Dodaj do ulubionych

....salut polonuski;))

05.10.04, 18:40
Salut!
...kiedys zerknelam na to forum i wydalo mi sie super-fajnesmile) Niestety, moglam tylko "zerkac" doslownie na pare minutek...Ale to ze wzgledu na deficyt czasu, co spowodowane bylo moimi studiami i przygotowaniami do slubu (28/8/2004smile)

Tak wiec, nazywam sie Nika, albo jak kto woli Mickey13, hi hi i stukam do Was z Francjismile)

Witajcie Kobietki z calego swiata!!!
A propos swiata....z jakich krajow jestescie???

Czy moze kazda z Was (po nazwie forum domyslam sie, ze facetow tu raczej nie mawink)) napisac swoj nick/imie i kraj/miasto??
Tak z mojej ciekawosci, ale moze tez i inni beda miali podsumowanie ogolnoswiatowewink))))

POZDROWIONKA!!!!!!
Nika
Obserwuj wątek
    • alex113 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:02
      Milo cie widziec, a gdzie mieszkamy i co robimy mozesz przeczytac na watku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=11765458
    • karola333 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:04
      Proponuję dokładnie przeczytać wątek "Coś więcej o sobie"smile

Gdzie dokładnie mieszkasz we Francji?

Pozdrawiam,
      Karola333

• mickey13 Re: ....salut polonuski;)) 06.10.04, 16:57
        We FR mieszkam dokladnie od roku w 230-tysiecznym miescie Miluza (franc.Mulhouse) w Alzacji, zaraz obok granicy ze Szwajcaria i Niemcamismile))
        I co tu moge dodac...jest tu bardzo duzo obcokrajowcow i Francuzow obcego pochodzenia!!! Podobno az 75% ogolu mieszkancow, co stawia Miluze na drugim miejscu, zaraz po Saint Denis pod Paryzem (nawet sam Paryz, jako Paryzwinkjest na dalszej pozycji, no chyba ze wezmiemy pod uwage aglomeracje paryska)!!! Wiec nie jestem tu sama, hi hiwink)))
    • tamsin Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:10
      witaj Mickey, jak ci dziewczyny poradzily - informacje o nas znajdziesz w
      naszym najdluzszym watku smile)) a co do facetow, to sa, sa.. smile) ale sami
      feminisci wink)) no moze troche zartuje..ale my ich zdecydowanie BARDZO
      przygluszamy smile bo jest tutaj pare takich rozkrzyczanych dziewczyn...ze juz
      nie wspomne jak one na temat nie pisza, nie bede wymieniala zadnych nickow, bo
      jeszcze moj niechcacy sie napisze smile)
      • asia.sthm Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:15
        tamsin napisała:
        Oooo Jest Szefowa!!

> przygluszamy smile bo jest tutaj pare takich rozkrzyczanych dziewczyn...ze juz
        > nie wspomne jak one na temat nie pisza, nie bede wymieniala zadnych nickow,
        bo
        > jeszcze moj niechcacy sie napisze smile)

Nozyce odbrzekuja natychmiast.
        Jak tys przede mna zdazyla???
        • tamsin Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:17
          no bo ja wyrobiam sie obecnie z jakies 100 slowek na minute wink) zmierzylysmy
          sie kiedys z Asica i Frankie na naszym czacie, ja chyba wygrywalam wink)
          • asia.sthm Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:28
            Odpadam w przedbiegach. Poddaje sie "rencamy" do gory.
            Wiecie ile ja bledow-literowek robie jak sie spiesze???
            Jakis nowy jezyk tworze, nawet nie wiadomo o co mi chodzi smile
            • asica74 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:31
              asia wlaz na czat, to tak siedze tam sama...

asia.sthm napisała:

> Odpadam w przedbiegach. Poddaje sie "rencamy" do gory.
              > Wiecie ile ja bledow-literowek robie jak sie spiesze???
              > Jakis nowy jezyk tworze, nawet nie wiadomo o co mi chodzi smile
              • asia.sthm Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:38
                Nie mam szansy , zalamana jestem smile)
                • asica74 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:39
                  czym sie zalamalas?

literowkami?

asia.sthm napisała:

> Nie mam szansy , zalamana jestem smile)
                  • alex113 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:45
                    Jessssooooo jakie te baby gadatliwe wink)))))))))))))
    • asia.sthm Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:11
      Salut Nika.
      jeszcze jedna swiezusienka mezatka. Wszystkego naj naj na nowej drodze.
      Czy mialas polski slub i czy spiewano ci jakies frywolne przyspiewki ?
      Mnie sie zablokowalo i potrzebuje konsultacji. smile)))
      Jesli mialas Uroczystosc we Francji to tez powiedz jak bylo, my tu lubimy
      wiedziec takie rzeczy wink

> wink)) napisac swoj nick/imie i kraj/miasto??
      Dobry pomysl, czekamy co Szefowa na to.
      Watek "Cos wiecej o sobie" rozwinal nam sie nadzwyczaj dobrze.
      Pozdro jak najszczersze.
    • asica74 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:18
      czesc mickey!

sle pozdrowienia do ciebie z Londynu

mickey13 napisała:

> Salut!
      > ...kiedys zerknelam na to forum i wydalo mi sie super-fajnesmile) Niestety,
      moglam
      > tylko "zerkac" doslownie na pare minutek...Ale to ze wzgledu na deficyt
      czasu,
      > co spowodowane bylo moimi studiami i przygotowaniami do slubu (28/8/2004smile)
      >
      > Tak wiec, nazywam sie Nika, albo jak kto woli Mickey13, hi hi i stukam do Was
      z
      > Francjismile)
      >
      > Witajcie Kobietki z calego swiata!!!
      > A propos swiata....z jakich krajow jestescie???
      >
      > Czy moze kazda z Was (po nazwie forum domyslam sie, ze facetow tu raczej nie
      ma
      > wink)) napisac swoj nick/imie i kraj/miasto??
      > Tak z mojej ciekawosci, ale moze tez i inni beda miali podsumowanie
      ogolnoswiat
      > owewink))))
      >
      > POZDROWIONKA!!!!!!
      > Nika
      >
      >
    • lili76 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:46
      Witaj Mickey13! Po pierwsze gratulacje dla Mezatki i Mezczyzny
      Zaobraczkowanego. A po drugie....rozgosc sie prosze...
      Pozdrowienia z Wysp Brytyjskich
      • asica74 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:50
        lili , a ty mialabys ochote wybrac sie na jakies spotkanie sekcji brytyjskiej?

lili76 napisała:

> Witaj Mickey13! Po pierwsze gratulacje dla Mezatki i Mezczyzny
        > Zaobraczkowanego. A po drugie....rozgosc sie prosze...
        > Pozdrowienia z Wysp Brytyjskich
        • lili76 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 19:59
          No pewnie! Nawet bardziej niz bardzo. A jest cos w planach?
          • asica74 Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 21:47
            na razie tylko przebakiwania, ale moze cosik niedlugo skombinujemmysmile
    • semantics Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 20:47
      Salut Niki!
      (salutuje z Niemiec, a salut to jedno z niewielu slow ktore znam w tym przepieknym jezyku. Ale jeszcze
      sie zapisze na kurs! smile))

Pozdrawiam z Berlina, co prawda niezbyt blisko stad do Francji ale mam umowione spotkanie w
      Douville (mamm nadzieje ze dobrze napisalam) kiedys tam z kumplem ze studiow.

Forum podczytywalam jak Ty i nawet mam kartke z nickiem i krajem skad ktora dziewczyna jest! To
      pomaga smile)
      • kendo Re: ....salut polonuski;)) 05.10.04, 22:16
        witam cieplutko Niki,
        ale nas przybywa,,,,

lacze rowniez Gratulacje zamazpojscia...niech sie Wam miodowo zyjesmile)
        • saluti Re: ....salut polonuski;)) 12.10.04, 13:06
          Hej, Nika. Wesolo mi bo Nika to tez moj pseldo na innym forum. Ja tez jestem we
          Francji, przy Szwajcarji ale w ok. Genewy. Pozdrawiam.
          • mickey13 Re: ....salut polonuski;)) 12.10.04, 20:23
            ...ja tez przy Szwajcarii, w Miluzie, czyli zaraz obok Bazyleismile))
    • ellenai Re: ....salut polonuski;)) 15.10.04, 04:41
      witaj serdecznie na forum!ja cos malo tu pisze,ale czytam,czas nie pozwala na
      rozpisywanie sie!mam nadzieje,ze bedziesz sie tu czuc miedzy nami dobrze,bo to
      forum jest znakomite!malo takich forow ktore by skupialy polki rozsiane po
      calym swiecie a na ktorym bylaby taka przyjemna atmosfera!
      • mickey13 do ellenai 15.10.04, 11:12
        ...a skad jestes ellenai???
        • ellenai Re: do ellenai 15.10.04, 16:35
          jestem w usa, nebraska na granicy z colorado i wyoming!smile))))buziaki
          • tamsin Re: do ellenai 15.10.04, 16:38
            ellenai, co cie tam wygnalo do tej nebraski? czy jest tam ladnie, nigdy nic nie
            slyszalam o tym stanie, jaki klimat masz?
            • ellenai Re: do ellenai 15.10.04, 16:50
              heh tamsin,za chlebem ,za chlebem wyjechalam heheh!tak w zyciu wyszlo!
              wyjechalam jako au pair z zamiarem juz nie wracania,no i faktycznie nie
              wrocilam ,teraz wyszlam za maz za faceta z nebraski i juz zostane.Jest mi tu
              bardzo dobrze.A jaka jest nebraska?tu gdzie jestem jest plasko ,plasko i jedyne
              co mozna robic to podziwiac jak kukurydza i zboze rosnie sobie,czasem buraki
              mozna napotkac i krowy!Z wiekszych aglomeracji miejskich to mam najblizej do
              Cheyenne Wyoming,pozniej do Denver Colorado ,no i Omaha Nebraska.Nie ma tu
              takich upalow jak np w Arizonie czy Nowym Meksyku ,zime czasem mamy
              siarczysta,ale ogolnie jest cieplo i sucho!wszystkie uprawy sa nawadniane!zero
              gor,zero drzew!troche malych kaktusow i pelno grzechotnikow i kojotow ,to tak
              w skrocie.
              • tamsin Re: do ellenai 15.10.04, 16:56
                widzialas ten film z Jack Nicholson "about schmidt" on byl z Omaha, a jechal w
                odwiedziny do wielkiego Denver, z filmu wygladalo wlasnie tak jak opisujesz,
                dla rolnika to musi byc rozkosz takie widoki na kukurydze no i nawet buraki smile
                A pytalam sie co cie zagnalo do Nebraski, bo pamietam ze mieszkalas wsrod koz z
                Colorado wink)
                • ellenai Re: do ellenai 15.10.04, 17:04
                  hehe no jasne ze znam about schmidt!ojej,jak powiem mezowi ze to znasz to sie
                  bardzo ucieszy,bo oni tutaj w tej dziurze strasznie sa dumni z tego filmu!(i z
                  Randy Meissnera z the Eagles bo on pochodzi z tych okolic)Jedna scena byla
                  filmowana niedaleko nas, to jest ujecie na stacji benzynowej z miejscowosci
                  kolo nas,teraz nie pomne nazwy ale spytam meza jak bede w domu!Na tym filmie
                  widac jak wyglada Nebraska!!Mieszkam w nebrasce bo maz jest stamtad ale w
                  colorado jestem codziennie w moim"kozim miejscu"! tu sie nic nie zmienilo!
                  • tamsin Re: do ellenai 15.10.04, 17:17
                    pamietam te scene!!!! zreszta film ogladalam chyba z 10 razy, bo lecial non
                    stop na hbo i ja sie nie moglam powstrzymac! Nawet te lotnisko w Omaha wyglada
                    na takie opustoszale, jakby tam kukuryzniki tylko ladowaly wink)
                    • asica74 Re: do ellenai 15.10.04, 17:24
                      i ja tez znam, tez! bardzo mi sie podobal, a ze wstydem musze przyznac, ze nie
                      wiedzialam, ze to nebraska...
                      • ellenai Re: do ellenai 15.10.04, 17:55
                        asica ,no wiesz! nie wyrzucaj sobie ze nie wiesz ze to byla nebraska!przeciez
                        to zadoopie i niekoniecznie trzeba wiedziec wszystko o wszystkim!
                        tamsin to ja zapytam meza o nazwe tej miejscowosci! boze ale ze mnie
                        sklerotyczka,przeciez mysmy tam byli na tej stacji benzynowej pare razy i nie
                        pamietam nazwy! eh buziaki kochane,zapraszam do siebie do podziwiania kukurydzy
                        i teraz burakow cukrowych!
                        • daisy123 Re: do ellenai 15.10.04, 23:35
                          Ja przecietnie raz w roku bywam w Melhause... Jezdze do Bazylei i stamtad robie
                          wypad do Francji do Melhause.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka