Dodaj do ulubionych

ivi-Wlochy

06.03.13, 08:23
dzis rano weszlam na wasza strone......mam zamiar zabawic tu na dluzej
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: ivi-Wlochy 06.03.13, 09:36
      Witaj Ivi.
      Jak dlugo mieszkasz w Italii, gdzie jak ci sie tam zyje?
      Ostatnio duzo wiadomosci od was.
    • tamsin Re: ivi-Wlochy 06.03.13, 15:21
      dobrze trafilas bo jest tutaj spore grono milosniczek Italii. Czekamy rowniez na wybory nowego papieza. U nas w mediach triabia, ze tym razem bedzie albo z Afryki albo z Ameryk Pld.
    • sylwek07 Re: ivi-Wlochy 07.03.13, 06:58
      witaj smile
      • ivi42 Re: ivi-Wlochy 07.03.13, 07:47
        mieszkam od 10-lat w okolicach Caserty.....ze mna maz i dwie corki...6 i 18 lat
        statystyczny wloch nie przyklada uwagi do wyboru papierza.....dla nich ciagle autorytetem i ..jedynym..papierzem jest Jan Pawel II

zycie to cos co robie,kiedy nie moge zasnac-Franz Lebovitz
        • asia.sthm Re: ivi-Wlochy 07.03.13, 13:53
          A to ciekawe, skad az taki sentyment do Papieza Polaka?
          • tamsin Re: ivi-Wlochy 07.03.13, 16:36
            tez to zauwazylam jak bylam w Rzymie; Benedykt na tronie a w sklepach z pamiatkami wciaz pelno tego zmarlego na widokowkach, talerzach, figurkach roznych rozmiarow, no jednym slowem dlugo byl papiezem i chyba ludzie mysleli ze do konca ich zycia tak juz zostanie.
            • syswia Re: ivi-Wlochy 07.03.13, 22:53
              moze chca sprzedac to co maja jeszcze na stanie... wink bo nie wiadomo czy zostanie kanonizowany czy nie...
              troche zartuje
              JP 2 byl bardzo cieplym czlowiekiem i takim bardziej `ludzkim` papiezem

a ivi nalac czegos dobrego do musztardowki proponuje smile
              witaj w KUPie
              • ivi42 Re: ivi-Wlochy 08.03.13, 08:05
                syswia napisała:

.

> a ivi nalac czegos dobrego do musztardowki proponuje smile
                > witaj w KUPie
                dzieki chetnie napije sie czegos mocniejszego....

zycie to cos co robie,kiedy nie moge zasnac-Franz Lebovitz
                • dorrit Re: ivi-Wlochy 12.03.13, 13:25
                  Hej!
                  ja tez Cie pozdrawiam, chociaz rzadko bywam na forum. Mieszkam w Rzymie juz dosc dlugo (jak dla mnie). Wczesniej Mediolan. We Wloszech od 20 lat. Czesc!
                  • tamsin Re: ivi-Wlochy 12.03.13, 23:31
                    nic nie slychac kto jest faworytem na nowego papieza? podobno juz poszli na kolacje po pierwszych naradach..
                    • sylwek07 Re: ivi-Wlochy 13.03.13, 07:14
                      slychac,slychac
                      po gazetach wink
                      • dorrit Re: ivi-Wlochy 13.03.13, 09:03
                        Wg mediow Angelo Scola.
                        • tamsin Re: ivi-Wlochy 13.03.13, 19:15
                          u nas nie wspominali o jakims faworycie, jedynie "kibicuja" Sean O'Malley, ktory nawiasem mowiac dostal nominaje do dwunstki kardynow, ktorzy nie zasluguja na pozycje papieza bo ukrywali lub niewiele robili aby zapobiec molestowaniu dzieci przez ksiezy. Nie wiem gdzie jest pelna lista
                          • ivi42 Re: ivi-Wlochy 14.03.13, 08:57
                            dorrit
                            milo Cie poznac ...zagladaj tu czesciej....

i co Wy na to.....papierzem nie zostal zaden z ..wytypowanej..przez prase trojki

zycie to cos co robie,kiedu nie moge zasnac-Franz Lebovitz
                            • syswia Re: ivi-Wlochy 19.03.13, 19:41
                              jak to mowia: pozyjemy, zobaczymy...
                              poki co, to podobaja mi sie te gesty: niechec do czerwonych narzutek, wystawnych apartamentow... ale to tylko gesty
                              ten papiez moglby rozpoczac rewolucje w KK, reforme tak niezbedna, aby kosciol mogl wejsc w obecny wiek i nie byc skansenem na pokaz z podmiecionymi zbrodniami np pedoflia
                              czy bedzie widzial potrzebe, mial odwage, sile? czy nie zdegenruje sie pod wplywem wladzy albo calej tej machiny administracyjnej?
                              nawet jesli zacznie wprowadzac te zmiany, to nie spodziewam sie, aby przecietni ksieza zalapali i wprowadzili w zycie... tu trzeba pokolen
                              • cuciolo Re: ivi-Wlochy 23.03.13, 17:19
                                czesc ivi.
                                Witaj na forum
                                Jestem z Rzymu, wlasnie przyjechali do mnie przyjaciele z Polski na maraton rzymski i wszyscy wybralismy sie na msze inauguracyjna papieza. Juz sam fakt wyboru imienia mi sie podoba. Jestem na tak, tylko zaluje ze Papiez ma 76 lat szkoda, wiec raczej rewolucji nie dokona. Ale jest bardzo w strone ekumenizmu i raczej laczenia niz dzielenia. Czego dowodem bylo zaproszenie przedstawicieli innych religii na msze
                                Pisz tutaj bo forum wloskie zamienilo sie w slup ogloszeniowy do tlumaczen
                                pozdr
                                anka
                                • ivi42 Re: ivi-Wlochy 29.03.13, 20:11
                                  anka
                                  milo Cie poznac...zagladaj tutaj bedzie mi bardzo milo z Toba ..poplotkowac..
                                  • cos50 Re: ivi-Wlochy 07.06.13, 13:30
                                    hej ivi z forum dowiedzialam sie ze mieszkasz w okolicy Caserty.......szukam kontaktu z polakiem o nicku Duki.Duki.....ma na imie Maciek ,wysoki z pokaznym portfelem .posiadacz szybkiego motocykla...wiem ze Caserta to duze miasto ale mysle ze obcokrajowiec z tym czyms na pewno jest widoczny w tlumnie... oj powiem wprost zawrocil mi w glowie i znikl....moze ty cos zaradzisz
                                    • asica74 Re: ivi-Wlochy 07.06.13, 23:53
                                      chyba ten portfel co zawrocil w glowie? bo chyba nie motocykl?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka