appledore 18.01.06, 22:38 zapalmy swieczke dla Ks. Twardowskiego... pisal dla Dzieci, a teraz bedzie im bajki opowiadal:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inezka6 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 00:39 (*)(*)(*) Mądry człowiek i taki ludzki... Odpowiedz Link
margaretek Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 08:44 Odszedł DOBRY CZŁOWIEK (*)(*)(*) Odpowiedz Link
zorka7 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 08:47 Jego pewnien wiersz uratował mi życie i wiarę. Dziękuję, dziadku wszystkich dzieci. Odpowiedz Link
heath2 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 10:07 "Co potem-to co zawsze poznikało tylu śmierć zajdzie starszym z przodu a młodym od tyłu takie są od początku prawidła niebieskie nikogo nic nie dziwi.Poprzez życia bramę przed chwilą przeszedł ktoś zbawiony z pieskiem szli razem szukając Boga lepszego od ludzi rozgląda się po kątach a taki wzruszony jak chłopak co na choinkę poleciał do szkoły lub ten co niesie serce wyciągnięte z piekła kochamy nazbyt często gdy kochać nie można a miłość im głupsza tym bardziej ostrożna wchodzą w Pana naszego królestwo ubogie doktoraty na zimno chrupie mysz pod progiem a to co zrozumiałeś to już nie jest Bogiem" Odpowiedz Link
edycia11 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 10:16 "Co znaczy być rybakiem ludzi? Czlowiek może pogrążyć się jak fląra w materializmie,egoizmie,mule głupoty. Jakie to szczęście pomóc mu wydostać się z tego paskudztwa" ks.J.Twardowski za to i za wiele innych pięknych słów - dziękuję (*) Odpowiedz Link
malalenka Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 12:19 Dla Diadka naszych ANIOŁKÓW (*)(*)(*) Rodzice OLAFKA (*) Odpowiedz Link
misios74 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 14:47 Jest miłość trudna jak sól czy po prostu kamień do zjedzenia jest przewidująca taka co grób zamawia wciąż na dwie osoby nie dokładna jak uczeń co czyta po łebkach jest cienka jak opłatek bo wewnątrz wzruszenie jest miłość wariatka egoistka gapajak jesień lekko chora z księżycem kłamczuchem jest miłość co była ciałem a stała się duchem (*) (*) (*) Monika mama Patrysi(*) i Dominisi(*) Odpowiedz Link
gruchotka Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 14:58 tak mi smutno... "Znowu przyszła do mnie samotność, choć myślałem że przycichła w niebie Mówię do niej: - Co chcesz jeszcze, idiotko? A ona: - Kocham ciebie " ks. Jan Twardowski Odpowiedz Link
mcmcwc Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 16:21 [*][*][*] dla Ks Twardowskiego, ktory zaczarował swiat prostota swoich wierszy Odpowiedz Link
ihaha6 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 17:12 (*)(*)(*)...spieszmy sie kochac ludzi, tak szybko odchodza... A, matka 3 Aniolow Odpowiedz Link
bunio1 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 18:24 (*)(*)(*) Adam tata Bunia-Roberta-aniołka. Odpowiedz Link
anuteczek Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 20:47 Myślała że został już tylko na fotografii z twarzą bez oddechu Tymczasem w każdej chwili kiedy zapalała światło nakrywała do stołu w świecie tak małym w którym jest już wszystko wiedząc że zmęczenie jest przynajmniej połową miłości że kochać - Odpowiedz Link
kapselek1 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 21:02 (*)(*)(*) Odszedł następny WIELKI człowiek! OLA mama Kacperka (astmatyka) -- "Dobrze widzi się tylko sercem.Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu..." Odpowiedz Link
monia10000 Re: [*] ks. Twardowski [*] 19.01.06, 23:20 (*)(*)(*)(*)... mama aniołka Nikoli Odpowiedz Link
mejdejka Re: [*] ks. Twardowski [*] 21.01.06, 18:07 To jego wiersze dawały mi siłę ,by dalej walczyć z przeciwnościami losu , nadzieję gdy tej nadzieji mi najbardziej brakowało ,to ksiądz Twardowski nauczył mnie nie bać się Boga ,a jedynie go kochać .To jego wiersze grzały moje serce w najbardziej zimne dni mego życia , czytając je czułam dotyk BOGA ,dotyk pełen miłości i zrozumienia , poznałam sens mego cierpienia ,nauczyłam się cieszyć każdą chwilą nawet tą smutną ,pełną łez i pytań dlaczego ... NASZ 1 BLOG Odpowiedz Link
mejdejka Najpiękniejsze wiersze ks.TWARDOWSKIEGO 21.01.06, 18:09 ŚPIESZMY SIĘ Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostaną po nich buty i telefon głuchy tylko to co nieważne jak krowa się wlecze najważniejsze tak prędkie że nagle się staje potem cisza normalna więc calkiem nieznośna jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myslimy o kimś zostając bez niego.... DZIĘKUJĘ Dziękuję Ci za miłość prędką bez namysłu za to że nie jest całym człowiek pojedynczy za oczy nagle bliskie i niebezimienne za głos niedawno obcy a teraz znajomy za to że nie ma czasu by pisać list krótki więc dlatego się pisze same tylko długie choć pisanie jest po to by szkodzić piszącym a miłość wciąć niezręcznym mijanie się ludzi że nie można Cię zabić w obronie człowieka Dziękuję Ci za tyle bólu żeby sprawdzać siebie za wszystko co nieważne najważniejsze za pytania tak wielkie że już nieruchome ... Dziękuję Ci po prostu za to, że jesteś za to, że nie mieścisz się w naszej głowie, która jest za logiczna za to, że nie sposób Cię ogarnąć sercem, które jest za nerwowe za to, że jesteś tak bliski i daleki, że we wszystkim inny za to, że jesteś odnaleziony i nie odnaleziony jeszcze że uciekamy od Ciebie do Ciebie za to, że nie czynimy niczego dla Ciebie, ale wszystko dzięki Tobie Za to, że to, czego pojąć nie mogę, nie jest nigdy złudzeniem za to, że milczysz. Tylko my - oczytani analfabeci chlapiemy językiem Z a c z e k a j Kiedy się modlisz - musisz zaczekać wszystko ma czas swój widzą prorocy trzeba wciąż prosząc przestać się spodziewać nie wysłuchane w przyszłości dojrzewa to niespełnione dopiero się staje Pan wie już wszystko nawet pośród nocy dokąd się mrówki nadgorliwe spieszą miłość uwierzy przyjaźń zrozumie nie módl się skoro czekać nie umiesz K i e d y m ó w i sz Nie płacz w liście nie pisz że los ciebie kopnął nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia kiedy Bóg drzwi zamyka - Odpowiedz Link
makoba Re: [*] ks. Twardowski [*] 21.01.06, 19:22 Bardzo przepraszam za nieusuniecie sygnaturki:( Odpowiedz Link