Dodaj do ulubionych

Rynek Starego Miasta

IP: *.tpnet.pl 11.01.07, 00:32
W perspektywie jak to Pan Choma określił na chacie 4 miliony złotych na remont
rynku to tyle co kot napłakał! Czy Kuchciński nie mógł więcej "zabrać" od
Rzeszowa oraz z kasy państwa? Przecież to starczy na projekty, którymi już
nam mamili oczy oraz na remont pewnie "czegoś" co do Kurii należy bo tak
zwykle robią by mieć "rozgrzeszenie"...
Marek Kuchciński się wychował na Rynku razem z "Dyszlem" "Miłym" "Dzidką"
"Boguśką" oraz innymi dlatego powinno mu zależeć na remoncie "swojego placu
zabaw" chyba!
Rynek raczej nie doczeka się remontu tak szybko.
Obserwuj wątek
    • Gość: JA Re: Rynek Starego Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 00:37
      A co "Mundku' zapomniałeś? On tez sie z nimi bawił na tym podwórku i nie tylko.
    • Gość: starski Re: Rynek Starego Miasta IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 11.01.07, 00:39
      Te 4 mln. to duzo i nie. Zalezy jak na to spojrzec. Jesli np. 4 mln.(25%
      inwetycji) to wklad wlasny Miasta to mozna jeszcze "wydebic" dodatkowe 75% z
      jakiegos funduszu Unijnego. Razem to 16 mln- a to juz jest niebagatelna suma.
      • Gość: Imac Re: Rynek Starego Miasta IP: *.chello.pl 11.01.07, 02:08
        4 miliony złotych na remont jednego placu to za mało? Kostka, granit, latarnie,
        ławeczki, klomby, mała architektura, prace ziemne, montaż oświetlenia zabytków,
        może okazać się, że konieczne będą prace archeologiczne...
        Wydaje mi się, że popadacie w przesadę.

Co do "zabierania kasy od Rzeszowa" to tego typu sformułowanie po pierwsze tylko
        wznieca niepotrzebną nienawiść, po drugie świadczy o braku wiedzy.
        • Gość: De.De. Re: Rynek Starego Miasta IP: 217.97.144.* 11.01.07, 12:59
          Na ostatnim chacie Prezydent stwierdzil, ze odbudowa kamienicy w rynku przy
          schodach grodzkich ma wiele przeciwnikow i zaproponowane zostanie rozwiazanie
          kompromisowe.Jesli ma to byc to, "coś" co zostalo przedstwaione w jednej z
          koncepcji to lepiej niech nic nie robia w tym miejscu.Mam nadzieje, ze zdanie
          mieszkancow jest decydujace i zapewniam, ze odbudowa kamienicy w jej pierwotnym
          ksztalcie ma wiecej zwolennikow niz przeciwnikow.
        • Gość: geolog Re: Rynek Starego Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:54
          Wyłączyć trzeba koszt kostki. Nasz Rynek jest wybrukowany naturalnymi otoczakami z Sanu. Jest to oryginalna bodaj jedyna taka nawierzchnia w dodatku o niespotykanym nigdzie indziej spadku powierzchni. Należy ją jedynie położyć ponownie zachowując dotychczasowe walory naprawiając mankamenty.
          Nauczmy się zachowywać i doceniać to co mamy cennego i niepowtarzalnego.
          • Gość: niedowiarek Re: Rynek Starego Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:01
            Czy rzeczywiście nigdzie nie ma takiego spadzistego rynku???
            • Gość: De.De. Re: Rynek Starego Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:10
              Napewno nie w Polsce.
          • Gość: Roxy Re: Rynek Starego Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 21:50
            W pełni popieram.
          • Gość: Roxy Re: Rynek Starego Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 21:53
            Gość portalu: geolog napisał(a):

> Wyłączyć trzeba koszt kostki. Nasz Rynek jest wybrukowany naturalnymi otoczakam
            > i z Sanu. Jest to oryginalna bodaj jedyna taka nawierzchnia w dodatku o niesp
            > otykanym nigdzie indziej spadku powierzchni. Należy ją jedynie położyć ponownie
            > zachowując dotychczasowe walory naprawiając mankamenty.
            > Nauczmy się zachowywać i doceniać to co mamy cennego i niepowtarzalnego.

Popieram!!!
            • Gość: starski Re: Rynek Starego Miasta-Prezydent "kreci" IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 12.01.07, 22:40
              Martwi mnie troche sprzecznosc w wypowiedziach Prezydenta Chomy na temat
              przebudowy Rynku. W wywiadzie dla serwisu eprzemysl powiedzial,ze "bardzo ważne
              dla mnie będzie przeprowadzenie konsultacji planowanej przebudowy płyty Rynku z
              mieszkańcami. Niedługo zamierzam taką właśnie publiczną dyskusję wywołać" Kilka
              dni pozniej pytany o pomysl odtworzenia kamienicy przy schodach Grodzkich
              powiedzial, ze "POMYSL TEN MA TAKZE WIELU PRZECIWNIKOW W OPRACOWYWANEJ
              KONCEPCJI ZNAJDZIE SIE KOMPROMISOWE ROZWIAZANIE". Skad Pan Prezydent juz teraz
              wie jaka koncepcje wybierze, skoro jeszcze nie bylo dyskusji spolecznej na ten
              temat? No chyba, ze te konsultacje to "pic na wode" i juz zadecydowano, ze w
              miejscu dawnej kamienicy powstanie ochydny pawilon. Brrrr
              • Gość: aaa Re: Rynek Starego Miasta-Prezydent "kreci" IP: *.brnt.cable.ntl.com 13.01.07, 01:21
                Mam nadzieje, ze pomysl remontu przemyskiego rynku w ostatecznej wersji nie
                bedzie zawieral ani wymiany bruku ani "prostowania" powierzchni. Wedlug mnie
                bylaby to tragedia. Co do odbudowy kamienic(y)to raczej tez jestem na nie.
                Mysle, ze dobrym rozwiazaniem byloby "wkopanie" sie z jakims odpowiednio
                wystylizowanym pawilonem pod ulice Grodzka ( o ile dobrze pamietam nazwe).
                Chodzi mi o miejsce miedzu duzymi schodami a tymi malymi, na wprost ulicy Fredry.
                • Gość: De.De. Re: Rynek Starego Miasta-Prezydent "kreci" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 11:22
                  Ma racje Straski, mowiac,ze Prezydent jest nie konsekwentny.Na to wyglada, ze
                  decyzja w sprawie rynku zapadla i zostanie tylko przedstawiona mieszkancom a
                  nie poddana pod publiczna dyskusje.Chcialbym spotkac przeciwnikow odbudowy
                  rynku wg.pierwotnego ksztaltu ( jesli tacy sa)i podyskutowac.A zapewne
                  zostanie wystawiona jakas makieta z wizualizacja i to bedzie tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka