Dodaj do ulubionych

URZAD PRACY w Przemyslu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:07

po skonczeniu technikum zdaniu matury wybrałem sie na zaoczne studia, miedzy
czasie pracowałem w Urzedzie gminy na pracach interwencyjnych jako pracownik
gospodarczy pracowałem rok, [Umowa o prace] zostałem skierowany tam z Urzedu
pracy, praca jak praca fajnie byłu tu i tam sie .... biggrin.gif

dalej w tym roku skonczyłem licencjat obroniłem sie, zamierzam dalej studiowac
zaocznie, byłem w urzedzie Gminy i sie ugadałem na staz na poł roku do biura
zapotrzebowanie Gmina wysłała do Urzedu pracy no i czekam, nic a wiec dzis
przy okazji podpisanai listy w urzedzie pracy pytam czy sprawa została
rozpatrzona ?? mowią ze nie i... ze Pan sie nie kwalifikuje... ohmy.gif w
jednym pokopju mówili ze sie kwalifikuje w drógim, że sie nie kwalifikuje, ze
byłem na Pracach interwecyjnych i juz nie moge na staz isc. A co
najsmiesniejszegosc mówi ze my mamy taki swój WEWNETRZNY REGULAMIN I STARAMY
SIE GO PRZESTRZEGAC,
kwlifikuje sie na staz do biura czy nie po tym jak pracowałem na interwencji.

jak ktos sie zna niech napisze, jak to jest, jak byłem przy łopacie to juz na
staz isc nie moge
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: URZAD PRACY w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 22:48
      To powiedz im, że te ogólne wewnętrzne przepisy to niech sobie wsadzą w cztery
      litery jak to urzędasy zawsze mają jakieś swoje przepisy, które są nielegalne,
      bo przecież, po co trzymać się przepisów uchwalonych ustawą lepiej utrudniać
      ludziom rzycie tak jak to w moim przypadku pisze w pracy fakturze proforma dla
      klienta, który stara się o dotacje z urzędu na otworzenie firmy lub itp i
      dostaje później pieniążki ja wypisuję fakturę a oni jeszcze żądają ręczne KP do
      faktury, że ta faktura została zapłacona gdzie są tam pieczątki firmowe oraz
      pieczątka zapłacono gotówką itp; także ich te wewnętrzne przepisy to Ludzi do
      szału doprowadzają, ale już więcej nic nie pisze, bo mnie zalewa
      • Gość: tonio Re: URZAD PRACY w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 09:45
        Kiedys zwrocilem sie do nich o dofinansowanie rozpoczęcia dzialalnosci
        gospodarczej. Chcialem 15tys. Przemadra pani dyrektor kazala mi znaleszc na
        kazde tys. zlotych jednego poreczyciela bo tak kaze ich wewnętrzny regulamin.
        sic
        • Gość: ppp Re: URZAD PRACY w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:50
          tanio radzę zadzwonić do Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Rzeszowie powiedzieć jacy są niekopetętni pracownicy w Powiatowym Urzędzie Pracy w Przemyślu i wszystko im powiedzieć niech naganiają im kontrole i ich opiepszają bo to co w Urzedzie Pracy wyprawiają to znowu się powtórzę jest wielki bajzel, a ich wewnętrzne przepisy to dalej śmiem twierdzić że sobię mogą w buty wsadzić przepisy to są uchwalone ustawą i tych mają się czymać
          • Gość: ?? Re: URZAD PRACY w Przemyslu IP: *.ptvk.pl 09.02.07, 16:11
            a o co temu ppp chodzi? takiego belkotu dawno nie czytalem. Jakis narkoman chyba
            • Gość: ? Re: URZAD PRACY w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:18
              Do podstawówki!
            • piotr_z5 Re: URZAD PRACY w Przemyslu 14.02.07, 22:22
              ten kolega z dwoma ?? na serwerze ptvk to sobie sam pobełkocz jak niewiesz oco
              chodzi to niepisz
    • Gość: mm Re: URZAD PRACY w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:57
      Staż jest dla osób, które jeszcze nie pracowały i są bezrobotne co najwyżej pół
      roku. Jeżeli pracowałeś na pracacach interwencyjnych to staż już ci nie
      przysługuje. W dziale "Kierowanie do pracy" wszyscy STARSI pracownicy ci to
      powiedzą. Młodsi i niedoświadczeni pracownicy tylko sieją zamęt.
      Sama miałam podobną sytuację: 31 grudnia 2005 skończyłam staż, pod koniec
      stycznia pracodawca wysłał wniosek o prace interwencyjne. 6 MARCA ZARZUCIŁAM
      IM, ŻE NIC W TEJ SPRAWIE NIE ROBIĄ I ZAŻĄDAŁAM ŻEBY ZNALEŹLI MI PRACĘ, SKORO OD
      DWÓCH MIESIĘCY NIE MAM ODPOWIEDZI...
      Dwa dni później pracodawca zaprosił mnie na podpisanie umowy, bo urząd się
      zgodził.

Wniosek:

Nachodzić urząd dwa razy w miesiącu co najmniej, żeby to im zależało by w końcu
      znaleźć ci pracę i pozbyć się kolejnej "męczyduszy", że się tak wyrażę.
      • piotr_z5 Re: URZAD PRACY w Przemyslu 14.02.07, 22:24
        i to jest racja "MM" tylko nie dwa razy a więcej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka