Dodaj do ulubionych

Ulubione miejsca/widoki

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 15:35
Zachęcony przez Gofę zakładam taki wątek i od razu proponuję mój nr 1 na liście
widokowych przebojów: widok z okolic dawnej "Kmiecianki" na wstęgę Sanu, a w
tle Katedra i Wzgórze Zamkowe; wszystko to o wschodzie słońca, gdy nad wodą
ściele się jeszcze mgła. Gdyby tu można było przesyłać załączniki to bym
zaprezentował nie-tubylcom (zapomniałem antonimu słowa "miejscowy").
Obserwuj wątek
    • Gość: Muminek Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 15:39
      ...Przyjezdnym...lub....Turystom :))))
      • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 22.05.02, 15:45
        Ja na pierwszy rzut proponuję widok na panoramę miasta z mało znanego tarasu
        widokowego na Winnej Górze, a przy okazji można obejrzeć piękne wille dawniej
        własnością panów oficerów garnizonu przemyskiego.
      • Gość: artie Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 07:34
        Gość portalu: Muminek napisał(a):

> ...Przyjezdnym...lub....Turystom :))))

Dzięki, ale miałem na myśli wirtualnych gości (tu w Forum).
    • Gość: Ika Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 17:20
      Zapraszam pod "Przekażnik" lecz w nietypowych porach.
      Rano do 10 tej i po 19 tej widok w kierunku zachodnim przy świecącym słońcu
      wijący się San w swej pradolinie w kierunku Krasiczyna. Dech zapiera.
      A nocą widok w kierunku Miasta kiedy to światła Miasta,Żurawicy,Hurka i Medyki
      zlewają się w jedną całość amy nad tym z góry.A jak se dopiszecie gwiazdy to
      już przerasta wyobrażnię.
      • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 22.05.02, 19:40
        jesli chodzi o widoki, to wook mnie ubiegl - winna gora, jesli chodzi o
        miejsca...moze to dziwne...ale maja swoj urok i historie ...przemyskie
        cmentarze...ten na slowackiego ale i...cmentarz zydowski :)
        • Gość: artie Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 07:40
          gofa napisał(a):

> jesli chodzi o widoki, to wook mnie ubiegl - winna gora, jesli chodzi o
          > miejsca...moze to dziwne...ale maja swoj urok i historie ...przemyskie
          > cmentarze...ten na slowackiego ale i...cmentarz zydowski :)

Zgadzam się. Ten spokój starych pomników i leniwie płynący czas działają na mnie
          kojąco. Tuż przy wejściu od ul. Przemysława jest kapliczka jakichś mieszczan i
          ich portrety. Jegomość ma takie zabawne, długie, podkręcone wąsy i takie dostojne
          spojrzenie...
    • beskider Re: Ulubione miejsca/widoki 22.05.02, 19:29
      Przyszly mi do glowy dwa widoki, oprocz tych juz wymienionych, nalezace do
      moich ulubionych. Pierwszy to widok na Stare Miasto ze skarpy przy kosciele
      Karmelitow, a drugi to widok Sanu z mostu w Krasiczynie (z wychodniami fliszu
      karpackiego)Zalesiony, calkiem stromy i skalisty brzeg z dwoch stron i gladka,
      lustrzana tafla wody... No i jeszcze widok na Stare Miasto z mostu kolejowego,
      kiedy wracam do domu...
      Do bardzo ciekawych naleza tez widoki na srodmiescie z Osiedla Rycerskie i z
      serpentyn przy ulicy Bielskiego, zwlaszcza o zachodzie slonca, albo rano...
      • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 22.05.02, 19:50
        zapomnialam o widoku z pociagu...tez jest niesamowity...jedziesz jedziesz a
        przemysl robi sie coraz wiekszy i wiekszy... i..jesli serpentyny to te ktorymi
        zjezdza sie z Lipowicy na Kazanow...najpiekniejsze sa o wschodzie slonca,
        kiedy Przemysl spowity jest mgla...ale mi sie ckliwie zrobilo... wiecie ze
        Przemysl lezy na siedmiu wzgorzach? jak Rzym? :)))
        • Gość: artie Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 07:28
          > wiecie ze
          > Przemysl lezy na siedmiu wzgorzach? jak Rzym? :)))

Wiemy, choć nie potrafimy ich wszystkich wymienić. Może ktoś pomoże?
          • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 23.05.02, 09:38
            hej...jestescie na miejcu wiec prosze sie rozgladnac - w prawo w lewo -
            policzyc i sprawdzic :) a jak ktos moze to i nazwac :)))
            • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 23.05.02, 15:24
              muszę zaglądnąć to jakiejś literatury:)))
              • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 23.05.02, 15:30
                bedziemy czekac, a Ty wook zagladaj ;) a w miedzyczasie...byl ktos z Was na
                zydowskim cmentarzu? czy nie uskuteczniacie takich "wycieczek" ?
                • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 23.05.02, 19:12
                  ja zaglądałem, ale ostatnio nie byłem, z ulicy widać, że chyba niewiele się
                  tam zmieniło.
                  • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 23.05.02, 22:58
                    a dawno zagladales? ...swoja droga moze i dobrze ze nic sie tam specjalnie nie
                    zmienilo bo dalej pozostanie takim troche tajemniczym miejscem - chociaz nie
                    mialabym nic przeciwko porzadkowi typu pozbieranie smieci...no ale cmentarz
                    jest chyba caly czas pod opieka bo widzialam podczas ubieglych wakacji ze
                    trawa byla skoszona...
                • Gość: artie Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 14:36
                  gofa napisał(a):

> ...byl ktos z Was na
                  > zydowskim cmentarzu? czy nie uskuteczniacie takich "wycieczek" ?

W dzieciństwie biegałem tamtędy do kuzynów na Słowackiego, teraz nie wiem, jak
                  wygląda...
        • Gość: Docent Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.mofnet.gov.pl 24.05.02, 15:24
          gofa napisał(a):

> zapomnialam o widoku z pociagu...tez jest niesamowity...jedziesz jedziesz a
          > przemysl robi sie coraz wiekszy i wiekszy... i..jesli serpentyny to te ktorymi
          > zjezdza sie z Lipowicy na Kazanow...najpiekniejsze sa o wschodzie slonca,
          > kiedy Przemysl spowity jest mgla...ale mi sie ckliwie zrobilo... wiecie ze
          > Przemysl lezy na siedmiu wzgorzach? jak Rzym? :)))

Wiemy, wiemy! Niezapomniany prof. Jóźwik nam to kiedys wyjasnial, opierajac sie
          na pracach rownie slynnego Jana Różańskiego (a swoja droga, to sie zastanawiam,
          czy on jeszcze zyje).
          A jesli chodzi o moj ulubiony wiodok, to polecam os. Jagiellonskie (o ile sie nie
          myle, tak sie nazywa), a konkretnie chodzi o poludniowo-wschodni skrawek wzgorza,
          na ktorym lezy ciagle chyba niewykonczony szpital, ktory kiedys mial byc
          Szpitalem Wojewodzkim. Widac stamtad oczywiscie San, no i pradoline Wiaru,
          obramowana z obu stron pasmami wzgorz. A w dali majacza juz calkiem, calkiem
          gorki, ktorych na tej mazowieckiej rowninie w W-wie bardzo mi brakuje.
          • Gość: beskider Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.toya.net.pl 24.05.02, 15:45
            Gość portalu: Docent napisał(a):

>
            > Wiemy, wiemy! Niezapomniany prof. Jóźwik nam to kiedys wyjasnial, opierajac sie
            >
            > na pracach rownie slynnego Jana Różańskiego (a swoja droga, to sie zastanawiam,
            >
            > czy on jeszcze zyje).

Zyje i pisze nadal :)))))

> A jesli chodzi o moj ulubiony wiodok, to polecam os. Jagiellonskie (o ile sie n
            > ie
            > myle, tak sie nazywa), a konkretnie chodzi o poludniowo-wschodni skrawek wzgorz
            > a,
            > na ktorym lezy ciagle chyba niewykonczony szpital, ktory kiedys mial byc
            > Szpitalem Wojewodzkim.

Jest wykonczony i jest Szpitalem Wojewodzkim :))))

> Widac stamtad oczywiscie San, no i pradoline Wiaru,
            > obramowana z obu stron pasmami wzgorz. A w dali majacza juz calkiem, calkiem
            > gorki, ktorych na tej mazowieckiej rowninie w W-wie bardzo mi brakuje.

Tesknota do pagorkow na rowninie nie jest mi obca :) Pozdrawiam!
            • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 16:00
              no to ja chyba mam szczescie...bo mam nadal gorki za oknem...:)
      • Gość: artie Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 14:42
        beskider napisał(a):

> Przyszly mi do glowy dwa widoki, oprocz tych juz wymienionych, nalezace do
        > moich ulubionych. Pierwszy to widok na Stare Miasto ze skarpy przy kosciele
        > Karmelitow
        Znam go jeszcze z dzieciństwa. Wykopałem z tej skarpy kilka łusek. W klasztorze
        żył kiedyś zakonnik-trębacz. Latem, wieczorową porą zawsze coś tam wygrywał z
        okna.
        • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 16:07
          co wam powiem, to wam powiem, najlepszy widok to jest z ławek przed
          niedźwiadkiem :) ho!ho!ho! chodzi teraz tych dzierlatek, że aż zeza można
          dostać:)))
          • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 16:22
            wiec tak...na forcie ( numeru nie pomne ) na Lipowicy...tam to sa widoki...a
            zachody slonca...
            jesli zas chodzi o te laweczki to...hihihi...rozumiem wook ze jestes za
            wycieciem drzew w rynku, wtedy beda lepsze widoki ;)
            • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 16:34
              w tym wątku nie mówimy o drzewach tylko o widokach, drzewa akuratnie w tych
              widokach mi nie przeszkadzają:) a wręcz dodają takiej lekkiej tajemniczości(a
              cóż to takiego wyłoni się zza tego, czy tamtego drzewka):)))
              • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 17:01
                hahaha...to juz wiemy gdzie szukac wooka jak nie ma go na forum ;) trzeba
                szukac w rynku...wook to ten pan co wykreca glowe w lewo i prawo ;)
                • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 17:22
                  hahaha, przyjedź i sprawdź!!!
                  • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 17:26
                    oki...ale nie teraz bo musze pozamykac okna, STRASZNA burza ...i
                    ulewa...ojeju!!!!
                    • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 17:38
                      dobra to jak się burza skończy, chyba że wtedy będzie burza u nas :)))
                      • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 17:41
                        obawiam sie ze ona idzie do Was...niestety...
                        • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 18:11
                          cały dzień się tak zanosi jest pochmurno i parno, jak narazie to dwie godziny
                          temu spadło 25 kropli:)
                          • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 18:13
                            ajajaj wtedy skończą się widoki na Rynku, ale za to będą piękne po burzy z
                            Rycerskiego na całą panoramę miasta i pagórki w stronę Krasiczyna:)))
                            • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 19:15
                              no i jak, dotarla? sa widoki? ;)
                              • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 24.05.02, 19:17
                                widoki są burza nie dotarła tylko troche pokropiło :)))
                                • Gość: Ika Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 18:56
                                  Raz widziałem prawdziwą burzę nad miastem z rejonu "Przekażnika" gdzie nawet
                                  nie pokropiło.Niesamowity widok a najbardziej widowiskowe błyskawice w pełnej
                                  krasie przed oczyma.
                                  • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 25.05.02, 19:47
                                    czasami są takie widoki z Rycerskiego gdy burza nadciąga od zachodu i
                                    pzemieszcza się na południowy wschód w stronę Kalwarii, widać kłebiące się
                                    chmury i ścianę wody od czasu do czasu przecinaną błyskawicami.
                                    • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 25.05.02, 23:26
                                      tez mialam szczescie widziec kilkanascie razy burze z Lipowicy...niesamowite
                                      widoki...blyskawice przecinaja niebo i znikaja za pagorkami, a chmury ukladaja
                                      sie warstwami...czase wyglada to jak drugi horyzont...piekne i straszne
                                      widowisko...
                                      • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 26.05.02, 10:18
                                        burza to straszne ale zarazem fascynujące widowisko, w ubiegłym roku wracając
                                        już wieczorem w stronę Przemyśla na trasie Leżajsk-Jarosław wjechałem w sam
                                        środek burzy z daleka już było widać nie znikające błyskawice, tak często były
                                        wyładowania że praktycznie cały czas było jasno. Nagle ściana wody!, dalsza
                                        jazda była niemożliwa, trwało to około 5minut, pierwszy raz coś takiego
                                        widziałem :)
                                        • Gość: Muminek Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.polpak-karton.pl 26.05.02, 10:29
                                          Jak tak to wszystko czytam to aż żałuję że tam jeszcz nie byłem. Ale zaczynam
                                          się zastanawiać zarazem jakie to piekne widoki są u mnie i wiecie co tez tu
                                          jest pieknie potrzeba tylko odpowiedniej chwili :)))
                                          A jeszcze jedno jak jest zimą?
                                          • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 27.05.02, 19:05
                                            wyobraź sobie pagórki i wzniesienia, lasy i pola zasypane śniegiem, a miedzy
                                            nimi wijącą się rzekę tu i ówdzie ściętą lodem, wśród tego wszystkiego domy,
                                            bloki, ulice, kościoły, jednym słowem - miasto :)))
                                            • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 27.05.02, 21:48
                                              a najwiecej to kosciolow ;)...mam gdzies takie zimowe zdjecia...jak dorwe sie
                                              do skanera to podesle Muminkowi :)
                                              • Gość: ssaczek Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.02, 01:29
                                                Ulubione miejsce - moje wyro!
                                                Ulubione widoki - moje pościelone wyro!
                                                Mam nadzieję, że to chwilowe.
                                                • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 28.05.02, 10:24
                                                  no ssaczek...o 1:29 to kazdy ma taki ulubiony widok i miejsce ;)
                                                  • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 28.05.02, 13:20
                                                    hahaha, mnie takie widoki biorą trochę wcześniej :)ale nie powiem, są
                                                    sympatyczne:)))
    • Gość: Ika Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 13:34
      A futurystyczne czarne konary lip w rynku ozdobione kilkoma listkami jeszcze
      zielonymi i nasze kochane menele z ławek zapatrzone w okno Pana Prezydenta
      • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 28.05.02, 16:02
        hihi tam na lawkach nie tylko menele siedza i patrza w okna pana prezydenta,
        no nie wook? ;)
        • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 28.05.02, 19:40
          hihi masz mnie na myśli? jeżeli tak to bardzo rzadko hihi, pamiętasz wtedy jak
          są widoki :)))
          • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 28.05.02, 19:59
            no...hihihi...widoki wtedy są niezłe ...i podnoszą ciśnienie ;)
            • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 28.05.02, 20:04
              haha, całe szczęście że zawory bezpieczeństwa sprawne :)))
        • Gość: Ika Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 21:09
          gofa napisał(a):

> hihi tam na lawkach nie tylko menele siedza i patrza w okna pana prezydenta,
          > no nie wook? ;)

Mam na myśli rezydentów wpatrujących się w okno Pana Prezydenta od godziny
          szóstej rano.Tylko nieliczni mają takie zaparcie.

• gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 28.05.02, 23:31
            hahaha dobre...ale swoja droga...wook...od ktorej Ty tam siedzisz, co? bo może
            łączysz przyjemne z pożytecznym ? ;)
          • Gość: Ika Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 10:44
            A widok z gondoli kolejki linowej zawieszonej w marzeniach nad
            miastem.Zamykamy oczy i widzimy właśnie to.Nasze miasto jest naprawdę piękne.
            • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 29.05.02, 11:24
              oj...cudne marzenia...kurcze...widziałam gdzieś stronke ze zdjęciami
              lotniczymi przemyśla, można by tak wzbogacić wrażenia... jak ją znajdę to
              podrzucę :)
              • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 29.05.02, 13:42
                a może wprowadzić turystyczne loty balonem?
                • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 29.05.02, 13:49
                  pomysł przedni :) ale zanim skombinujemy jakiś balon to popatrzcie sobie na
                  zdjęcia: www.gorpol.krakow.pl/miasta/przemysl/przemysl.html :)))
                  • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 29.05.02, 17:49
                    gofa!!! wspaniałe :)))
            • Gość: Ika Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 19:01
              Jak obejrzałam to mi się w głowie zakręciło.Tak wysoko to nie dla mnie.
    • malopolanin Re: Ulubione miejsca/widoki 29.05.02, 19:22
      Ja lubię oglądać z przedmieścia Przemyśla Pogórze Dynowskie i Przemyskie,
      Roztocze i "początki" Bieszczad.
      • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 30.05.02, 00:28
        tak...to są piękne widoki...i tak różne w zależnośći od pory roku...:)
        • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 30.05.02, 20:18
          Szczególnie wiosną i jesienią. Lasy Pogórza Przemyskiego w jesieni są całkiem
          podobne do masywów Bieszczadzkich, tylko te "górki" są trochę niższe:)))
          • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 31.05.02, 15:37
            zapomniałam o parku w Krasiczynie...strasznie go lubię... :)
            • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 31.05.02, 16:05
              chyba nie ma osoby która nie lubi tego parku, jest on całkiem inny niż
              przemyski i zawsze z chęcią się do niego wraca, teraz nastała nowa moda -
              nowożeńcy jadą do Krasiczyna, w parku i na tle zamku robić zdjęcia.
              • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 01.06.02, 12:32
                wook napisał(a):

> teraz nastała nowa moda -
                > nowożeńcy jadą do Krasiczyna, w parku i na tle zamku robić zdjęcia.

ha! a mnie sie nawet udało balować na weselu co się w zamku odbywało! :)))

• malopolanin Re: Ulubione miejsca/widoki 01.06.02, 14:14
            wook napisał(a):

> Szczególnie wiosną i jesienią. Lasy Pogórza Przemyskiego w jesieni są całkiem
            > podobne do masywów Bieszczadzkich, tylko te "górki" są trochę niższe:)))

Czy patrząc na północny - wschód widać Roztocze? Czy mi się tylko wydawało?
    • Gość: filafuta Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.uskzo.am.pnu.com / *.pharmacia.com 31.05.02, 19:28
      to nie miasto - to wioska, a bieda - piszczy. Jakie tam widoki? Krowy w centrum?
      • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 01.06.02, 12:34
        Gość portalu: filafuta napisał(a):

> to nie miasto - to wioska, a bieda - piszczy. Jakie tam widoki? Krowy w centrum
        > ?

cóż...wypada przemilczeć...posty świadczą o piszącym...
        • malopolanin Re: Ulubione miejsca/widoki 01.06.02, 12:55
          Ten sam osobnik gościł z podobnym postem i na naszym forum.
          • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 01.06.02, 17:58
            hihi, to jakiś globtroter ze słomą w gumakach :)))
            • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 02.06.02, 11:52
              szkoda na takiego osobnika postów...wrocmy wiec do tematu :)
              • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 02.06.02, 13:12
                widok z okien samochodu zjeżdżając serpentynami Gór Słonnych w stronę
                Sanoka :)))
                • malopolanin Re: Ulubione miejsca/widoki 02.06.02, 13:17
                  wook napisał(a):

> widok z okien samochodu zjeżdżając serpentynami Gór Słonnych w stronę
                  > Sanoka :)))

Jechałem. Niestety punkt widokowy na przełęczy zarasta i pełno tam g.... :(((
                • malopolanin Re: Ulubione miejsca/widoki 02.06.02, 13:17
                  wook napisał(a):

> widok z okien samochodu zjeżdżając serpentynami Gór Słonnych w stronę
                  > Sanoka :)))

...ale widok piękny.

• wook Re: Ulubione miejsca/widoki 03.06.02, 21:44
                    Przypomniałem sobie takie zdarzenie właśnie na tym parkingu w Górach Słonnych.
                    Stało tam wtedy kilka autobusów i samochodów osobowych. W pewnym momencie ktoś
                    krzyknął i skierował palec w niebo, prawie wszyscy popatrzylismy w tym
                    kierunku, na bezchmurnym niebie unosiła się duża przeźroczysta kula, mimo
                    wiatru dość długo utrzymywała się w jednym punkcie, po około 20 minutach po
                    prostu zniknęła ale nie nagle tylko tak jakby się rozpłynęła, zrobiłem temu
                    zjawisku zdjęcie, ale po wywołaniu nie było nic widać, tylko niebieskie niebo:)
    • Gość: skuter Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.umrz / 192.168.4.* 04.07.02, 11:59
      Panorama Przemyśla z polnej drogi, równoległej do E4, ale po drugiej stronie
      lotniska w Krównikach, ok. godziny 13, latem. Przed tobą wielka, płaska łąka
      (lotnisko)aż do Przekopanej, wzdłuż drogi z rzadka wierzby, a horyzont zamykają
      szaro - niebieskie wzgórza (już popołudniowy cień na północnych stokach) z
      połyskującymi dachami kościołów i wyższych budynków (bo o tej porze jeszcze
      łapią trochę promieni słonecznych). Jeden z cudów świata tego.
      • wook Re: Ulubione miejsca/widoki 04.07.02, 17:04
        własnie ostatnio jechałem od strony Medyki i podziwiałem ten widok, równina a w
        dali widać już zabudowane pagórki, Kopiec Tatarski, Zniesienie, na miejscu jest
        określenie że Przemyśl jest bramą Bieszczad, bo to od Przemyśla zaczynają się
        wzniesienia najpierw Pogórza Przemyskiego, potem Dynowskiego i wreszcie
        Bieszczady.
    • evaww Re: Ulubione miejsca/widoki 06.07.02, 14:06
      Od dość odległego dzieciństwa uwielbiam ten moment, gdy po wejściu na
      Zniesienie odwracam się w kierunku Przemyśla. Widok zawsze mnie zachwyca.
      Wprawdzie na Zasaniu powstały wstrętne, pudełkowate domy, ale zawijas Sanu i
      panorama miasta z tak dużą liczbą kościołów(ilu?) są niezmiennie
      piękne!!!!!!!!!!!
      Pozdrawiam.
      • gofa Re: Ulubione miejsca/widoki 17.03.03, 17:55
        możecie mnie zabić ;) reanimacja kolejna - a) ze względu na !!!!!!promilka,
        którego ulubionym widokiem jest widok z kopca, b) ze wzgledu na to, że idzie
        wiosna - czas spacerów... c) bo tak ;)
        • rychu_z_przemysla Reanimacja udana :) 17.03.03, 18:17
          Czesc!

1. Lipcowe, sloneczne popoludnie na Rynku i w okolicach
          katedry, zamku (blekitne niebo, troche mniejszy upal,
          zielen drzew i...
          piwko pod parasolkami Wyrwigrosza lub knajpy na Zamku)

2. Widok z Wiezy Zegarowej w najwiekszy upal, w samo
          poludnie, obowiazkowo niebieskie niebo bez jednej chmurki.

• Gość: wook Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 18:18
          jak na kopiec to w gumofilcach, i z piersiówką w kieszeni, to chyba było w
          piątek, jaka piekna kra płynęła Sanem całym korytem, przepiękny widok choć
          trochę groźny, a inne widoki... narazie szaro, brudno, ponuro czekamy aż
          wiosna nam przyniesie nowe ciekawe, pachnące, kolorowe widoki :)))

Ps. nie mogę sie zalogować:(
          • Gość: gryps Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.visp.energis.pl 17.03.03, 21:07
            Noc,noc...w kazdym miejscu w Przemyslu
            • Gość: !!!!!!!!promilek Re: Ulubione miejsca/widoki IP: *.ultimo.masq 18.03.03, 08:34
              ...

Jesssooooooo............

JA CHCĘ NA KOPIEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!

;(((((((((((((((((((((((((((((

!!!!!!!!promilek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka