kaktus_bonea 22.12.06, 22:34 Pomódlcie się żeby mała Marysia, która niedawno przyszła na świat, zaczęła sama oddychać. Mała leży na intensywnej terapii. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretta111 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 22.12.06, 23:07 pomodlę się za malutką napewno, musi byc dobrze Odpowiedz Link
mamooschka Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 22.12.06, 23:14 Modlę się i czekam na wieści. Odpowiedz Link
kaktus_bonea Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 00:16 Mała przyszła na świat dzisiaj, przez cc, w terminie. Sama nie oddycha, zapada jej się krtań, ma krótszą szyjkę (tak powiedział lekarz), skrzywioną rączkę i wygiętą nóżkę, wybroczyny na ciele, torbielkę na nerce widoczną już wcześniej na usg (ale zrobiła siusiu). Jest badana. Dziękujemy za dobre myśli. Odpowiedz Link
oyate Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 00:26 Trzymam mocno kciuki za małe serduszko i pozdrawiam!! Odpowiedz Link
danusia1958 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 01:40 Boze miej mala Marysienke w opiece... bede myslami i w modlitwie... Dla najblizszych duzo sil i wiary... babcia Aniolka Natalki i juz 9 mcy Julki Odpowiedz Link
tachmine Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 04:18 Dołączam się.Mama Marysi, która też nie mogła oddychać.Dziś jest dużą, piękną i mądrą dziewczynką. Odpowiedz Link
johana19 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 13:43 Chyba nie umiem się modlić ale kieruję moją prośbę ku górze i mocno trzymam kciuki za Marysię - oddychaj maleńka! Asia mama LENY (27-01-2005) Odpowiedz Link
michna4 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 13:52 Trzymam kciuki za maleńką Marysię i wierzę że zacznie oddychać. Moja Michasia nie oddychała sama z przerwami 7 miesięcy (długich miesięcy)i zaczęła wtedy kiedy wszyscy stracili nadzięję że to nastąpi. Odpowiedz Link
rybka789 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 14:09 Modle się by Marysia zaczeła sama oddychać Odpowiedz Link
anecia-26 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 23.12.06, 16:01 bede sie modlic napewno bedzie dobrze Odpowiedz Link
sssheee Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 24.12.06, 00:15 Marysiu, Kruszynko, modlę się za Ciebie i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Teraz jest taki piękny, magiczny czas, wierzę, że za pośrednictwem Matki Bożej uda nam się uprość Twoje zdrowie! Trzymaj się dzielnie Malutka, musisz być silna dla swojej Mamy i Taty, oni na pewno bardzo Cię kochają. Czekamy na dalsze, tym razem już dobre wieści od Ciebie. Całusy!!! Odpowiedz Link
tygryzja Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 25.12.06, 17:54 Marysiu, oddychaj, modle sie. T. Odpowiedz Link
julka2007 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 25.12.06, 23:08 modlę się z całego serca za malą Marysię... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze Ania Odpowiedz Link
aania25 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 26.12.06, 17:55 Sama kieruje modlitwy ku gorze za mala Marysie. Panie, pozwol jej cieszyc sie zyciem bez bolu. Trzymam kciuki. Ania Odpowiedz Link
lhotse71 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 27.12.06, 11:02 Marysiu walcz i nie poddawaj się! Trwam w modlitwie, Bączku oddychaj! Jakieś wieści ze szpitala? Pisz, koniecznie! Ania Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 27.12.06, 12:30 modlę się za malutką! cieplo o was mysle! Odpowiedz Link
mama-aga Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 27.12.06, 22:10 Marysiu badz silna, jestem z Toba i Twoimi rodzicami Odpowiedz Link
kaktus_bonea Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 02.01.07, 17:23 Mała już sama oddycha! Została odłączona od respiratora. Teraz jest badana (ma kłopoty z nerkami, z główką, z krtanią, z rączkami i nóżkami)i spędzi w szpitalu jeszcze dużo czasu, będzie przechodziła badania genetyczne. Ale oddycha, jej rodzice też zaczęli. Bardzo dziękujemy za wsparcie. Odpowiedz Link
oyate Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 02.01.07, 20:13 Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że mimo początkowych tródności wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link
danusia1958 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 02.01.07, 21:24 tak bardzo sie ciesze... czekamy na dalsze dobre wiadomosci babcia Aniolka Natalki i 9 mcy Julki Odpowiedz Link
sssheee Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 03.01.07, 00:43 Dzięki Bogu!!! Baaardzo się cieszę i zapewniam, że dalej będę wspierać modlitwami malutką Marysię! Maryniu, gratuluję! Jesteś wieeelka Kruszynko - widzisz, jak chcesz to potrafisz! :))) Chcieć to móc, więc pamiętaj Kochanie, że Ty możesz wszystko - walcz o zdrowie, a my tu będziemy dalej wspierać Twoją walkę! Chcemy za jakiś czas znów przeczytać dobre nowiny o Tobie! Trzymaj się Maluszku - jesteśmy z Tobą!!! Odpowiedz Link
maretta111 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 03.01.07, 09:44 Marysiu tak trzymaj, czekamy na dobre wieści Odpowiedz Link
lhotse71 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 03.01.07, 09:43 Bardzo ucieszyła mnie ta wiadomość. Modlę się o zdrowie dla malutkiej Maryni, o siły do walki o jej życie dla rodziców, wierzę, że wszystko będzie dobrze! Ania Odpowiedz Link
beti1001 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 16.01.07, 12:05 Witam serdecznie moja koleżanka ma podobny problem.Urodziła dzidziusia, jednak za póżno zrobiono cesarkę.(0 w skali Apgar)Dziecko niestety nie potrafi samo oddychać.Ma juz trzy tygodnie.W imienu koleżanki szukam kontaktu z rodzicami w podobnej sytuacji.Małej dzidzi chcą zrobić tracheotomię.Czy ktoś moze wie na ile jest to bezpieczne i konieczne.Gdzie jest najlepsza opieka dla dzieci w takiej sytuacji (czy Centrum Zdrowia w Wawie?).Prosze o każdą informację. pozdrawiam Ela Odpowiedz Link
julka2007 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 16.01.07, 14:48 ściskam kciuki i modlę się za małą Marysię Ania mama Aniołka Zosi Odpowiedz Link
kaktus_bonea Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 25.01.07, 21:50 Mała Marysia jest już w domu z rodzicami! Ma nieczynną jedną nerkę, drugą w kiepskim stanie, kłopoty z nóżkami, rączką i jest prześliczna. Dużo naszych nadziei na zdrowie małej się spełniło. Dziękujemy za dobre słowa i myśli. Odpowiedz Link
danusia1958 Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 26.01.07, 01:24 Bardzo mnie ucieszyla ta wiadomosc... bede dalej myslami i w modlitwie... pozdrawiam babcia Anlka Natalki i 10 mcy Julki Odpowiedz Link
sssheee Re: Pomódlcie się o oddech dla Marysi 26.01.07, 23:16 Boże jak się cieszę!!! Aż się popłakałam ze wzruszenia!!! To jedna z najlepszych wiadomości! Kochane maleństwo, trzymam dalej kciuki i dalej modlę się za Ciebie Marysiu, żebyś zupełnie powróciła do zdrowia! Widzisz Kruszyno, warto zaufać Bogu! Kaktus daj co jakiś czas znać co z Małą, z góry dzięki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link