3gucio15
20.01.14, 09:42
Witam mam na imię Mateusz i jestem z Wrocławia mam 28 lat i od wczesnego dziećiństwa choruję na epilepsję mam parę uwag i proszę o poradę . Nie dawno straciłem ręte cały czas od wczesnego dziećinstwa byłem na ręcie i byłem całkowicie niezdolny do pracy miałem pierwszą grupę jednak teraz wszystko się zmieniło muj swiat wywrucił się do gury nogami mialem ręte do 2012 roku i mialem stały dochud jednak musiałem stawać na komisję lekarską poniewasz kończył się termin ozeczenia a dawali mi tylko tymczasową na 2 lata. Alę piszę poniewaz teraz jestem bez ręty zus stwierdził ze jestem zdolny do pracy i i swietnię sobie radzę w zyci mam zadko napady ale to nie wyklucza ze muszę być pod stałą opieką matki zeby nie stała mi się krzywda . Miałem pierwszą grupe a na daną chwile dali mi trzecią stopień lekki odwoływałem się 3 razy ale twierdzili ze jestem zdrowy a za czwartym sąd apelacyjny kazał zaplaćic ale nie stawałem ponieważ niemam pieniązków na sprawę mam symbole choroby 02p i 06e a lekarze twierdzą ze jednak jestem zdolny do wszystkiego czasem zdazy się ze mam ataki ale słabe na śnie teraz niemam zadnego dochodu i musiałem się zarejstrować w urzędzie pracy proszę mi doradzić ca mam robić w takiej sytuacji i czy mi przysługują ulgi z tytułu jazdy mpka czy choćby zajęcia terapełtyczne dla nie pełno sprawnych z góry dziękuje i czekam Mateusz proszę pisać .