Dodaj do ulubionych

Harry Potter and the Deathly Hallows

21.03.07, 13:02
Uwaga, uwaga!

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS (w Stanach Zjednoczonych) BĘDZIE MIEĆ 784 STRONY.

Przypominam, iż polski przykład liczy więcej stron.

I co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • dominika.domi Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 22.03.07, 19:26
      Jestem strasznie smutna, bo Rowling mówiła, że ta część nie będzie tak długa
      jak piąta :( A ja bym chciała, by dobre ksiązki nie miały zakończenia i mogłoby
      się je czytać bez końca :)
      • ewamarchewa Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 22.03.07, 20:48
        Tak mówiła? Nie przypominam sobie... Wiem, że kiedyś mówiła w jakimś wywiadzie, o tym, że kolejne części nie będą potwierdzały regułą "Czym dalsza, tym dłuższa", i że Zakon był przesadą. Choć ja się z tym nie zgadzam...
        O mam:
        "Czy każda książka będzie obszerniejsza od poprzedzającej ją?
        Zdecydowanie nie, w przeciwnym wypadku część siódma miałaby wagę zbliżoną do wagi małego hipopotama. Zgodnie z założeniem, część szósta będzie znacznie krótsza od "Zakonu Feniksa". Nie zamierzam przysięgać na życie moich dzieci, ale na 99% jestem tego pewna."
        To dotyczy 6, ale myślę, że 7 także.
        • waldemar_batura Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 24.03.07, 22:46
          No, ale jak sama wyżej napisałaś - 784 strony po angielsku, czyli pewnie z 1000
          w tradycyjnie koślawym tłumaczeniu Polkowskiego.
          • ewamarchewa Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 25.03.07, 17:39
            Pewnie (i niestety) mniej, bo Zakon miał 8.. osiemsetcoś w wersji oryginalnej.
            • dominika.domi Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 25.03.07, 22:22
              Zakon??? Wersja oryginalna- 766 ((wydane w 2003 roku)sama sprawdziłam, bo mam
              od 1. do 5.)
              A czemu polskie tłumaczenie jest koślawe??
              • ewamarchewa Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 02.04.07, 13:18
                Masz wydanie amerykańskie czy brytyjskie?
                • dominika.domi Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 02.04.07, 16:59
                  brytyjskie
                  czemu polski przekład jest koślawy??
                  • ewamarchewa Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 03.04.07, 11:17
                    Amerykańskie jet zawsze grubsze, gdyż Amerykanie piszą grubszą czcionką i dodają obrazki przy rozdziałach. A brytyjczycy ednak stwierdzili, że ich wydanie będzie miało 608 stron. Dlaczego koślawe? Wpadnij tu i sama zobacz. www.web.pertus.com.pl. Sama nie wiedziałam dlaczego, ale po rzuceniu okiem na tą stronkę już się dowiedziałam.
                    • ewamarchewa Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 03.04.07, 11:23
                      Zły link :) web.pertus.com.pl/~dmilek/errata.html teraz ok. (chyba)
    • watanabe.miharu Re: Harry Potter and the Deathly Hallows 04.04.07, 10:33
      ewamarchewa napisała:

> Uwaga, uwaga!
      >
      > HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS (w Stanach Zjednoczonych) BĘDZIE MIEĆ 784
      > STRONY.
      >
      > Przypominam, iż polski przykład liczy więcej stron.
      >
      > I co o tym myślicie?

Nic. Jakie zdanie można mieć na temat ilości stron? ;)
      Mam nadzieję, że książka będzie dobra i tyle:)
      Ale co racja, to racja. Zawsze szkoda, jak fajna ksiazka się kończy:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka