Dodaj do ulubionych

Wyciąg narciarski raz jeszcze

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.02.05, 21:42
no i mamy kolejnego pełnomocnika. tym razem ds. wyciągu - ciekawe czy bierze
podwójną kasę. Swoją drogą tak sobie układam że ten wyciąg to coraz większy
niewypał sie robi. Od dupy strony sie zaczyna. Nigdzie nie spotkałem sie z
informacją ze ludzie, którzy mają przy nim pracować (obsługiwac maszynerie)
odbywają gdzieś staże czy jakieś przeszkolenia na innych tego typu obiektach
w Polsce. Mimo że "ęteligętnych" w tym mieście nie brakuje to jednak obsługa
maszyn i sprzetu wymaga chyba doświadczenia i jakiś umiejętności, no chyba że
już jest przyszykowana "rodzina" na swoje. Czas pokaże i bardzo chciałbym się
mylić
Obserwuj wątek
    • rychu_z_przemysla Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze 23.02.05, 09:36
      Informacja własna, czy z mediów?
      • Gość: MIETEK Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:28
        Napewno Choma szykuje posadkę "pilota parasolek" dla syna, nie podaruje sobie
        tak intratnego stanowiska mówię wam
      • Gość: cien_arcynaczelnik Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 16:21
        z własnych mediów Rychu
    • rosomak29 Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze 23.02.05, 23:32
      Jeżeli to co piszesz, jest prawdą, to k... w tym mieście chyba już wszystko
      stanęło na głowie. Czy nowy pełnomocnik też jest absolwentem KUL-u? Szkoda, że
      nie skończyłem KUL-u , bo też może załapałbym się na pełnomocnika ds. czegoś
      tam.
    • Gość: mieszkaniec Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:04
      Uwazam, ze wybor tego pelnomocnika to bardzo dobra decyzja. Nie chodzilo w
      zadnym razie o kase! Jest kompetentny, odpowiedzialny, pilotuje te sprawe od
      samego poczatku i naprawde zna sie na rzeczy! Apropos szkolen, to wlasnie
      bierze w kolejnym udzial, ponadto utrzymuje kontakt z instytucjami
      zarzadzajacymi stokami w Polsce. Moge ze swojej strony zapewnic, ze zrobi
      wszystko co w jego mocy, aby inwestycja byla zrealizowana pomysle i przyczynila
      sie do rozwoju miasta. Czy musimy zawsze tylko narzekac? :-(( Czy nie lepiej
      spozytkowac tej energii na jakas pozyteczna inicjatywe...? Tak na marginiesie
      chce powiedziec, ze czynione sa starania, aby postawic nowa koleje linowa
      renomowanej firmy a nie uzywana. Pozdrawiam! PS: Nie pracuje w UM
      • Gość: prezes Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.prz.rzeszow.pl 24.02.05, 13:29
        mocno mnie zdzwiło zdanie "a nie uzywana",przepraszam czy była brana pod uwage
        uzywana kolejka linowa!!!!!!!!!!!!!!!!!?????Mam nadzieje ze materiały budowlane
        nie beda z odzysku.Chetnie poczytam o innych nowosciach w sprawie wyciagu--:-)
        • Gość: mieszkaniec Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:04
          No niestety, specyfikacja przetargowa przyjmuje rowniez mozliwosc budowy
          uzywanego wyciagu :(( W Zyciu Podkarpackim byla niedawno informacja, ze
          podwykonwca jest firma Mostostal. Zasmucilo mnie to bardzo...
          Mam jedank nadzieje, ze uda się jeszcze Austriakom przekonać wladze miasta do
          slusznosci decyzji zakupu nowego wyciagu i przyjecia oferty ich firmy. Pozdr.
          • Gość: prezes Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.prz.rzeszow.pl 24.02.05, 14:39
            a wiesz cos wiecej o ofercie austryiaków???widze ze wiesz troche na temat
            wyciagu--porównaj obie koncepcje mostostalu i austryiaków.dzieki
            • Gość: mieszkaniec Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:48
              Austriacka firma to Doppelmayr! www.doppelmayr.com
              Mostostal to w naszym przypadku uzywany sprzet :((((((((((((((((((((((((

Szacuje sie, ze oszczednosci jakie powstałyby przy budowie uzywanego wyciagu w
              porownaniu do nowego to tylko 15-20% inwestycji. Nie bede nawet wspominal o
              przestarzałej technologi, zmeczeniu materialu, braku mozliwosci przeniesienia
              kolei z jednego na drugi (1:1) bez bardzo wysokich kosztów modernizacyjnych
              itd, itd, itd. Duzo by pisac. Z reszta jest protokol ze spotkania z Austriakami.
              • Gość: Imac Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.chello.pl 24.02.05, 19:42
                A gdzie jest napisane ze Mostostal proponowal uzywany sprzet? Zrozumialem ze
                Mostostal jest czescia konsorcjum starajacego sie o zwyciestwo w przetargu,
                druga firma byl Warbud.
                Partnerem Mostastalu byla firma Intop, zrozumialem ze Mostostal mial sie zajac
                infrastruktura i budowa, a ta druga firma dostarczyc sprzet. A nazwy tej
                austriackiej formy wogole nie slyszalem w kontekscie przetargu...
                Zaznaczam, ze nie mam pewnosci, pisze jedynie to, co zrozumialem z dostepnych
                informacji, ktore moga byc bledne.
                Jesli ktos moze to wszystko wyjasnic, bede bardzo wdzieczny.
                • Gość: tom Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.02.05, 20:02
                  Konsorcjum firm, ktore wygralo przetrag to: Intop, Inzynieria, Elbud. Mostostal
                  jest zgloszony jako podwykonwaca. Z pewnych zrodel wiem, ze bedzie montowal
                  uzywana koleje. Firma austriacka nie wziela udzialu w przetargu, bo za pozno
                  dowiedziala sie o inwestycji. Stad tez jej oferta nie moze byc brana pod
                  uwage...
                  • Gość: gośc Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: *.hexen.przemysl.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 13:23
                    Wyciag ,nie czytaliście pisali w Życiu mają drukowac cegiełki na jego budowe,
                    bo kasy chyba nie mają , o czym piszecie te milony to na ich pensje idą a nie
                    na budowe
    • Gość: Ika Re: używany a może nowy IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 09:06
      Kupmy używany będzie taniej maximum o 20 procent od ceny nowego.
      To nic że wystąpią dodatkowe koszty:
      -modernizacji i adaptacji do naszych potrzeb;
      -brak gwarancji producenta
      -wątpilwy i kosztowny serwis pogwarancyjny;
      -krótkie okresy przeglądów na uzyskanie certyfikatów bezpieczeństwa;
      -wysokie koszty eksploatacji;
      Reasumując powyższe dokonując zakupu używanego wyciągu decydujemy się na pełne koszty znacznie przekraczjące koszty zakupu nowego wyciącu umiejętnie rozbite w czasie i rozpisane na inne pozycje budowy.Narażamy się na częste problemy i awarie techniczne wymagające interwencji drogich grup serwisowych pogwarancyjnych.
      Zakup wyciągu używanego ma też swoje zalety. Jest pełna gwarancja sutej łapówkiw gotówce minimum 5 procent wartości sprzedaży od sprzedającego dla decydenta zakupu.
      • Gość: Tom Re: używany a może nowy IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 09:42
        To może być wszystko prawdą. A ktoś pomyślał o tym, że wyciąg używany to co
        najmniej 10-15 letni sprzęt? :/ A co za tym idzie przestarzała technologia! :/
        W ogóle ciekawe, kto wpadł na ten pomysł, żeby montować używaną kolejkę?
    • Gość: kizior do cien_arcynaczelnika! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:28
      te,baranie coś ty sam w życiu osiągnął??? oprócz ciągłego biadolenia???
      chyba twoim sukcesem jest sranie we włsne gniazdo!!!!!bez pzdr
      • Gość: voyto Re: do cien_arcynaczelnika! IP: 212.160.138.* 10.03.05, 09:40
        i znowu piszą o wyciągu...
        www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=L%2ETXT
        • darino Wyciąg służący do wyciągania ! 10.03.05, 13:42
          No cóż, na razie to ten wyciąg służy głównie do wyciągania kasy od miasta !
      • cien_arcynaczelnika Re: do cien_arcynaczelnika! 21.03.05, 15:01
        cóż zniżyc sie do Twojego poziomu czy pozostawic Twój post bez reakcji? Mam
        dylemat.
        Swoje zdanie - bardzo pozytywne w sprawie wyciągu mam i go nie zmienie. A to że
        jestes jakims podmostowym lub kanałowym elementem ze skrzywionym umysłem to nie
        jest moja wina więc się odstosunkuj ode mnie.
        • Gość: kizior Re: do cien_arcynaczelnika! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:50
          no i mamy kolejnego pełnomocnika. tym razem ds. wyciągu - ciekawe czy bierze
          podwójną kasę. Swoją drogą tak sobie układam że ten wyciąg to coraz większy
          niewypał sie robi. Od dupy strony sie zaczyna. Nigdzie nie spotkałem sie z
          informacją ze ludzie, którzy mają przy nim pracować (obsługiwac maszynerie)
          odbywają gdzieś staże czy jakieś przeszkolenia na innych tego typu obiektach
          w Polsce. Mimo że "ęteligętnych" w tym mieście nie brakuje to jednak obsługa
          maszyn i sprzetu wymaga chyba doświadczenia i jakiś umiejętności, no chyba że
          już jest przyszykowana "rodzina" na swoje. Czas pokaże i bardzo chciałbym się
          mylić
          cóż zniżyc sie do Twojego poziomu czy pozostawic Twój post bez reakcji? Mam
          dylemat.
          Swoje zdanie - bardzo pozytywne w sprawie wyciągu mam i go nie zmienie. A to że
          jestes jakims podmostowym lub kanałowym elementem ze skrzywionym umysłem to nie
          jest moja wina więc się odstosunkuj ode mnie.

TWOJE ZDANIE JETS RZECZYWIŚCIE bAAARDZO pOOOZTYWNE????
          GZIE TU POZTYWNE ODCZUCIA ?
          CHYBA COŚ CI SIĘ POPIEPRZYŁO WE ŁBIE Z OKREŚLENIAMI!!!
          DLATEGO Z CZYSTYM SUMIENIEM POWTÓRZĘ RAZ JESZCZE:
          te,baranie coś ty sam w życiu osiągnął??? oprócz ciągłego biadolenia???
          chyba twoim sukcesem jest sranie we włsne gniazdo!!!!!bez pzdr

• Gość: cien_bez loginu Re: do cien_arcynaczelnika! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 11:15
            nie no - nędznikiem się urodziłeś pod mostem mieszkasz i nędznikiem umrzesz.
            Nic to nie zmieni ze nie potrafisz nic innego tylko obrażać ludzi.
            Mimo to pozdro
    • Gość: free Re: Wyciąg narciarski raz jeszcze IP: 80.51.180.* 16.03.05, 19:23
      Dalej jednak czegoś nie rozumiem! Skoro był ogłoszony przetarg wybrano iwestora zastępczego, wykonawcę to dlaczego urzędnicy magistratu jeżdzą po europie i szukają wyciągu.
      • darino Wyciąg służący do wyciągania kasy ! 16.03.05, 19:43
        Powyżej wyjaśniłem dlaczego - pozdrawiam !
    • Gość: prezes Re: Wyciąg narciarski // 2 etap??? IP: *.prz.rzeszow.pl 17.03.05, 12:43
      Kiedy planowo ma ruszyc budowa 2 etapu centrum spotowowego???I czy w całosci ma
      byc finansowana z kasy Unii???
      • Gość: free Re: Wyciąg narciarski // 2 etap??? IP: 80.51.180.* 17.03.05, 22:28
        kaktus mi na ręce wyrośnie jak zdołają przygotować dobrze wniosek
        • Gość: aaa Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:21
          No dobra - zima sie skończyła. Temat ucichnie do następnego sezonu
          narciarskiego- bo sprawa tego stoku to już temat dyzurnego ble ble ble
          • Gość: bbb Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:29
            miasto buduje stok a bezrobocie wciąż takie same nic się nie robi w tym
            kierunku
            • Gość: prezes Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: *.prz.rzeszow.pl 18.03.05, 14:38
              a nie przyszło ci do głowy ze ten wyciag sam sie nie obsłuzy!!!!!!!!!!!!!!ktos
              musi wcisnac przycisk,, ktos bedzie uczył jazdy na nartach ,ktos bedzie
              serwował ciepłe jedzonko,i goprowcy beda mili prace..hotelarstwo ruszy i moze
              turysci zechca jezdic naszymi autobusam z mzk--wiec tez bedzie zysk na
              biletach .....i wiele innych korzysci jeszcze przyniesie ten wyciag>Prosze nie
              piszcie juz głupot na temat sensownosci budowy tego wyciagu ..poniewaz jest to
              sprawa oczywista ze ten wyciag MUSI POWSTAC aby nie postepowała degradacja
              mista.I tak samo popieram to ,ze juz jest wybrana osoba odpowiadajaca za ten
              wyciag...A jak juz bedzie nasz kochany wyciag,to wtedy beda kolejne inwestycje -
              -dojdzie kojeny argument do wybudowania kładki(moze mostu)na wyskosci osiedla
              Kmiecie,gdyz ułatwi to dojazd do waznego punktu w miescie jakim bedzie centrum
              sportowe..i to sa te plusy i bedzie ich wiecej,tylko trzeba przestac sie mazac
              i marudzic jak stare baby!!!!!!!!Szanasa jest duza tylko teraz zobaczymy jak ja
              wykorzystamy!!!!
              • Gość: free Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: 80.51.180.* 18.03.05, 22:27
                miasto wybuduje,miasto bedzie splacac dlugi i co? obslugiwac go beda pracownicy zatrudniani przez urzad? czy też ktos prywatny?
                • Gość: nieżyt Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 08:11
                  Nie ma większej różnicy,kto będzie tym rządził.Prywatny napewno zrobi to
                  lepiej,ale czy on,czy miasto będą zmuszeni do zatrudnienia pracowników.Nie
                  ulega najmniejszej wątpliwości,że park sportowo-rekreacyjny przyczyni się do
                  rozwoju miasta.Kto tego nie widzi,ten kiep.
                  • Gość: aaa Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:04
                    Wszystkie wyciągi narciarskie w okolicach Rzeszowa należą do prywatnych firm -
                    chandlujących nartami, posiadającymi inne źródła utrzymania np knajpy. Bez
                    oparcia w innej dzialalności - nie ma szans na utrzymanie obiektu. Budowa
                    wyciągu w P. na koszt miasta nie ma najmniejszych szans na przyszłość.
                    Wystarczy popatrzeć na wegetacje miejskich basenów czy lodowiska w Rzeszowie.
                    Bez prywatnego kapitału na budowę i eksploatację /sztyczne dośnieżanie, budowa
                    eksploatacja i konserwacja wyciągów/ oraz polaczenia z inną działalnośćią np
                    gastronomią - marne szanse na sukces.
                    Patrząc na tragedię z fortami - brak jakiegokolwiek wykorzystania dla potrzeb
                    turystyki oraz nędzną dzialalność MPk przemyskiego - czarno widzę szanse na ów
                    wyciąg .
                    Gospodarka komunalna teo nie dźwignie - a budować po to by potem komuś
                    podzierżawić :-(
                    • Gość: aaa Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:05
                      aaa - handel to oczywiście przez samo h :-)
                      • Gość: free Re: Wyciąg narciarski = kaktus IP: 80.51.180.* 19.03.05, 13:56
                        trafiłaś\łeś w sedno długi będzie spłacać miasto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka