Dodaj do ulubionych

PRZEJŚCIE BARDZIEJ BEZPIECZNE

12.10.05, 13:47
13 października o godz. 13.00 na przejściu w pobliżu DH „Szpak” (ul. 3-go
Maja) uruchomiona zostanie nowa, tzw. wzbudzana, sygnalizacja świetlna. W tym
miejscu
w przeszłości dochodziło do wypadków z udziałem pieszych.

Inwestycja została zrealizowana z pieniędzy Ministerstwa Infrastruktury,
przekazanych za pośrednictwem wojewody podkarpackiego, z programu
skierowanego właśnie na likwidację niebezpiecznych miejsc na drogach.

Witold Wołczyk
Kancelaria Prezydenta Miasta

Obserwuj wątek
    • Gość: darino PRZEJŚCIE BARDZIEJ BEZPIECZNE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 18:29
      Obserwuję sobie czasami działanie takiej wzbudzanej sygnalizacji świetlnej (nie
      w Przemyślu).
      Wygląda to tak: stoi sobie kilka osób czekając na zielone - żadna nie wciśnie
      przycisku, czy to z niewiedzy, czy też z lenistwa. Mija z dwa cykle świateł, i
      zniecierpliwieni przechodnie zaczynają przebiegać na czerwonym.
      Myślę, że najlepszym sposobem na nauczenie pieszych przyciskania przycisku,
      będzie postawienie tam na miesiąc policjanta z plikiem mandatów :)))
      • Gość: iwan Re: PRZEJŚCIE BARDZIEJ BEZPIECZNE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 18:40
        może będzie bezpieczniej ale jeżeli nie zrobi się tak zwanej zielonej lini to
        korki zaczną się na Budach z jednej strony a z drugiej w Medyce bo to co jest
        to narazie nie mozna dojechac z jednego swiatła na drugie bez problemów.
        • Gość: żaba Re: PRZEJŚCIE BARDZIEJ BEZPIECZNE ??? IP: 83.17.119.* 12.10.05, 19:21
          darino robie dokładnie to co napisałeś :] policjant to jest sposób na takich
          jak ja :]
          • darino :))) 12.10.05, 19:45
            Wiedziałem !!!!!!!!!
      • Gość: E Re: PRZEJŚCIE BARDZIEJ BEZPIECZNE ??? IP: 212.182.117.* 13.11.05, 02:22
        W większych miastach-ludzie są już przyzwyczajeni i wiedzą ze coś takiego jest.
        U nas trzeba będzie się powoli nauczyć ale te światła tam być powinny już dawno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka