06.07.11, 19:43
Witam,rzadko tu pisze,ale czesto zagladam,postanowilam napisac moze ktos mi pomoze,wlasciwie mam podejrzenie padaczki,bo mam dobre EEG,ale mam leki p/padaczkowe,bo moj neurolog uwaza,ze nie mozna mnie zostawic bez lekow i moje ataki wskazuja na padaczke,ale nie mam jej ostatecznie potwierdzonej.Tak wiec zazywam topamax w malej dawce 2x 75mg,wczesniej bralam depakine,ale ona mi nie sluzyla ze wzgledu na objawy uboczne-wypadanie wlosow, tycie,zaurzenia miesiaczkowania,z ktorymi mecze sie do dzis,bo wywolaly inne problemy,zmieniono mi wlasnie na topamax ale jednak on tez powoduje u mnie skutki uboczne- zmeczenie,mrowienie nog,do tego juz sie przyzwyczailam,ale ostatnio doszly jeszcze problemy z pamiecia,jakas dezorientacja poszlam w odwiedziny do szpitala i przez godzine szukalam oddzialu,to fakt,ze on byl dziwnie rozlokowany na parterze i pierwszym pietrze,ale ja nie wpadlam,zeby zapytac kompetentna osobe,dopiero po godzinie,jak juz bylam zmeczona zla i zrezygnowana,albo nie moge sie odnalezc w sklepie,ktory znam,w ktorym nic nie przestwiaja,dopiero po jakims czasie mam przeblys gdzie co jest,albo wkladam cos do torebki za chwile zapominam,pani dala mi karte a ja sie upominam,bo zapomnialam,ze do torebki wlozylam,trzeba przepraszac,jakis obled,czuje sie jak swir nie obrazajac nikogo,a ja mialam dobra pamiec.Teraz zle sie z tym czuje,no moze nie jest tak,ze do domu nie trafie,ale nie jest jak dawniej.W pracy na szczescie jakos jeszcze daje rade,ale ciagle sie boje,ze cos zawale,no i mam spowolnione myslenie.Nie wiem co robic?? czy to minie??? choc ja juz biore te leki jakis czas,no moze nie tak dlugo,ale jakies 2 miesiace juz tak.Tak naprawde leki biore od pazdziernika zeszlego roku,a ataki mam od 3 lat,dlugo mnie nie leczono,bo nie bylo wiadomo co mi jest,padaczka to nie jedyna moja choroba neurologiczna.Czy sa jakies leki,co nie powoduja zadnych objawow ubocznych??? czy przyzwyczaic sie do tych?? wiem,ze nie powinam tak pisac,ale czym ryzykuje jesli bede miec ataki one sa rzadko,ja mam je noca,ale to sa uogolnione,jaki one maja wplyw na mozg,ktos moglby mi wyjasnic??? pewnie mam wybrac mniejsze zlo??? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • qbishtal Re: topamax 08.07.11, 14:00
      Jesteś nieźle zakręcona po tym topamaxie :) Dwa miesiące to chyba za mało żeby się przyzwyczaić do leków. Ja bym jeszcze poczekał z miesiąc przynajmniej. Każdy ma chyba jakieś skutki uboczne po lekach na epi. Większość z tego co widzę jest śpiących albo ma spowolnione działanie umysłu. Zresztą taki właśnie ma być efekt, żeby nie wywołać ataku.
      Jeżeli nie służy ci topamax, to poproś swojego lekarza o coś innego. W końcu coś dopasujesz do siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka