kamienna5 28.05.10, 09:11 Właśnie odzywają mi się zatoki. Jeszcze nie boli, ale już nos zapchany, noc nieprzespana.. masakra. Czy znacie jakieś sposoby na walkę z zatokami bez leków, antybiotyków itp.? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-ch Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 09:28 Mi lekarka przepisała sinupret. Jest on bezpieczny w ciąży. Odpowiedz Link
kamienna5 Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 12:21 A to jest antybiotyk? Mnie przepisała Bioparox, ale póki mnie nie boli to na razie próbuję rozgrzewać czoło. Musiałabym zamieszkac na dworze bo tam oddycham swobodnie, a w domu nos zaczopowany. Odpowiedz Link
agasobczak Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 12:44 INHALACJE - przeżyłam nie jedną w czasie ciąży Odpowiedz Link
nata76 Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 13:20 ja jedynie inhalacje z goracej wody i rumianku....ew. hardcore- olejek olbas do inhalacji znaczy sie Odpowiedz Link
mamaanieli Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 13:38 sinupred i inhalacje - najlepiej ze skrzypu. odlekarskie wiec bezpieczne. pzdr. Odpowiedz Link
asia-ch Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 14:09 Sinupret można kupić bez recepty. Natomiast ja Bioparoxu od dawna nie używam. Poza ceną wysoka nic nie daje w zamian. Jestem farmaceuta i niejedną informacje o braku działania tego leku czytałam. Odpowiedz Link
kamienna5 Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 20:33 Dziękuję za rady. Jutro kupię ten Sinupred. Mam jeszcze olejek z drzewa herbacianego - do inhalacji. Odpowiedz Link
sli-maczek Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 21:33 To cos na temat dla mnie. Dopiero skonczylam walke z zatokami.U mnie pomoglo naswietlanie lampa (1xdziennie 20minut). A bylo nieciekawie. No i w domu chodzilam w czapce, a czasem nawet na dwor jak bylo zimniej.Spalam tez w czapce.No i puscilo. Odpowiedz Link
gersomina Re: zatoki z w ciąży 28.05.10, 21:50 Mi pomaga gorąca sól: trzeba rozgrzać sól w rondelku, wsypać ją do woreczka z materiału i przykładać do czoła, taki znachorski sposób - na mnie działa, a sinupred tez polecam, pozdr. Odpowiedz Link
kamienna5 Re: zatoki z w ciąży 02.06.10, 14:51 Chcę Wam jeszcze raz podziękować za podpowiedzi. Zastosowałam inhalacje (ok. 3-4/24h) z rumianku i kilku kropel olejku herbacianego oraz 3x1 rutinoscorbin i wapno oraz 3x2 sinupret. Jestem zdrowa i szczęśliwa, że obeszło się bez antybiotyku Dziękuję. Odpowiedz Link
kamienna5 Re: zatoki z w ciąży 02.06.10, 14:51 miało być: olejek z drzewa herbacianego Odpowiedz Link