Dodaj do ulubionych

Słaba krzepliwość krwi

14.04.09, 10:04
Mam do Was pytanie. Czy jest ktoś, kto po lekach ma słabą krzepliwość krwi? Ja przyjmuję już prawie dwa lata orfilil log - srednio na mnie działa, no ale cóż. I po raz kolejny mam słabą krzepliwość krwi. Lekarka mi mówiła, że to może być po lekach.
Teraz nawet jak lekko się uderzę to od razu mam siniaki, jak się kłuję w palucha ( mam cukrzycę i muszę to robić kilka razy dziennie ) to krew mi leci i leci z tego palca...
Obserwuj wątek
    • qbishtal Re: Słaba krzepliwość krwi 17.04.09, 15:52
      Oazowiczka, a nie znasz jakiegoś specjalisty, który by to wszystko razem objął i doradził co robić, co brać itp?. Bo widzę że jakby tu zrobić jakiś ranking chorobowy, to mogłabyś trafić nawet do pierwszej dziesiątki :( Przecież lekarze muszą coś na to wszystko poradzić?
      Orfilil brałem bardzo krótko i na mnie prawie wogóle nie działał a dodatkowo po przeczytaniu ulotki mało się nie przekręciłem więc może to są poprostu skutki uboczne?
      • olz Re: Słaba krzepliwość krwi 18.04.09, 07:14
        A może powinnaś pomyslec o zmianie leku, skoro piszesz, że średnio na Ciebie
        działa, a przy tym masz efekty uboczne w postaci obniżenia ilości płytek krwi
        stąd ta słaba krzepliwośc. Moja córka też kiedyś brała kwas walproinowy i też
        jej spadły płytki krwi ale tylko nieznacznie poniżej normy. Gdyby zaszła u
        Ciebie nagła potrzeba operacji to byłby wielki problem z tą krzepliwością więc
        może lepiej zmienic leki ?
    • alphabetty Re: Słaba krzepliwość krwi 18.04.09, 10:13
      witam, biorę orfiril retard - nie wiem czym różni się od wersji long;p Miałam
      badaną krzepliwość krwi po 7 miesiącach od rozpoczęcia leczenia i była w normie,
      też mi się często siniaki robią, ale u mnie akurat zawsze tak było. Może po
      prostu akurat ten lek nie najlepiej Ci służy i warto zmienić? Pozdrawiam:)
      • oazowiczka2 Re: Słaba krzepliwość krwi 18.04.09, 17:13
        Po tym co działo się wczoraj, sądzę, że zmienią mi lek...
        W poniedziałek idę do neurologa.
    • agwa1 Re: Słaba krzepliwość krwi 06.05.09, 12:18
      Warto zbadać przyczynę słabej krzepliwości, przyczyny mogą być różne nie tylko
      poziom płytek. Chyba, że lekarz niski poziom płytek określił jako słabą krzepliwość.
    • data_waznosci Re: Słaba krzepliwość krwi 07.05.09, 06:48
      Witam.

Kiedy brałam tylko Trileptal, Gabitril, to moje płytki były takie nawet... Nawet około 100 tysięcy, ale doszła Depakina około trzech tygodni temu i spadają wciąż, mimo, że ginekolog przepisała mi wapno i lek na płytki. W tej chwili moje płytki wynoszą 88 tys. Dziś mam wizytę u hematologa. Muszę coś zrobić, bo po 20. maja mam cesarkę.
      Kiedy w końcu wyrównała mi się hemoglobina, to teraz to:/.
      Też tak mam, że kiedy się zatnę, to porażka. Kiedyś i tak było gorzej, bo krew leciała mi ponad 1, 5 godziny z tego miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka