Dodaj do ulubionych

Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy.

02.04.04, 17:06
Tak mi przyszlo do glowy z ta poranna kawusia przyjaciolki1, czy wszedzie na
swiecie pije sie poranna kawe? no i w jaki sposob przyrzadzacie te kawe?
pijecie na czarno czy z mlekiem/smietanka? No a co do tej kawy?

u mnie:
kawa ale orzechowa, albo mleczko do kawy o smaku orzechowym, bez fusow, z
coffee maker.

do kawy: albo jakis placek tzw. pancake, albo wafel belgijski, albo bagel (to
nie bagietka ale nie wiem co to jest po polsku), a czesto nic bo sie
odchudzam.
Obserwuj wątek
    • marseille30 Expresso 02.04.04, 17:10
      Mieszkam we Francji, niby drugiej po Brazylii ojczyznie kawy, ale tutejszej
      kawy docenic nie potrafie. Expresso jest dla mnie niewypijalne, café crème to
      prawie taka sama czarna maz tyle ze z kropla mleka, café latte - niby bardziej
      biale, ale daleko mu do prawdziwej kawy z mlekiem.. Capuccino -zapomnijcie-to
      samo smolowate paskudztwo tyle ze z bita smietana... Fuj.
      A moze to ze mna jest cos nie tak?smile
    • alex113 Re: Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy. 02.04.04, 17:22
      Moj slubny wypija hektolitry kawy, typowej amerykanskiej czyli slabej (w
      porownaniu do europejskich)Zawsze jest cyrk, bo mu zadna nie pasuje. Jednego
      roku przetestowalismy 3 ekspresy i tuzin producentow kawy i stanelo na
      orzechowej z Einsteins Bagels. Pozbylam sie tez ekspresow i uzywamy dzbanka z
      praska (french press) i wzatku z czajnika.

A jak kawy nie pije wcale. Lubie zapach, ale moj zoladek tego plynu absolutnie
      nie lubi. Za to herbaty to mam multum i na kazda sytuacje smile)
      Sniadania to moja zmora. Lubie gotowac ale poranek nie jest moim tworczym
      momentem, wiec dziecko dostaje miske platkow z mlekiem (zimnym) a ja w zasadzie
      jem dopiero okolo poludnia.
    • asia.sthm Re: Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy. 02.04.04, 19:21
      Zadna kawa,harbata z cytrynka: trzy kubeczki,gazeta i papieros.
      Dlugo nic i dopiero potem sniadanko naogol juz w pracy i koniecznie kawa z
      zaparzarki koniecznie z cukrem i mlekiem ( grzeczniejsza dla zoladka).
      A tak na marginesie - kupilam sobie w prezencie pod choinke wybielanie zebow.
      Wyrzucone pieniadze....
      • kendo Re: Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy. 02.04.04, 23:22
        to widze,ze mamy podobne upodobania Asiu,
        ja tez kawcia z mleczkiem/gazetka
        ale jednak kromeczke wciskam przed papieroskiem...

dobrze,ze wspomnialas o "wybielaczu",
        mialam sie pytac dentysty czy to warto
        i co jest na marknadzie..
        • asia.sthm Re: Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy. 03.04.04, 16:04
          Wybielacz Opalescence tooth whitening gel zaklada sie w specjalnie na miare
          robionych z odlewu gumowych formach na gorna i dolna szczeke.Recepta i owe
          formy na zamowienie u dentysty. 4 fiolki po 1,2 ml starczaja na kilka zabiegow,
          ktore wykonuje sie zaleznie od stopnia wybielania.Ja po prostu mam to w domu i
          w odstepach 2 tyg wciskam tego zelu po trochu w kazde zaglebienie tej gumowej
          formy, zakladam na zeby i ide spac. Po 8-9 godzinach po przebudzeniu sprawdza
          efekt i mam zabki jak perelki.Nastepnie 3-4 poranne mocne angielskie herbaty
          trzy papieroski i efekt maleje.Glupia jestem jak but i stad te wyrzucone
          pieniadze.Jednak po 4-5 takich zabiegach widac roznice i jestem zadowolona.
          Nastepne koszty to trzeba zmienic plomby na bielsze, bo te stare sa
          ciemniejsze,jakoze zel bybiela zeby, a nie plomby.
          Jest tez nowa, szybka metoda z USA - naswietlanie -Trwa okolo 25 min.Nic o tym
          nie wiem, ale wydaje mi sie to troche za drastycznie szybkie.Moze ktos inny
          probowal????
          Pozdr.
          • krolewna.sniezka Re: Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy. 03.04.04, 16:25
            > Jest tez nowa, szybka metoda z USA - naswietlanie -Trwa okolo 25 min.Nic o
            tym
            > nie wiem, ale wydaje mi sie to troche za drastycznie szybkie.Moze ktos inny
            > probowal????

Ja mam zamiar, bo te wybielanie zebow za pomoca zelu, to trzeba byc
            konsekwentym a ja taka nie jestem sad Mam tych metod od groma i troche ale
            wszystko trzeba wkladac 2x dziennie przed 14 dni, a ja nawet tygodnia nie
            wytrzymuje (co prawda wyszly juz te na tydzien -super express). Moj dentysta,
            dosyc slawny na tym forum (z powodu walorow estetycznych), jeszcze nie zaczal z
            tym naswietlaniem laserowym, ale pokazywali reporterzy to naswietlanie, i chyba
            dziala, ale pewnie tez tylko na pare tygodni/miesiecy. Ale mam zamiar to sobie
            zrobic.
    • alilat Re: Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy. 23.04.04, 19:10
      no to ja jestem beton! kawa czarna, po turecku, bez cukru plus papieros
      otwieraja mi codziennie oczy.
    • izabelski Re: Miedzynarodowy kacik kawowo-sniadaniowy. 23.04.04, 20:52
      a ja szklanka letniej wody - kawa czy herbata naczczo zabilyby mnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka