Dodaj do ulubionych

bilety "rodzinne"

06.08.14, 11:17
po spędzeniu ostatnich dwóch tygodni na wybrzeżu stwierdzam że coś takiego nie istnieje. Większość muzeów dość ściśle ogranicza ile tych dzieci możemy mieć wink

DWA wyjątki nas spotkały
1 twierdza Wisłoujście (chociaż nie każda rodzina się załapie bo bilet obejmuje max ośmioosobową rodzinę)
2. Muzeum Marynarki Wojennej jako jedyne nie miało żadnych ograniczeń.

Jak to wygląda w innych rejonach ??

W Warszawie wiem na pewno że bilet rodzinny to żart dla rodziny puszystych wink
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: bilety "rodzinne" 06.08.14, 11:57
      Niestety, w Polsce w większości miejsc bilet rodzinny to bilet dla 2 + 2. Może teraz z kartą dużej rodziny coś się zmieni, o ile więcej instytucji przystąpi do programu.
      • afroddytta Re: bilety "rodzinne" 06.08.14, 12:05
        Oczywista oczywistość normalna rodzina to 2+2, jak kogoś stać na więcej dzieci to sobie dopłaci, ehhh, szkoda gadać uncertain
    • zuju2 Re: bilety "rodzinne" 06.08.14, 17:32
      W Poznaniu na Termach Maltańskich bilet rodzinny to…. 2+1 !!!!
    • undoo Re: bilety "rodzinne" 06.08.14, 18:36
      Niestety, 2+2. Nie powinno się to biletem rodzinnym nazywać.

Ostatnio pani kasjerka skomentowała z przekąsem liczbę moich dzieci, które były uprawnione do wejścia na mój bilet do jednego muzeum dla dzieci. B nieprzyjemnie. Na pewno więcej pieniędzy u nich nie zostawię.
      • hanti Re: bilety "rodzinne" 06.08.14, 18:41
        undoo napisała:

> Niestety, 2+2. Nie powinno się to biletem rodzinnym nazywać.
        >

właśnie to mnie drażni najbardziej i dlatego zbieram dane, bo to nadużywanie słowa rodzinny. Jeśli część rodzin nie może z niego skorzystać to już rodzinny nie jest.
        • zuju2 Re: bilety "rodzinne" 06.08.14, 19:51
          hanti, bardzo mi się podoba, to co napisałaś.
          • nikus4 Re: bilety "rodzinne" 08.08.14, 16:10
            W moim mieście bilet rodzinny do kompleksu basenowego to 2+1. Za każde następne dziecko jest dopłata.
    • lodziazero Re: bilety "rodzinne" 17.08.14, 23:09
      my wlasnie po wakacjach. zauwazylam ze w Niemczech - w muzeach w Berlinie dokładnie mozna kupić jeszcze sensowny bilet rodzinny. w naszym przypadku korzystalismy jeszcze z tego ze w wielu miejscach dzieci do lat 7 gratis smile . moze to nie bezposrednie wspieranie wielodzietnych ale w przypadku posiadania drobiazgu bardzo sie oplaca. no i transport. bilet rodzinny po berlinie dla 5 osób na wszystkie linie na wszystkie srefy to 16,50 EUR.
      inaczej juz we Francji.... nigdzie biletów rodzinnych nie widzialam sad ale moze źle patrzyłam smile
      w warszawie żenada niestety. zawsze mnie irytował ten bilet rodzinny 2+2
      • agni71 Re: bilety "rodzinne" 17.08.14, 23:41
        lodziazero napisała:

> my wlasnie po wakacjach. zauwazylam ze w Niemczech - w muzeach w Berlinie dokła
        > dnie mozna kupić jeszcze sensowny bilet rodzinny. w naszym przypadku korzystali
        > smy jeszcze z tego ze w wielu miejscach dzieci do lat 7 gratis smile

We Włoszech (pewnie nie wszędzie) spotkałam się z darmowymi wejściami dla dzieci do lat 12 smile

I za toalety publiczne dzieci nie płacą, nie to co w Niemczech uncertain
        • lodziazero Re: bilety "rodzinne" 17.08.14, 23:59
          no tak, z tymi toaletami to porazka w niemczech.....
    • elgosia Re: bilety "rodzinne" 18.08.14, 16:28
      A ja się pytam, dlaczego nie ma rodzinnych 1+3,4 itd Jest wielu rodziców, którzy w pojedynkę chodzą z dziećmi do ZOO, muzeum itd Są też takie rodziny, gdzie jest tylko jeden rodzic...
      Ale mnie to 2+2 też irytuje. W Poznaniu w ZOO jest chyba 2+4, a tak trzeba ulgowe dokupywać sad
    • 2007e Re: bilety "rodzinne" 19.08.14, 22:41
      Bilet rodzinny do Parku Śląskiego to również 2+2. Irytujące, bo pozostałe dzieci to nie rodzina? NIe wspomne o Ogólnopolskiej Karcie Dużej Rodziny. To na wstępie powinna być cała gama partnerów, a nie będą latami zbierać i w zasadzie dzieciaki powyrastają i żadne korzyści z tego tytułu nie będą nam przysługiwały.
      • afroddytta Re: bilety "rodzinne" 20.08.14, 20:42
        Warszawskie ZOO bilet rodzinny 2+1 lub 2+2, resztę dzieci trzeba komuś podrzucić wink
        Oczywiście spytałam czy honorują Ogólnopolską KDR i pani powiedziała, że jeszcze nie-czyżby jakaś nadzieja była suspicious
    • lodziazero Re: bilety "rodzinne" 22.08.14, 23:16
      Chyba jedna sensowana znizka dla wielodzietnych sie pojawiła w warszawie ostatniosmile
      z Kartą Duzej Rodziny jest wejscie do Centrum Naukowego Kopernik oraz do Planetarium po nizszych stawkach. Przetestuje w poniedziałek smile
      • vailima CNK Warszawa 22.08.14, 23:53
        Potwierdzam, już skorzystaliśmy smile
        Fajne jest to, że bez względu na to, jak duża jest kolejka, to z Kartą Dużej Rodziny idzie się od razu do specjalnej kasy, nr 4 i od ręki kupuje bilety. Jeszcze nigdy tak szybko do Centrum nie weszliśmy.
        Pracownik Centrum chodzi wzdłuż kolejki i pyta, kto ma Kartę lub kupił bilety w necie i każe się ustawiać do oddzielnych kas.
        • hanti Re: CNK Warszawa 23.08.14, 06:41
          świetnie, podoba mi się to smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka