiestra trąbek :) sama gębusia się rozszerza... :))
                Pozdrowienia...
                • gofa Re: piosenki optymistyczne 01.07.02, 14:45
                  nie ma to jak manu chao...'clandestino' i 'esperanza'...fajowa muzyczka :)
                  • gofa Re: piosenki optymistyczne 20.09.02, 12:01
                    wiem wiem... ale po co zakladac jeszcze raz?
                    jak w temacie - ciag dalszy + muzyczne odkrycia :)

thievery corporation :)
                    • hrin Re: piosenki optymistyczne 20.09.02, 13:31
                      zawsze pozytywnie mysle gdy slucham children of the grave black sabath (wiem
                      tytul nie za wesoly ale piosenka jest optymistyczna)
                      a z czegos bardziej lajtowego clenand robin the hooded man (przypomina mi
                      dziecinstwo i najlepszy serial jaki w zyciu ogladalem no moze poza pancernymi i
                      psem)
                      lub another brick in the wall (osobiscie wole wykonanie acid drinkers ale dla
                      normalnycch ludzi polecam pink floydow)lub high hopes floydow
                      mam jeszcze wiele ciekawych energetycznych piosenek
                      a zapomnial bum super jest piosenka"H" tool'a
                      • gofa Re: piosenki optymistyczne 23.09.02, 16:48
                        a co powiecie o nowej płytce Gabriela ? :)
                        • paliwo_alternatywne Re: piosenki optymistyczne 02.04.03, 15:56
                          A jaka ona znów nowa?
                          Poza tym: nic.
                          • gofa Re: piosenki optymistyczne 02.04.03, 16:51
                            nowa to była 23.09. gdy o niej pisałam... zwróć paliwko uwagę na daty :)
                            ale dzięki za reanimację tego wątku, sama chciałam to zrobić :)
                            • paliwo_alternatywne Re: piosenki optymistyczne 02.04.03, 22:48
                              reanimować trupa? sama? podziwiam za samozaparcie......

• gofa Re: piosenki optymistyczne 02.04.03, 23:59
                                za samozaparcie to się możesz w lustrze podziwiać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka