brookie 02.10.04, 19:43 I z duma przyznaje, ze jeden krzaczek juz obrodzil. Oby tak dalej. Tylko koty musze gonic bo tarzaja sie miedzy sadzonkami, diablice. Trzymajcie kciuki za moje krzaczki dziewczyny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Posadzilam pomidory 02.10.04, 20:02 ..trzymam mocno kciuki.... ale masz fajnie, u nas juz zebrane wszystkie... krzaczki z ziemi wyciagniete a u Ciebie dopiero sie wszystko zaczyna "rodzic" podlewaj je.... a to premiera pomidorkowa??????????? Odpowiedz Link
tamsin Re: Posadzilam pomidory 02.10.04, 20:07 Brookie i ja z podziwem trzymam kciuki ) jako posiadaczka "czarnego" kciuka (moj to na pewno zielony nie jest), jestem pelna podziwu, bo warzywa mi sie nigdy nie udaja i juz. Odpowiedz Link
kendo Re: Posadzilam pomidory 02.10.04, 20:21 tez nie za bardzo jestem ogrodniczka, ale jak kiedys kupilismy specyjalnej ziemi takiej pod warzywka,to rosla ze hej.... tylko sie podlwealo i plony zbieralo, bo chwast sie nie zdazyly zasiac) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Posadzilam pomidory 02.10.04, 20:34 Brookie gratuluje ! Pierwsze plony to musisz jakies mini dozynki urzadzic, chocby z szampanem. My juz sprzatamy ogrod. Wlasnie oproznilam donice z powiedlych pelargonii, petunii, lobelii, nagietek i zawital wrzos we wszyskich . Aaa wlasnie po raz trzeci kwitna fiolki. Mam bukiecik w kuchni. Fiolki, tak jak konwalie, potrafia zapachnic cala kuchnie, nawet smazenie zaglusza..tego..zacmia..no wiecie o co mi chodzi. )) Odpowiedz Link
brookie Re: Posadzilam pomidory 03.10.04, 08:57 Dzieki dziewczyny! Uzylam ziemi do warzyw i kwiatow, a po wsadzeniu posypalam odzywka. Mam tez w schowku troche "blood&bone"i za jakies 2 tygodnie troche podsypie. Marzy mi sie ogrodek warzywny, ale nie mam miejsca. Jedynie przy plocie moge co nieco wsadzic. Lepsze to niz nic. Odpowiedz Link
brookie Re: Posadzilam pomidory 03.10.04, 09:05 Asiu! Fiolki tez mam. Co prawda troche nadjedzone krzaczki przez gasiennice, ale kwitna. I przypominaja mi o Polsce. Odpowiedz Link
asica74 Re: Posadzilam pomidory 03.10.04, 11:35 brookie dla mnie niesamowite jest to, ze u ciebie zaczyna sie lato.! A robisz taka salatke pomidorowa, tj, z cebula i smietana? Ja bardzo lubie... Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Posadzilam pomidory 03.10.04, 12:01 Udanych plonow zycze. U mnie juz 'po ptokach'. Opadaja liscie - nie tylko pomidorowe, odlecialy kolibry a przywlekly sie jakies gesi z Kanady. Przystanek chyba sobie tu robia bo jeziorko jest niczego sobie. Dopiero co napatoczylam sie na to forum. Uklony dla wszystkich, ode mnie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Posadzilam pomidory 03.10.04, 12:30 Dziekuje i sie odklaniam. Gdzie ty masz te kolibry co odlecialy?? Ich ci zazdroszcze Kanadyjskich gesi zdecydowanie :NIE! Ich zycie wydaje sie polegac na sr.....u i rozmnazaniu sie. Odpowiedz Link
kendo Re: Posadzilam pomidory 03.10.04, 14:15 i.p.freely napisał: > Udanych plonow zycze. U mnie juz 'po ptokach'. Opadaja liscie - nie tylko > pomidorowe, odlecialy kolibry a przywlekly sie jakies gesi z Kanady. Przystanek > > chyba sobie tu robia bo jeziorko jest niczego sobie. > > Dopiero co napatoczylam sie na to forum. Uklony dla wszystkich, ode mnie. klaniam sie rowniez ja, nigajac/trzymajac rabekek spodniczki) mam przyjaciolke w USA,ktora rowniez pisze o kolibrach.... pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
asica74 Re: Posadzilam pomidory 03.10.04, 14:36 czesc!!!!!!!!!!!!! mowie z deszczowego Londynu! Odpowiedz Link
brookie Re: Posadzilam pomidory 04.10.04, 08:29 Pewnie ze robie. Czesto tez mizerie z ogorkow ze smietana i cebulka lub szczypiorkiem. Moj maly ja uwielbia. Odpowiedz Link
brookie Re: Posadzilam pomidory 04.10.04, 08:31 Jak zwykle nie weszlo tam gdzie trzeba. Odpowiedz Link