Dodaj do ulubionych

Dobry neurochirurg -pomóżcie

26.01.05, 13:58
Witajcie
Dziecko dostało skierowanie do neurochirurga z uwagi na agresywne poszerzanie
płynów w mózgu. Czy mogłby ktoś polecić dobrego , sprawdzonego z
doświadczeniem (bo i sprawa dośc trudna)neurochirurga pracującego
jednocześnie na oddziale w CZD . Może ktoś ma kontakt na prywatny gabinet bo
w szpitalu mają odległe wizyty a my nie możemy czekać. Pomóżcie
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • mamrysia78 Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 26.01.05, 14:06
      Chociaż chodzi Ci o neurochirurga z W-wy to jednak na wszelki wypadek podam Ci
      namiary na bardzo dobrego neurochirurga z Poznania. Operował mojego synka, który
      z medycznego punktu widzenia jest bardzo trudnym przypadkiem. Ten lekarz to dr
      Krzysztof Jarmusz (ordynator neurochirurgi), pracuje w szpitalu przy ul.
      Szpitalnej w Poznaniu. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie - na pewno przyjmuje w
      przychodni przyszpitalnej.
      A jeśli chodzi o CZD spróbuj zadzwonić bezpośrednio na oddział neurochirurgi i
      poprosić o pilną konsultację jeśli sprawa jest naprawdę pilna - my tak
      zrobiliśmy w naszym przypadku (ale właśnie w Poznaniu) i już nastepnego dnia
      mieliśmy pojawić się na oddziale na konsultacje.
      Powodzenia
      • martek40 Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 26.01.05, 15:14
        prof. Roszkowski
        Warszawa ul Walicow (prywatna przychodnia)
        (022)6240647 lub 6246505 we wtorki po godz 17
        ewentualnie w Centrum Zdrowia Dziecka oddzial neurochirurgii po uprzednim
        uzgodnieniu w sekretariacie.W CZD przyjmuje także bardzo polecany przez
        rodziców dr Barszcz.
        • agaa5 Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 26.01.05, 16:25
          Wielkie Dzięki:))
          Do Martek 40
          A który z nich jest lepszym specjalistą? Zdaje się, że obaj oceniani są
          pozytywnie przez forumowiczki.
          Pozdrawiam serdecznie Aga

• martek40 Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 26.01.05, 23:17
            Kochana Ago!Moja córeczka ma rozszczep kręgosłupa i wodogłowie.Na codzień
            moderuję właśnie temu poświęcony kącik na stronie Dar Życia.Stamtąd pochodzą
            moje informacje,jestem pewna,że rzetelne.Z mojego rozeznania wynika,że obaj
            panowie są świetnymi specjalistami,tyle tylko,że dr Barszcz jest bardziej
            osiągalny czasowo(prof.Roszkowski jest szefem neuro,ma zatem i inne sprawy na
            głowie).Proponuję,abyś stuknęła do jednej z moich darowych koleżanek(jej
            córunia ma taki sam problem zdrowotny jak moja Asia).Ana mieszka w pobliżu
            Warszawy,doskonale orientuje się w tym wszystkim i jest chętna do pomocy.GG Any-
            3433943.Acha,zarekomenduje Cię...hi hi.Pozdrawiam serdecznie i życzę maluszkowi
            duuużo zdrówka.
            PS.Nic nie stoi na przeszkodzie,żebyś zawitała na Dar...
            darzycia.nowoczesny.pl/forum/
            • agaa5 Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 27.01.05, 10:25
              Dzięki Martuniu za pomoc. Nie dopisywałąm się ostatnio na darze życia bo, raz
              że na mój post odpowiedziała wyczerpująco bognarek a i jak się okazało darowe
              dzieci mają jednak inne schorzenia niż mój maluch więc nie bardzo wiem gdzie
              mogłabym się tam ''podłączyć''. Asia ma prawdopodobnie wodniaka
              podtwardówkowego.
              Cętnie zasięgnę języka u Any, bo to nasz pierwszy kontakt z CZD a jak widzę
              lekarze znacznie się różnią wiedzą i doświadczeniem i nie warto ryzykować.
              Pozdrawiam bardzo serdecznie całą Twoją rodzinkę i do usłyszenia
              Agnieszka
              • martek40 Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 27.01.05, 15:58
                Aguniu!Tak dla wyjaśnienia tylko - Dar skupia rodziców dzieci z przeróżnymi
                schorzeniami.Kąciki tematyczne są przeznaczone dla najliczniejszej
                grupy,dla "mniejszości" istnieje wątek "Choroby zakaźne i inne schorzenia
                schorzenia".A dla tch rodziców,którzy poszukują pilnie info
                mamy "Poszukuję/oferuję".
                Pozdrawiam serdecznie i całuję słodki pyszczuś Twojej Asieńki(imienniczki mojej
                córci nb.),życząc jej duużo zdrówka.
    • molnarka Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 27.01.05, 15:21
      Nie znam neurochirurga z CZD ale znam _doskonałego_ neurochirurga ze szpitala
      na Niekłańskiej (jest tam ordynatorem neurochirurgii).
      dr Mikołaj Eibl - przyjmuje prywatnie w Lecznicy Antis; ul. Lokajskiego 14;
      tel. (22) 649 33 43 (wizyta 80 pln).

Pozdrawiam
      MOLNARka

• awenidapauliszta Re: Dobry neurochirurg -pomóżcie 27.01.05, 16:50
      dr Barszcz operował niedawno moją córcię, wprawdzie na zupełnie inne
      schorzenie, ale polecam go z całego serca. Po pierwsze świetny fachowiec, po
      drugie świetne podejście do rodziców chorych dzieci, co jest wbrew pozorom
      niezwykle ważne, a bardzo rzadkie
      • agaa5 Dr Barszcz 27.01.05, 19:17
        Dziękuję za pomoc
        Najprawdopodobniej zdecyduję się na dr Barszcza bo też uważam że ważne by
        oprócz fachowości lekarz miał odpowiednie podejście do pacjenta.
        Pozdrawiam Was i skarby bardzo ciepło :)))
        Agnieszka
        • marzka1 Re: Dr Barszcz 27.01.05, 21:07
          Witaj, Aguś!
          Przeczytałam Twój post na forum "Niemowlę". Napisałam też mailika z wszelkimi
          namiarami do mnie. Kochana, jak tylko możesz, odezwij się do mnie - czy to na
          forum, czy na gg, czy na e-mail gazetowy (marzka1@gazeta.pl). Koniecznie muszę
          się z Tobą skontaktować!
          Pa!
          Marzka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka