Dodaj do ulubionych

DYSTROFIA MIĘŚNIOWA POMOCY

31.01.07, 15:58
U mojej znajomej synka wykryto dystrofię mięśniową typu Duchenne'a(Dishena), prosi o pomoc , gdzie najlepiej go rehabilitować i wogóle o tej chorobie proszę o każdą informację
Marta mama Aniołka Igorka
www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec300.htm
Obserwuj wątek
    • gruchotka Re: DYSTROFIA MIĘŚNIOWA POMOCY 31.01.07, 17:00
      Witaj!
      Moi synowie są chorzy na DMD. Napisz mi na piv, skąd jest znajoma,
      ile lat ma jej syn i czy to jest pewna diagnoza. Odpiszę Ci nt choroby,
      rehabilitacji, no i podnieść na duchu znajomą, bo wyobrażam sobie co czuje.
      Wtedy będziesz mogła wydrukować lub dać do przeczytania maila znajomej, bo
      z tego co piszesz wynika, że nie ma dostępu do netu.
      Jest również forum Dystrofia Duchenne`a
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24231
      Możesz troszkę poczytać o chorobie i jak sobie radzą rodzice i chorzy.
      Pozdrawiam
      • martica5 Re: DYSTROFIA MIĘŚNIOWA POMOCY 02.02.07, 13:26
        Dziękuje za odpowiedź napisałam piv
      • alexandra275 Re: DYSTROFIA MIĘŚNIOWA POMOCY 13.03.07, 21:31

ja rowniez jesli mozna chcialabym sie czegos dowiedziec na temat tej choroby
        syn mojej siostry ktory ma 6 misiecy ma podejrzenie o ta chorobe badanie
        genetyczne ktore wykonal nie wykazalo delecji w obrebie genu dystrofiny
        natomiast na wycinek jest jeszcze za maly jak to owstalo jesli u nas w rodzinie
        nikt nie jest chory slyszalam o mutacjach ktore powstaja samoistnie czyli ja
        tez musze zbadac sie jesli zdecyduje sie na dziecko jakie sa objawy u dziecka
        niespela rocznego prosze o odpowiedz dzieuje z gory
    • pandora_ Re: DYSTROFIA MIĘŚNIOWA POMOCY 31.01.07, 17:51
      sebastian-rot.webedit.pl/
      Zajrzyj, to strona maluszka, którego wspiera Bractwo Weteranów GKS. Dzięki temu
      mieliśmy okazję poznać mamę Sebastiana i dowiedzieć się więcej o chorobie. Mama
      Sebka dość często odpisuje na maile i aktywnie działa na rzecz rehabilitacji
      swojego synka. Na stronie są też informacje o chorobie, nieco o rehabilitacji i
      leczeniu. Jeżeli diagnoza się potwierdzi na 100%, skieruj znajomą do fundacji i
      stowarzyszenia chorych - wiem, że wsparcie innych rodziców bardzo pomaga.
      Kiedyś uczyłam chłopca z takim właśnie zanikiem - miał 9 lat i już nie poruszał
      się w ogóle. Niestety, nie wiem co u niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka