08.07.13, 14:37
Witam!
Mam 16 lat i choruję na epi. od 2009 roku, ostatni atak miałam września 2011 roku. Rano biorę DEPAKINE 500 i witaminę b6 a wieczorem DEPAKINE 500, TEGRETOL 400 i również witaminę b6. Za 2 msc. bedą już 2 lata odkąd nie miałam ataku w tym czasie również pojawi się w moim zyciu duzy stres, nowa szkoła, nowi ludzi, strach przed brakiem akceptacji rówieśników, dlatego nasuwa się w mojej głowie pytanie, zmniejszyć dawkę czy poczekac? Nie wiem co robić, proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • poziomka644 Re: pomocy?! 08.07.13, 16:31
      To jest pytanie do lekarza, który Cię leczy, a nie do osób, które chorują.
    • keischa12 Re: pomocy?! 08.07.13, 17:39
      Hej Marta ! Skończyłam właśnie studium farmaceutyczne i pomimo ze moja wiedza napewno nie jest tak bogata w farmakologie( nauke o substancjach leczniczych znajdujących się w lekach) jak lekarza nigdy nie odważyłabym się samemu zmniejszyć lub zwiekszyć leku który zawiera substancje należące do grupy leków bardzo silnie działających i psychotropowych uspakajajacych. Podsumowując dawke tak silnie działającego leku może zmniejszyć tylko neurolog który Cię prowadzi poczekaj do następnej wizyty i jak bedziesz z rodzicami. Pozdrowienkia Kasa 21
    • ania_1609 Re: pomocy?! 08.07.13, 19:50
      Na własną rękę nic bym nie robiła.
      Pogadaj z lekarzem prowadzącym o swojej sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka