temid 28.07.07, 18:12 Czy masz już swojego kandydata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Wybory 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 19:54 Nie mam . Są już jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wybory 2007 IP: *.ptvk.pl 29.07.07, 16:06 Mozecie głosowac na mnie:P Odpowiedz Link Zgłoś
slon251 Re: Wybory 2007 09.08.07, 22:02 Temat staje się aktualny. Szczególnie po dzisiejszym spotkaniu Kaczyński - Tusk.Zastanówmy się wspólnie - my przemyślanie nad nowymi kandydatami. Już dość tego partyjniactwa. Nic nie zrobili dla nas mieszkańcow , dla Przemyśla i okolicy obecni posłowie . Dość mydlenia oczu, chwalenia sie i opowiadania bajek z tysiąca i jednej przez nocy szczególnie przez posła Kuchcinskiego.Ostatnio zamilkł i zniknął, może zaniemógł z wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Wybory 2007 IP: *.brnt.cable.ntl.com 09.08.07, 22:38 To straszne ale jedynym normalntm czowiekiem na naszej scenie politycznej jai mi sie Jédrek Lepper -takiego przekonania nabraem po przeczytaniu wywiadu, który przeprowadzil z nim Jacek Zakowski (wywiad dostepny w internetowym wydaniu 'Polityki' (framenty) oraz w wydaniu gazetowym (calosc)-niestety nie udao mi sie przeslac linku. Tak w ogóle, to jestem przerazony brakiem jakiejkolwiek alternatywy - nie ma po prostu na kogo glosowac. drazni mnie idiotyczne i samobójcze zachowanie PO, która z nikim nie zamierza wchodzic w alianse, czyzby liczyla na 60.procentowe zwyciestwo?! A moze grozi nam, uchowaj Boze, POPiS? Tego sie wlasnie obawia Tomasz Wolek, b. redaktor naczelny 'Zycia', ja zreszta tez. Wsztsct nasu politycy sa jyz tak strasznie skompromitowani, ze nie ma na kogo glosowac. Sami kombinatorzy , oszusci, zodzieje i pólglowki. Tchnijcie jakás nadzieje w moje serce, bo moze przesadzam z tym defetyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Zagłosuję na Unię Polityki Realnej IP: *.mcon.pl 09.08.07, 23:31 Nie ma już innego wyjścia, jak tylko poprzeć Unię Polityki Realnej. Zagłosuję właśnie na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oiu-UK Re: Zagłosuję na Unię Polityki Realnej IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.08.07, 05:15 A Wy dalej myslicie ze po wyborach sie cos zmieni. Gratuluje optymizmu tak dalej...zebyscie sie nie obudzili z reka w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek Re: Wybory 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:40 Tylko i wyłącznie Januszek Zapotocki, no w drodze ewentualności Bobik Chomik ( niech idzie w k....ę nędzę z Przemysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_komuch Re: Wybory 2007 IP: *.toya.net.pl 11.08.07, 08:43 Gość portalu: wójek napisał(a): > Tylko i wyłącznie Januszek Zapotocki, no w drodze ewentualności > Bobik Chomik ( niech idzie w k....ę nędzę z Przemysla. chyba Cię porębało,zmień lekarza bo na rozum już za pózno tylko nie J.Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Wybory 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 09:18 Pinek i Rysiu L. muszą mieć imunitet tylko ich poprę. Czyżby się teraz nie sprawdzili ? Milczą jak groby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Wybory 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 10:19 Jeśli wybory będą demokratyczne tzn. zniknie głosowanie na partie - to wtedy jest szansa na jako tako uczciwe rządzenie! Działacze partyjni znają się łyse konie i zaraz po wyborach wiedzą jak z kim i za ile. Nie marnują czasu i od razu biorą sie za przekręty! W razie wyborów bezpośrednich do końca nie wiadomo kto jest kim. Zanim się dobrze poznają to już jest po kadencji. To jest jedyna szansa na w miarę normalne stosunki społeczno-polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_komuch Re: Wybory 2007 IP: *.toya.net.pl 11.08.07, 08:38 co chyba Cię porębało ! ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
blady_bronek Re: Wybory 2007 10.08.07, 11:33 Zdaje sie, że jednak Jobrave ma rację, a jego defetyzm ma twarde podstawy. Zresztą mi towarzyszą podobne odczucia związane z wyborami, że nie ma po prostu na kogo głosować i wybiera się z braku alternatywy mniejsze zło. Jednak tak czy siak, to chyba "grozi" nam koalicja POPiS, dla której jedyną realną alternatywą jest PO-SLD, co dla konserwatywnej i antykomunistycznej części wyborców PO byłoby chyba nie do przełknięcia. Oczywiście przed wyborami PO za żadne skarby świata nie zadeklaruje z kim pójdzie po wyborach a z kim nie, ale realnie patrząc, to nie widzę innego wyjścia. Folklorystycznie na tle tego wszystkiego brzmią manifesty typu "dość już tego partyjniactwa", czy "poprzeć UPR", bo jeśli chodzi o partyjność, to niestety, ale na partyjności zbudowane są wszystkie, dokładnie wszystkie systemy demokratyczne, a jeśli chodzi i UPR, to równie dobrze można by było poprzeć Partię Hodowców Kanarków. Wolę jednak twarde stąpanie po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Wybory 2007 IP: *.mcon.pl 10.08.07, 13:35 Blady Bronku skoro lubisz stąpać twardo po ziemi to stąpaj nadal nikt Ci nie broni. Zagłosuj na jednych z elity, spod znaku PiS, SLD, PO, SAMO, LPR, PSL, LiDy albo na kanarków, jeśli taka w ogóle jest i będzie startować. Te wymienione partie razem ze swoimi działaczami niech idą do diabła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: Wybory 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 06:28 Nie wierze w szybkie wybory. Żadna partia nie jest w stanie przygotować kampanię w ciagu miesiaca.Ale chyba na wiosnę pójdziemy do urn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Wybory 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 07:28 Przykro to powiedzieć bo jest to uterty slogan ale to jest partiokracja podszywająca się pod demokrację. W demokracji bierze sie zawsze pod uwagę interes ogółu a w partiokracji niewielkiej ilości partyjniaków pod przywództwem jakiegos nadwiedzonego! jedyna szansa na nowe twarze to - to co obecnie realizuje PiS. wyzamykać polityków oni juz będą wiedzieć za co i siłą rzeczy na wyborach pojawią się nowe twarze. Ten cykl powinien obowiązywać co trzecią kadencję.Nie ma innego sposobu na rozwalanie klik, kolesiostwa czy innych zboczeń polutycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Wybory 2007 IP: *.chello.pl 11.08.07, 15:29 Moje prognozy na wybory: LiD - 37% PO - 18% PIS - 12% Samoobrona lub Lis - 10% PSL - 6%. Jestem niemal pewny...choć plus minus 2% możliwe Czy ma ktoś z Was inną wizję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Wybory 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 15:52 Wprawdzie znam powiedzenie "kto w młodosci nie był lewicowcem ten na starosc bedzie swinią" ale nie przeginaj z ta prognozą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Wybory 2007 IP: *.chello.pl 11.08.07, 16:16 wolisz może człowieka-psa - magisterka zero-ziobrę? ja osobiście wolałbym już Gierka, niż to paskudne pisowskie pislę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Wybory 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 16:46 porównując z Millerem , czy nawet olejniczakiem, siwcem itp to nie widze zeby byli w czym lepsi wiec ani jedni ani drudzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Wybory 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 18:11 A ja jestem pewny że jeżeli nie wydarzy sie cod to konfiguracja ani na jote sie nie zmieni! Wiekszoscia ba wszystkimi rządzi czysty egoizm. Partie manipuluja obiecują i mamią zainteresowanych chocby jakimś ochłapem podczas kampanii przedwyborczej. Wlaśnie ten egoizm nastawiony na chocby minimalny zysk nie pozwala na trzeżwą ocene sytuacji. juz tam oni nie na darmo zatrudniają sztaby psychologow społecznych. Mowi sie do trzech razy sztuka a to dopiero bedzie drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Wybory 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 20:06 Myślę że czas już zacząć podawać konktetne nazwiska kandydatów prpopnuję Tomańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Wybory 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 22:19 Ten z SLD??? No jeszcze czego!!! Odpowiedz Link Zgłoś