Dodaj do ulubionych

Sprawiedliwosc uleciała?

26.03.06, 22:58
Czy jestescie za kara smierci w Polsce?Czy wPolsce jest bezpiecznie?Czy
1200zl na polskiego wieznia to nie za duzo..?skoro ludzie zarabiaja nawet po
650zl ?czy to sa sprawiedliwe proporcje?a gdzie tu sprawiedliwosc a gdzie tu
prawo?czy jedyna mozliwoscia normalnosci jest zachod?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dra Re: Sprawiedliwosc uleciała? IP: *.ptvk.pl 27.03.06, 01:36
      W Polskich więzieniach nie jest zbyt wspaniale, bo i dlaczego. Nie można jednak robić bydlaka z człowieka choćby po to żeby resocjalizacja dała jakiś efekt. Jestem natomiast za tym żeby więźniowie wykonywali prace społeczne.
      • Gość: Zbychu z Przemysla Re: Sprawiedliwosc uleciała? IP: 213.25.171.* 27.03.06, 05:57
        Nie można jednak robić bydlaka z człowieka choćby po to żeby
        resocjalizacja dała jakiś efekt. Jestem natomiast za tym żeby więźniowie
        wykonywali prace społeczne.
        Dlaczego porównujesz zwierzęta do"ludzi".Widziałeś, aby np.sarna zabiła swoje
        potomstwo?Kiedys juz pisałem, drobny zabieg neurochirurgiczny(na żywo)i
        zwany"człowiekiem"nie istnieje.
        Zapewne stwierdzisz, że Hipokrates i jego przysięga...."przysięgam na Apollona
        lekarza,na Asklepiosa,Hygeje,i Panaceje...
        • Gość: Dra Re: Sprawiedliwosc uleciała? IP: *.ptvk.pl 03.04.06, 19:35
          Kara śmierci? Może i dobry pomysł, zwłaszcza k..a mać! w miłosiernym katolickim państwie. Kolego, jak to się ma do nauki o miłosierdziu bożym? O pomnikach papieskich na chwałę katolickiego społeczeństwa itd. Sarna swojego potomstwa nie zabije, ale gepard zabije potomstwo innych. Pieprzę Hipokratesów i lekarzy. Idź jednak na Dworskiego, Słowackiego lub koło lodowiska i odpowiedz sobie, gdzie jest plicja, sąd, kuratorzy itd. Każdy chciałby usmiercać - mordercy i niewinni. Ciekawe to jest. A dlaczego nie powalczysz, żeby w sklepach nie było wódki, w katolickim państwie, oczywiście. Bo co, melin będzie więcej?
    • Gość: arti Re: Sprawiedliwosc uleciała? IP: *.zg / 212.244.155.* 27.03.06, 12:32
      Czytałem kiedyś wywiad z Pawłem Moczydłowskim, byłym szefem więziennictwa. Te
      1200 - czy jakaś inna kwota w tysiącach - obejmuje pensje dla klawiszy,
      ogrzewanie, wodę i prąd w więzieniach, jak również utrzymanie ośrodków
      wypoczynkowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka