Dodaj do ulubionych

Stan padaczkowy - napady gromadne

06.06.09, 20:30
Witam, dość dawno się nie odzywałam na forum, ale nie miałam poprostu kiedy.
Czy jest ktoś kto miał stan padaczkowy lub napady gromadne? Ja ponad miesiąc temu miałam taki stan. Miałam ponad 10 ataków jednego dnia, najdłuższy trwał 10 min. Było pogotowie dwa razy lecz mnie do szpitala nie zebrali, stwierdzili, że nie ma po co (?)Stało się to w piątek popołudniu, cały weekend przespałam a kolejny tydzień doprowadzałam się do tzw. normalności. Zdarzenie to bardzo negatywnie na mnie wpłynęło i psychicznie i fizycznie. Gdy zbliża się kolejny atak boję się, że znów to się powtórzy.
Wczoraj wyszłam ze szpitala, lekarze skierowali mnie tam na kompleksowe badania. Miałam robioby rezonans głowy niestety nie wiem jak wyszedł ponieważ wyniku jeszcze nie było, a wypisywali wszystkich do domu bo panuje na oddziale szkarlatyna. W poprzednim badaniu ( prawie dwa lata temu ) wyszły niewielkie zmiany niedokrwienne, oraz hipoplazja tętnicy wewnątrzczaszkowej.

I mam jeszcze pytanie co do leków, do tej pory brałam tylko orfilil 500-0-1000, teraz biorę 800-0-1000 i dodatkowo wprowadzam neurotop 600-0-600. Czy ktoś bierze tak duże dawki tych leków? I jak na niego działają?
Obserwuj wątek
    • ania_1609 Re: Stan padaczkowy - napady gromadne 08.06.09, 14:03
      Ja miałam kiedyś siedem pod rząd, tak przynajmniej napisali w karcie
      szpitalnej. Przewróciłam się na ulicy i obudziłam się następnego
      dnia, cztery kolejne dni nic nie pamiętam, wypisali mnie do domu po
      2 tygodniach.
      Jak zobaczyłam wypis, nie mogłam uwierzyć, że tyle, ale powiedzieli,
      że były co chwilę i w karetce i na IP, dopiero czymś mnie musieli
      spacyfikować.
      Poza tym jednym miewałam stany padaczkowe, dwa lub trzy napady pod
      rząd, na szczęście trafiłam z lekami (depakine+lamitrin) i teraz
      napady są sporadycznie i tylko jeden, stan padaczkowy - odpukać -
      już mnie nie nawiedził dawno.
      Pozdrawiam!
      • oazowiczka2 Re: Stan padaczkowy - napady gromadne 08.06.09, 22:29
        Dzięki za odpowiedź! Mam nadzieję, że kolejnego takiego stanu nie będziesz już miała.
        A mogę wiedzieć czy po tym stanie miałaś jakieś duże dodatkowe zmiany w EEG?? I jak rezonans? Masz ok? Czy jednak coś tam jest nie tak?
        • tabby1 Re: Stan padaczkowy - napady gromadne 09.06.09, 05:42
          Hej,
          Ja miałam po 2-3 napady bez odzyskania świadomości. Karetka zabierała mnie do
          szpitala. Z reguły zatrzymywali mnie tam na obserwacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka