daria45-net 23.03.08, 10:35 ktory wczoraj w wielka sobote, nie pilnowany przez rodzicow utonal. Niech odpoczywa w Pokoju (***)(***)(***) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretta111 Re: (***)swiatelko dla malenkiego Krystianka 23.03.08, 19:13 (*)(*)(*)aniołkowi Odpowiedz Link
mloda-ac Re: (***)swiatelko dla malenkiego Krystianka 23.03.08, 20:24 [*] lzy same plyna ;( mialam ogromna nadzieje ze znajda go zywego.. jest mi tak bardzo przykro!!!!!!! to niesprawiedliwe!! Odpowiedz Link
zabka11 Re: (***)swiatelko dla malenkiego Krystianka 23.03.08, 21:24 Żal mnie roznosi i nienawiśc do głupich ludzi, którzy pozwalają 2,5 letniemu dziecku iść na spacer z psem!!! Ja bym swojej 5 latki z nic w świecie nie puściła z psem, a takie maleństwo! Co za głupota! Malutki dla Ciebie te światełka (*)(*)(*) Odpowiedz Link
oyate Re: (***)swiatelko dla malenkiego Krystianka 24.03.08, 13:22 Żabka zgadzam się z Tobą w 100 %. (****) dla Krystianka i 3 letniego Wojtusia, który w niedalekiej okolicy mojej miejscowości utonął w stawie, bo mamusia nie umiała się zająć nim i 1,5 miesięcznym niemowlakiem!!!!! Odpowiedz Link
gruchotka Krystian 24.03.08, 16:40 zabka11 napisała: > Żal mnie roznosi i nienawiśc do głupich ludzi, którzy pozwalają > 2,5 letniemu dziecku iść na spacer z psem!!! Ja bym swojej 5 latki > z nic w świecie nie puściła z psem, a takie maleństwo! Co za > głupota! To przykre, że Ty (i nie tylko) nie potrafisz sie wczuć w to, co czują rodzice. Oni będą się całe życie obwiniać za śmierć dziecka, całe życie będą przezywać tragedię. Ale w necie 'wspaniałym i przewidującym każdy krok dziecka matkom' łatwo wydać wyrok :/ Odpowiedz Link
oyate gruchotko !! 25.03.08, 17:18 Co z tego, że rodzice będą się czuli całe życie winni. A czy tak nie powinno być?? Co innego jeśli nagle przez nieuwagę coś się stanie ale nie jeśli "głupi rodzice" sami narażają swoje dzieci na niebezpieczeństwa puszczając je samowolnie. Ja mieszkam w małej miejscowości 10 tyś, dzieci puszczane są same na dwór, dobra są koło bloków ale ciekawe czyja była by wina jeśli któreś dziecko by zginęło. Ja mam 3 dzieci i nawet moje 6 letnie nie puszczam same na dwór. Jestem ich matką a matka jest po to by je chronić!!! Odpowiedz Link
oyate Re: gruchotko !! 25.03.08, 17:21 Przepraszam za link poprzednio. Chciałam jeszcze dodaĆ, że nie jestem idealną matką. Nie mam wytyczonego każdego kroku...ale na pewno nie robię nieprzemyślanych rzeczy, które mogą narazić moje dzieci na szwank. Odpowiedz Link
gruchotka Oyate !! 25.03.08, 20:03 oyate napisała: > ja mam 3 dzieci i nawet moje 6 letnie nie puszczam same na dwór. > Jestem ich matką a matka jest po to by je chronić!!! Re: gruchotko !! oyate 25.03.08, 17:21 Odpowiedz Przepraszam za link poprzednio. > ale na pewno nie robię nieprzemyślanych rzeczy, które mogą narazić > moje dzieci na szwank. No oczywiście, jesteś bez winy i dlatego pierwsza rzucasz kamieniem... Ale nie straciłaś dziecka i nie zrozumiesz... :[ Odpowiedz Link
oyate Re: Oyate !! 28.03.08, 20:29 Dziecka nie straciłam ale całą 3 urodziłam przedwcześnie. Jedną córkę i synka mało nie straciłam. Zresztą co to ma do rzeczy, czy matki, które straciły swoje dzieci są bardziej wyrozumiałe dla bezmyślnych rodziców??? Odpowiedz Link
tabaluga33 Re: Oyate !! 31.03.08, 23:35 Swieta prawda!Jak mozna tak male dziecko wypuscic z psem i nie pilnowac.Przeciez to totalna glupota!Dzieciom moze sie zawsze "cos" stac,nawet jak bawia sie na podworku,ale trzeba miec troche fantazji w glowie,aby pomyslec,ze 2,5 letnie dziecko wypuszczone z psem na spacer(!!!!!!!!!!!!!)moze zrobic sobie krzywde.Trzeba miec "troche"fantazji,aby pomyslec,ze niedaleko jest staw...z woda,a nie z plastikowymi kulkami do zabawy.Dzieci maja czasami niesamowite pomysly,oj wiem cos o tym (mam 3 w domu),ale to rodzicow oczy powinny byc dookola glowy,bo czasami bedzie tylko maly guz na czole,a czasami tragedia.Moze tez lenistwo rodzicow,ze nie ida z psem na spacer,a puszczaja tak male dziecko! Odpowiedz Link
daria45-net Re: gruchotko !! 01.04.08, 04:28 Tak masz racje Oyate. Mnie rowniez nie stac na wyrozumialosc dla takich bezmyslnych rodzicow. Co z tego, ze oni beda sie obwiniali. Prawidlowo, powinni czuc sie winni, ale dziecko przez nich stracilo zycie. Przez nich i tylko przez nich. Moglo zyc. Umarl w samotnosci,straszna smiercia. Odpoczywaj w Pokoju dziecinko(*) Odpowiedz Link
annamarcela Re: (***)swiatelko dla malenkiego Krystianka 04.04.08, 16:30 Uważam że rodzice maja obowiązek zapewnić dzieciom całkowite bezpieczeństwo i są wpełni odpowiedzialni za nie. Jeśli zdaża się tak ogromna tragedia to moim zdaniem matka powinna za nie odpowiedzieć karnie. Ja gdybym mogła swoje dziecko ocalić zrobiłabym wszysto Nawet oddała własne życie za Jego. Niestety mój synek ur. się przed wcześnie w 29tc. Wdała się infenkcja do jego organizmu. Nie miał szans ze posocznicami. Tym bardziej bym Go nie naraziła na takie niebezpieczeństwo. Krystianku... \\*****************************************************************// Odpowiedz Link