Dodaj do ulubionych

Chiński kalendarz płci :)

13.11.12, 11:16
Dziewczyny ,w formie zabawy sprawdźcie czy Wam się sprawdza płec urodzonych dzieci z tym kalendarzem smile w pierwsze pole wpisujemy swoją datę urodzenia,w drugie miesiąc poczęcia (o ile pamietacie) ja pamietam i jestem zdziwiona ,ale sprawdziło mi się w 100 % smile)))
Obserwuj wątek
    • karykatura12 link:) 13.11.12, 11:22
      przepraszam zapomniałam smile

www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka
      • zolziczka Re: link:) 13.11.12, 11:41
        Pierwszy syn mi sie sprawdził natomiast druga córeczka wychodzi że jest chłopcemwink Ale kiedyś w jakimś innym chińskim kalendarzu sprawdzili mi sie obydwojesmile
        • leluchow1 Re: link:) 13.11.12, 12:44
          POwinnam mieć 2 córki , a mam 2 synów smile Wg kalendarza teraz powinnam urodzic synka, a co urodzę zobaczymy smile
          • verdana Re: link:) 13.11.12, 13:22
            Zgodnie z tym kalendarzem, bliźnieta dwupłciowe nie istniejąsmile
          • karykatura12 Re: link:) 13.11.12, 14:01
            a dobrze wszystko wpisujecie???wink
            termin poczęcia/owulacji ma byc w drugim okienku nie ostatniej miesiączki wink
            • zolziczka Re: link:) 13.11.12, 14:33
              Wpisywałam termin owulacji i tylkio pierwsze dziecko mi sie zgadzawink
              Z tą chińską tabeła płci zgadzaja sie obydwoje smile
              www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm
      • delfinela u mnie się nie sprawdza 13.11.12, 15:04
        Powinnam mieć dwie córki a mam samych chłopców. Sprawdzałam w różnych chińskich tabelkach i kalendarzach i za każdym razem to samo.
        • aniutek.s Re: u mnie się nie sprawdza 13.11.12, 16:10
          pierwsze dziecko mi się sprawdziło, drugie i trzecie już nie
          ale kiedyś sprawdzałam z jakimś innym chińskim kalendarzem i wyszło tak, jak mam smile
          • lisia312 Re: u mnie się nie sprawdza 13.11.12, 21:49
            Kochane Moje!!!
            Pisze wyraźnie: CHINKA urodzona.. itd.
            Ja byłam Chinką z dwójką ostatnich dzieci.
            Dwoje urodziłam jako Polka, czyli odwrotnie smilesmilesmile
    • alki_80 Re: Chiński kalendarz płci :) 13.11.12, 22:02
      Z tego sprawdza mi się tylko pierwszy syn. Jak zaszłam w trzecią ciążę i celowaliśmy w córeczkę inny kalendarz chiński pokazał mi, że to dobry rok dla mnie na poczęcie córki bo aż 9 miesięcy w roku sprzyjało mi poczęcie dziewczynki wink No i się sprawdziło smile Choć w to nie wierzę, wolę bardziej w naturalne metody wink
      • 2007e Re: Chiński kalendarz płci :) 13.11.12, 23:55
        Czyzbys zaszla w ciaze majac 30 lat? Bo ja na taki sie natknelam.
        • alki_80 Re: Chiński kalendarz płci :) 14.11.12, 15:40
          Dokładnie big_grin
          • 2007e Re: Chiński kalendarz płci :) 14.11.12, 18:10
            Hehe... no to zobaczymy. Pani dr na razie wspominala bardziej o chlopcu, a ja wlasnie mam 30l.
            • alki_80 Re: Chiński kalendarz płci :) 14.11.12, 20:49
              No ja się tym nie sugerowałam wink Liczyłam za to dni płodne i dałam czas na obumarcie męskim plemnikom wink Nie wiem czy to podziałało, ale Ninka jest z nami i potwierdziła teorię moich znajomych, że "dziewczynki są inne" wink Po dwóch spokojnych chłopaczkach trafił mi się diabeł, nie dziewczynka. Gdyby była moim pierwszy dzieckiem pewnie byłaby jedynaczką big_grin
    • 3-mamuska Re: Chiński kalendarz płci :) 14.11.12, 19:03
      U mnie tez sie sprawdziło w 100%.
      • ani102 Re: Chiński kalendarz płci :) 14.11.12, 23:35
        U mnie pół na pół, wg kalendarza powinnam mieć 3 synów i 1 córkę, a mam odwrotnie, 3 córki i 1 syna wink, z tym, ze 3 i 4 się zgadza.
        • tajmk Re: Chiński kalendarz płci :) 17.11.12, 20:42
          2na3 sie sprawdziły
        • 2007e Re: Chiński kalendarz płci :) 20.11.12, 14:42
          W co jak w co, ale kalendarze chinskie nie wierze. Jezeli owulacja nie byla wczesniejsza, to tez teoretycznie jakies marne szanse na dziewczynke sa. Poki co facet nie potwierdzony w 100%, choc ze wszelkich sil probuje wmowic sobie chlopca. Oczekiwanie na dziewczynke osob z zewnatrz jest okropnym nacikiem na moja psychike. To znowu sie nie udalo mnie chyba do depresji mogłoby doprowadzic, wiec buduje mur obronny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka