Dodaj do ulubionych

Operacja wodniakow

07.04.05, 15:55
Witam,
moj 8-miesieczny synek za miesiac (bedzie mial wwtedy 9 m.) przejdzie
operacje wodniakow jader. Ponoc jest to zabieg bezpieczny. Jednak ja sie
martwie. Malutkiemu wodniaki sie zwiekszaja, sa juz bardzo duze.
I chcialam Was zapytac - czy pelna narkoza u takiego maluszka jest grozna,
jakie sa potencjalne powiklania, zagrozenia? I moze wiecie, jak taka operacja
wyglada? I czy niesie za soba jakies ryzyko?

PS. Jestem z Wami od dluzszego czasu juz, wspieram po cichutku. I stad wiem,
ze na tym forum mozna liczyc na Wasza pomoc i zyczliwosc.
Obserwuj wątek
    • mamrysia78 Re: Operacja wodniakow 07.04.05, 17:13
      Jak wygląda taka operacja dokładnie nie mam pojęcia - spytaj chirurga. Możliwe
      że mój Rysiu (9 m-cy) będzie tez musiał mieć taką operację i to podobno nic
      strasznego. Musza jakoś zaszyć maluteńki otworek przez który nachodzi płyn z
      otrzewnej - coś w tym stylu usłyszałam w naszym przypadku). Mój synek miał juz 2
      operacje w pełnej narkozie a w poniedziałek czeka go kolejna (nie chodziło o
      wodniaka). I mimo że miał w czasie pierwszej 2 tygodnie, a w czasie drugiej 4
      miesiące zniósł to bardzo dobrze - szybciutko się wybudził i problemów nie było.
      Operacja to zawsze operacja i ryzyko zawsze istnieje ale musisz być dobrej myśli
      w końcu wodniak to nie tak poważna operacja jak wiele innych i na pewno długo
      nie trwa więc i narkoza nie jest bardzo długa. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
      Pozdrawiam
    • dzastina2 Re: Operacja wodniakow 07.04.05, 17:28
      mój synek miał taki zabieg jak skończył 18 miesięcy , jak byl juz uspiony to
      odrazu kazałam lekarzowi zobaczyć co jest ze stulejką , miał stulejkę i tak za
      jednym razem zrobiłam mu tez porzadek ze stulejką. w klinice bylismy tylko tyle
      dopuki mały sie nie wybudził , a potem juz po zabiegu pojechaliśmy do domu.
      Skąd jesteś? Napisz. Jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem.
      • kmianka Re: Operacja wodniakow 07.04.05, 23:34
        Napisalam na priva

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka