Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za Ciebie Polsko!

IP: *.tpnet.pl 17.06.07, 22:53
Nie pasuje mi żyć i wstydzić się za Polskę "rządzoną" przez ludzi
niekompetentnych, zawistnych i nie nadających sie wcale do rządzenia!
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4231592.html?skad=rss
Takich "przywódców już mieliśmy wielu...
Obserwuj wątek
    • Gość: matlak2 Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.mcon.pl 18.06.07, 09:24
      Ale takich popaprańców, wystawiających nas na pośmiechowisko w szerokim świecie
      nie mieliśmy jeszcze nigdy, niestety. To arcymistrzostwo świata!
      • jozef47 Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! 18.06.07, 12:16
        No i co ojcowie wielebni wstydzcie się dalej i kto tu jest popapraniec -
        polityka to nie jest zabawa w piaskownicy
        polecam:
        wiadomosci.onet.pl/1555480,12,item.html
        • Gość: 123 kamikadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:54
          narażasz się tym linkiem, na tym forum jedynie poprawne sa te wysmiewające
          kaczki . Obawiam się, że zakrzyczą Cię, ale pozdrawiam !
    • Gość: Blady Bronek Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:54
      No cóż, można pisać i takie durnoty jak te. Papier jest cierpliwy. Ale jak
      dzisiaj zabiegamy o to, aby siła głosu Polaka nie stanowiła połowy siły głosu
      Niemca, to nie dlatego, że Niemców nie lubimy, obwiniamy ich za II wojnę i
      zbrodnie z tym związane, ale dlatego, że chcemy, aby polski głos był słyszalny,
      a polskie interesy nie były stawiane koło interesów Łotwy. Widocznie należy
      wyrzec się własnych intersów, aby być kompetentnym, niezawistnym i nadawać się
      do rządzenia.
      • Gość: dark ale 25 krajów jest innego zdania IP: *.autocom.pl 18.06.07, 13:26
        Jakoś nie boją się Niemca - musiał on Polaków nieźle nastraszyć.
        • Gość: Imac Re: ale 25 krajów jest innego zdania IP: *.chello.pl 18.06.07, 15:04
          Ten artykuł jest FT jest też na stronie głównej gazety.pl

Ja nie mam pretensji do Kaczyńskich, że chcą pierwiastka, co więcej uważam, że
          to dobre rozwiązanie - w pełni zgadzam się z tym co napisali w FT.

Jeśli mam o coś pretensje, to o styl tej walki. Grożenie wetem, mizerne
          poszukiwanie sojuszników - co stwarza wrażenie "jeden przeciw wszystkim", sos
          antyniemiecki i nacjonalistyczny - to wszystko sprawia, że w gruncie rzeczy
          słuszne działanie jest odbierane jak coś kompromitującego.
          • jobrave Re: ale 25 krajów jest innego zdania 18.06.07, 17:15
            Też jestem zdania, że należy walczyć o swoją pozycję w Unii. Cieszy fakt, że
            Kaczyński rezygnujac z osobistych ambicji nie tylko poparł pierwiastkową
            koncepcje Platformy Obywatelskiej lecz ją realizuje. Nie podoba mi się natomiast
            styl orczykowo -sukmanny, to włażenie w gumofilcach na salony i robienie w
            bambuko poważnych ludzi; w Juracie prezydent obiecuje Merkelowej cuda- wianki, a
            tydzień później mówi, że jednak będzie inaczej, z kolei Jarosław Kaczyński, mówi
            zupełnie cos innego , niż prezydent az wreszcie na koniec obaj osiagaja
            porozumienie. Moze to jest jakaś wyrafinowana gra ale chyba dla tak niezwykłych
            mózgów, jakimi obaj bracia dysponują. Musimy być przewidywalni, jeśli chcemy by
            darzono nas szacunkiem, bo inaczej wezmą nas za jakichś niezrównażonych
            osobników a przewidywalność nie znaczy ustępliwość. Pewne sprawy należy oddawać
            w ręce zawodowych dyplomatów i z nimi konsultować ich załatwianie. Twarde
            trymanie się systemu pierwiastkowego, napewno jest mniej twarde, niż nam sie
            wydaje, ale warto jeszcze troche pobalansaować na krawędzi, by wytrgowac jakieś
            korzysci w zamian za ustępstwa i tu spodziewam się sukcesu Kaczyńskiego.
            Niepokoi mnie natomiast, że nasz kraj nie dba o nowoczesny PR, co tam
            nowoczesny,- o zaden nie dba. Dziennikarze niemieccy są wyjątkowo rzetelni i
            drobiazgowi, zawsze dokładnie analizuja taki czy inne zachowanie i strają się
            zrozumieć i wytłumaczyc czytelniko, jednak coraz rzadziej im sie to udaje.
            Kaczyński, powinien, nawet kilka razy w tygodniu, zapraszać niemieckich
            dziennikarzy, rozmiwac z nimi i wyjasniać ale nie tylko on lecz nikt tego nie
            robi, szkoda bo większośc z nich jest Polsce życzliwa.
            • Gość: Imac Re: ale 25 krajów jest innego zdania IP: *.chello.pl 18.06.07, 18:35
              W 100% się zgadzam. O pierwiastek należało zabiegać już od dwóch lat, jeździć,
              pytać i przygotowywać zgraną grupę państw, z którą każdy musi się liczyć.
              Tłumaczyć cierpliwie swoją sytuację i motywy postępowania. Stosować się do
              zasady: miła i życzliwa powierzchowność, oraz stanowczość i zdecydowanie w
              działaniu (to się wcale nie wyklucza). A jest jak jest. Zaniedbania w dziedzinie
              PR będą bardzo bolesne...
              • Gość: Obywatel Re: ale 25 krajów jest innego zdania IP: 217.98.20.* 18.06.07, 18:43
                Wielebny "jozef47 "nie bądż taki do przodu jak M.K były przemyski ćpun! W
                najgorszym wypadku czas "rozliczeń nadejdzie za 2 lata. Już macie to obiecane i
                pewne...
                • Gość: starski Dumny z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:02
                  Ja jestem dumny z Poski i jej stanowiska dot. systemu glosowania. Szanuja Cie
                  tylko wtedy jak jestes twardy. A Polska jest twarda i ma argumenty. Partnerzy w
                  Unii musza wiedziec, za nam na tej sprawie zalezy i ze veto jest
                  realne.EDlaczego- bo najprosciej mowiac nasza propozycja, jest kompromisowa,
                  realnado przyjevcia i dobra dla wszystkich."Gazeta" pisze to co pisze i nie
                  chce mi sie tego komentowac, poniewaz ta gazeta juz jakis czas temu stracila
                  wiarygodnosc.To prawda - ze wiekszosc innych krajow popiera (przynajmniej
                  oficjalnie) w tej chwili propozycje niemiecka. Po czesci jest to rzeczywiscie
                  wina naszej dyplomacji. Nie znaczy to jednak, ze to my nie mamy racji i wierze,
                  ze przypadek z "12 gniewnych ludzi" jest mozliwy.
            • rychu_z_przemysla Re: ale 25 krajów jest innego zdania 18.06.07, 18:56
              jobrave napisał:

> Też jestem zdania, że należy walczyć o swoją pozycję w Unii. Cieszy fakt, że
              > Kaczyński rezygnujac z osobistych ambicji nie tylko poparł pierwiastkową
              > koncepcje Platformy Obywatelskiej lecz ją realizuje.

Jobrave, dlaczego odpowiadasz na tematy ogólnopolskie?
              Nie tak dawno zarzuciłeś mi, że nie należy pisać na forum
              o ogólnopolskiej polityce, bo od tego są inne fora w gazeta.pl.
              Zmieniłeś zdanie, czy najzwyczajniej odpowiada ci treść wklejonego
              artykułu?
              Uważasz, że w Kaczyńskich wolno walić na forum i jest to OK,
              ale ci, którzy są przeciwnego zdania już nie powinni zabierać tu głosu?
              Jak zwykle zaprezentowałeś gazetowowyborczy relatywizm.

• rychu_z_przemysla Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! 18.06.07, 18:57
      Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> Nie pasuje mi żyć i wstydzić się za Polskę "rządzoną" przez ludzi
      > niekompetentnych, zawistnych i nie nadających sie wcale do rządzenia!
      > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4231592.html?skad=rss
      > Takich "przywódców już mieliśmy wielu...

A ja się nie wstydzę.
      I co ty na to?

• Gość: Obywatel Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: 217.98.20.* 18.06.07, 19:04

Jpbrave napisał:

"Też jestem zdania, że należy walczyć o swoją pozycję w Unii. Cieszy fakt, że
        > Kaczyński rezygnujac z osobistych ambicji nie tylko poparł pierwiastkową
        > koncepcje Platformy Obywatelskiej lecz ją realizuje."

Jobrawe czym Cię tak przekabacił Twój kolega z PO? Ponoć zawsze byłeś niezależny
        myślowo...
        Teraz chyba został z Ciebie "wrak umysłowy" i potencjalny aktywista nie
        istniejącej w Przemyślu opozycji, która kiedyś przed "miejską koalicją" nosiła
        nazwę PO. To już w Przemyślu nie istnieje i nie miej złudzeń.
      • jozef47 Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! 18.06.07, 19:07
        > Gość portalu: Obywatel napisał(a):

Wielebny "jozef47 "nie bądż taki do przodu jak M.K były przemyski ćpun! W
        najgorszym wypadku czas "rozliczeń nadejdzie za 2 lata. Już macie to obiecane i
        pewne...

Synu bawisz się w proroka , wiesz wszystko co będzie za dwa lata a nie wiesz czy
        jutro rano wstaniesz .
        • Gość: matlak2 Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.mcon.pl 18.06.07, 19:58
          jozef47 napisał:

> > Gość portalu: Obywatel napisał(a):
          > Wielebny "jozef47 "nie bądż taki do przodu jak M.K były przemyski ćpun! W
          > najgorszym wypadku czas "rozliczeń nadejdzie za 2 lata. Już macie to obiecane
          > Synu bawisz się w proroka , wiesz wszystko co będzie za dwa lata a nie wiesz
          czy jutro rano wstaniesz .
          --------
          ... bo chłopcy z ABW-ehry wopadną do domu nocą, kałachami do drzwi załomocą?
          Pięknie, kurna, pieknie prawisz bracie Józefie47
          • Gość: Zawiedziony Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:53
            "Co mi w sercu gra... to na papier przeniosę... "
            Za 2 dni szczyt Unii Europejskiej a ci 2 panowie bliżniacy tak szarżują 40
            milionowym narodem jakby to była wieś w Bieszczadach. Europa nas olewa do czasu,
            kiedy rządy i myśli tych co teraz są się nie zakończą,. Już szykuja nam miejsce
            w "ogonku" Europy". Izolują nas pomału. Dr. prawa o wątpliwych papierach jak i
            przewodniczący klubu tejże partii rządzącej mający w 2 etapach skończone
            technikum ogrodnicze rządzą Polską! Krew mnie zalewa ale...wytrzymam jakoś
            jeszcze 2 lata.
            • jozef47 Re:komu wstyd? 21.06.07, 09:39
              polecam wszystkim którzy jeszcze mają wątpliwości:

wiadomosci.onet.pl/1557619,12,item.html
    • Gość: Blady Bronek Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:15
      To chyba nie pomoże. Daremny trud. Czasami mam wrażenie, że tych którzy
      szczerze nie lubią Kaczyńskich, nikt i nic nie przekona. Oni z góry zakładają,
      że wszystko, ale to absolutnie wszystko co robią Kaczyńscy jest z gruntu złe i
      należy z tym walczyć do upadłego. Ci ludzie nie zawracają sobie głowy jakimiś
      takimi drobiazgami jak sedno sprawy. Nie. Podobnie jest z pierwiastkiem.
      Ponieważ forsują go Kaczyńscy, należy pryncypialnie wystąpić przeciwko. Nie ma
      znaczenia, że to złe czy dobre dla Polski. To szczegół. A szczegółami jak
      wiadomo nikt się nie przejmuje gdy chodzi o generalia. Więc zwalczajmy
      pierwiastek. Mam nawet lepszą propozycję, proponuję w ramach antykaczyńskiego
      frontu forsować pomysł, aby Polska wogóle zrezygnowała ze swojego
      przedstawicielstwa w Radzie UE i realizowała to wszystko, co inni nam narzucą i
      za nas zdecydują. To by było dopiero uderzenie w kaczorów. Acha i nie
      zapomnijcie klaskać i przyznawać rację tym parlamentarzystom UE, którzy głośno
      krzyczą, że w Polsce panuje reżim faszystowsko-stalinowski. Tylko głośno i
      wyraźnie, bo niech ktoś powie że jest inaczej.
      • Gość: Imac Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.chello.pl 21.06.07, 14:12
        Chciałbym tylko zauważyć, że chodzi o formę, a nie treść. Bronku nie masz chyba
        powodu do narzekań, bo wiele osób poparło pomysł z pierwiastkiem na tym forum,
        nawet osób na co dzień niechętnych Kaczyńskim.
        A że forma nawet najsłuszniejszych działań może być odrażająca - no cóż.
        • Gość: normalny wstyd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:38
          wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8949104&rfbawp=1182429028.707&ticaid=13f6e
      • jobrave Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! 21.06.07, 20:11
        Nie chciałbym bym być potraktowany, jako "advocatus" "Gazetus Wyborczius" czyli
        diavoli ale "GW" popiera w komentarzach postawę rządu w sprawie pierwiastka,
        choć jednocześnie tendencyjnie dobiera newsy (np. cytaty z prasy niemieckiej w
        postaci niepochlebnych komentarzy) ale nie to jest ważne lecz fakt, że prawie
        wszystkie siły polityczne i większość Polaków popiera działania rządu w sprawie
        forsowania systemu pierwiastkowego. Nie wiem natomiast , co znaczy nie lubieć
        tego czy innego premiera lub prezydenta, bo Kaczory prywatnie , to sympatyczni
        ludzie, można raczej nie lubieć sposobu sprawowania władzy, i takich czy innych
        metod -mnie np. przeszkadza bolszewizacja rzeczywistości oraz stosowanie zasady
        "cel uświęca środki ale nie mogę nie zauważać wielu słusznych pociągnięć w
        polityce zagranicznej a w szczególności wobec Rosji, pomysłów na solidarnośc
        energetyczną krajów UE czy konsekwentne działania w sprawie dywersyfikacji
        dostaw ropy i gazu (wyśmiewane konsorcjum, które ma się zająć budową rurociągu z
        Norwegii, stało sie faktem, Polska ma w nim 15 porcentowy udział).
        Mechanizm , o którym pisze Bronek działa -niestety- równiez i w druga stronę;
        sympatycy PiS dość zgodnie twierdzą, że do czasu objęcia władzy przez
        Kaczyńskich "Polska nierządem stała", że wszystko co przedtem, było złe,
        "szarosieciowe", postkomunistyczne, ubeckie, postsowieckie itp. Jednocześnie tym
        samym ludziom nie przeszkadza, to że nieskażony PiS wchodzi w koalicję z
        "ubeckim tworem" (tak przecież Kaczyński określił "Samoobronę") albo się ma
        zasady albo nie, bo przecież jajeczko nie moze być "częściowe nieświeże".
        • Gość: jakis Gienek Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:49
          Mieli niewielkie pole manewru, nie sądzisz? I czy nie sądzisz, że w tym
          szemranym towarzystwie - wcale nie wymarzonym - poczynają sobie całkiem
          nieźle,a przede wszystkim konsekwentnie, pomimo olbrzymiem krytyki, jakiej nie
          miał nigdy inny polski rząd ? Niesprawiedliwej, wręcz nagonki. Media potrafia
          wmówić gawiedzi że blizniacy to karły, zapominając, jak "wysocy" są Miller,
          Kwaśniewski czy Wałesa, że Fotyga jest głupia, i Ziobro zero itd....do tego
          stopnia, że gawiedź na salonach kłapie te slogany w obawie, by nie zostać
          uznanym za moher. Słuchając tego żałosc bierze, ale wyłacznie nad ludzkimi
          słabościami i brakiem krytycyzmu. Czyściutki konformizm .
    • Gość: Blady Bronek Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:33
      Oczywiście Imac, może zostałem źle zrozumiany, nie kierowałem swoich słów tylko
      do użytkowników tego forum, to były raczej uwagi o charakterze bardziej
      ogólnym. Bo tutaj możemy mieć różne zdania i mamy, ale to jednak ma niewielkie
      znaczenie. Gorzej, jeżeli taka dywersja ma miejsce na najwyższych szczytach
      władzy, bo wtedy zamiast wzmaciać pozycję negocjacyjną Polski to się ją
      osłabia. I tutaj bardzo często nie chodzi o formę, tylko o treść właśnie. Jeśli
      komuniści nie poparli rządu w tej sprawie, to nie dlatego, że nie podobała im
      się forma, ale dlatego, że to właśnie M. Belka zgodził się na ten system
      głosowania, o zmianę którego zabiega teraz Polska. Czyli treść nie forma, do
      której można mieć 1001 zastrzeżeń i to zupełnie słusznych. Jak występują
      europarlamentarzyści w obronie B. Geremka i mówią że w Polsce panuje
      faszystowsko stalinowski reżim, a B. Geremek wogóle na to nie reaguje, to
      chodzi o formę czy treść? Po prostu ubolewam nad faktem jak wiele nam jeszcze
      brakuje do normalnych krajów. Bo to nie chodzi w gruncie rzeczy o Kaczyńskich,
      bo podobna sytuacja miała miejsce, gdy warunki naszego wejścia do UE negocjował
      ówczesny premier L. Miller. I tak samo jak dzisiaj uważałem i wówczas, że brak
      poparcia dla Millera ze strony jakiejkolwiek poważnej siły politycznej byłoby
      działaniem na szkodę Polski i normalną akcją dywersyjną.
      • Gość: Anty PiS-owiec Re: Wstyd mi za Ciebie Polsko! IP: *.icm.edu.pl 21.06.07, 17:03
        Polskę może tylko uratować pospolite ruszenie jak w 80 roku by odsunąć braci od
        władzy. Naród jest za tym (mowa o Polsce a "ciemnogrodzie-podkarpaciu") Im
        wcześniej odejdą tym mniejsze wstyd i straty dla kraju.
        A Wy "liżydupki" róbcie dalej "laskę braciom i Markowi. Jeszcze tylko 2 lata Wam
        zostało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka