Dodaj do ulubionych

Jezyk angielski 1 klasa

25.10.11, 00:59
Jak wygladaja lekcje angielskiego w 1 klasie u 6-latkow? Macie jakies pojecie. W szkole ogolnie dzieciaki ucza sie czytac i pisac, a tu syn pokazuje mi ksiazke z ang. i wyglada na to ze i 6-latki choc literek "teoretycznie" nie znaja, to napisac tekst po ang musza umiec. Według mnie to cos tu nie gra. Ja tego sobie wytlumaczyc nie umiem. Fakt, ze uczyc sie musza a wymagania w ksiazce do jezyka sa takie a nie inne. Kurcze troche mnie to wkurza, ze ja musze bawic sie w nauczycielke.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Jezyk angielski 1 klasa 25.10.11, 08:57
      a moi znajomi właśnie się załamali,bo ich dziecko w drugiej klasie nadal koloruje obrazki na angielskim
      może to zależy od nauczyciela?
      • monstermama Re: Jezyk angielski 1 klasa - to zależy od podręcz 25.10.11, 11:38
        To wszystko zależy od nauczyciela - klasa Monstera - większość 6 latków w I klasie - mieli książkę do ćwiczeń zeszyt B - taki dla dzieci niepiszących - same kolorowanki, itd. Książka Bugs World.
        U Monsterówny, która poszła jako siedmiolatek do szkoły nie było takich zeszytów, ale nauczyciel PO INTERWENCJI RODZICÓW nie zadawał pisania (bo jak dzieci miały pisać, skoro na polskim teoretycznie jeszcze nie poznały niektórych literek).
        • 2007e Re: Jezyk angielski 1 klasa - to zależy od podręc 25.10.11, 21:21
          Na razie nauczyciel zaszytu nie wymaga, ale jednak na koncu ksiazki sa wyrazy do uzupelnienia. W srodku ksiazki tez sporo cwiczen wymagajacych pisania. Kurcze ja wiem, ze jest wyscig szczurow, ale bez przesady. Nie wiem co o tym myslec. Bede musiala byc nauczycielka syna i po czesci katem, bo bez czestych powtorek nie ma szans na nauczenie sie poprawnej pisowni. To jednak wymaga troche pracy, bo 6-latek to nie to samo co 7-latek. Szału dostaje jak slysze, ze niektore dzieciaki jeszcze sa pozapisywane do szkol jezykowych. Rany od czego jest ta szkola! Dzieci trzeba prywatnie uczyc, bo inni podnosza poziom. Przeciez do jasnej ciasnej jeszcze maja czas. Fajnie, ze jezyk jest od 1 klasy i wg mnie po to aby sie go kilkanascie lat uczyc, a nie w kilka lat musza od razu biegle mowic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka