mulinka 17.11.04, 16:22 tak o wszystkim bo na starych sporo juz przewijania no....i snieg prawie stopnial, wiec mozna grabic liscie i trzeba bo...z wagi nie "spadlam" ino mi "podskoczyla" zywa jakas czy co? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka888 Re: nowy watek 17.11.04, 16:24 U mnie sniegu jeszcze niet. Ale lisci za to sporo lezy. Tylko, ze..hm, ja wynajmuje mieszkanko i tymi lisciami sie niby landlady zajmuje A ja czasem ciut pomagam Bo w sumie to tak fajnie na dworze troszke popracowac i az milo wtedy jak nos zmarznie! Odpowiedz Link
mijaczek Re: nowy watek 17.11.04, 16:26 A ja do was przybieglam z kuchni z kubkiem kawy Inki i kromka chlebka [polskiego] posmarowana serkiem topionym hohland z ziolami. pychotka!!!! a liscie czekaja mnie wkrotce :o( Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 16:27 ja popieram nowy watek ) dziewczyny z tego dlugiego watku, przyjdzcie tutaj- o wiele wiecej miejsca!! Odpowiedz Link
mijaczek Re: nowy watek 17.11.04, 16:31 Nio... przydalaby sie jakas fajna muzyczka, moze jazzik? Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 16:34 moze byc muzyczka, ja swoje radio z pracy zabralam do domu, chcialam zeby mi cos gralo do grabienia lisci i zapomnialam przyniesc spowrotem! Odpowiedz Link
mijaczek Re: nowy watek 17.11.04, 16:33 Dobra, ide sie kapac. Zobaczymy ile naprodukujjecie postow w ciagu godziny :o) hihi Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 16:36 a ja sie ciesze na swoj jazzik, ktorego sie mam nadzieje nasluchac juz niedlugo (hura!!!) do woli Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 16:39 to w zwiazku z Sylwestrem, ktorego ja i tak mam co noc w poscieli ) i...nie "spedzam", bo sam schodzi ) wybieramy sie na tydzien do Nowego Orleanu hura!hura!hura! Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 16:40 o to fajnie masz ) ja tam nigdy nie bylam, ale kolega jezdzi co roku na Mardi Gras, podobno bawi sie wysmienicie ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 16:41 to sie go podpytaj, jakie kluby warto zwiedzic, co? Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 16:46 oni tam podobno bawia sie i na ulicach, ale popytam jak dorwe sie do niego ) co mi sie obilo o uszy to ten french quarter, czy cos w tym rodzaju. Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 16:52 ok. bede wdzieczna za podpowiedzi a najbardziej sie ciesze, ze to wyjazd na caly tydzien! Moj Kochany Mezus nie byl juz dawno na urlopie, mozemy sobie pozwolic tylko na 3-4 dniowe wyjazdy (z weekendem w srodku), wiec mu sie taki relaks przyda i...nie bedzie komputera, od ktorego tak ja ja jest uzalezniony ) o kurcze, co my tam bedziemy robili????!!!!! Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 17:12 ja czuje sie jakbym byla na urlopie bo M. nie ma w domu ) ale tez mialabym ochote pojechac gdzies w cieplo, z tym ze remont kuchni sie mi gotuje, i wyglada na to ze po remoncie dopiero pojade gdzies na wypoczynek, i moze nie bedzie to instytucja dla chorych umyslowo ) bo z remontami wiadomo jak to bywa, potrafia zszargac nie tylko portfel ale i wszystkie nerwy ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 17:19 wspolczuje Ci bardzo, naprawde i rozumiem budowalam w Polsce dom, remontowalam - koszmar na szczescie tu mi sie trafilo, bo gdy przyjechalam, dom byl wlasnie po remoncie, czysciutki, odnowiony, nowe lazienki ale... my planujemy za dwa lata zmiane domu, wiec...pewnie i przede mna wszystko remont to chyba gorzej niz ciezka choroba staraj sie traktowac samochodowo : olej co mozna ale...wiem, ze nie wszystko mozna no....moje wyrazy wspolczucia Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 17:36 dziekuje Mulinka, to juz moj drugi powazny remont w przeciagu ostatnich pieciu lat. Ostatnim razem remontowalismy calosc, mialo trwac miesiac, trwalo trzy. Powoli myslalam, ze zwariuje, ale bylam zbyt zajeta zeby nawet na to miec czas. Gotowalismy na grillu w ogrodku przez miesiac, oporcz tego poznalismy sie bardzo blisko ze wszystkimi "takeout" w okolicach Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 17:47 no...teraz gotowac na zewnatrz...to nie bardzo moze lepiej wpasc do kogos na jedzonko? Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 17:49 hehe swietny pomysl ) albo znajde jakas stolowke dla bezdomnych, moze mnie przyjma ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 17:51 juz zagadywalam wiec teraz troche sie boje odrzucenia ale do tej kawy cos by sie przeciez znalazlo Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 17:53 ) ha Mulinka to moze bysmy sie gdzie na ta kawe spiknely? no bo i o tym spadku by sie pogadalo? Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 17:58 toz ja zapraszam! ale jesli wolisz gdzies w knajpie, to tez moze byc i nawet sie dopasuje, bo jak wiesz, z czasem jestem ok. Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:06 a kiedy Mulinko na wakacje jedziesz? ja sie moge dopasowac gdzie i jak chcesz ale ja jestem kobieta pracujaca ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:12 na wakacje, to dopiero po Bozym Narodzeniu to przyjedz do mnie zrobie ogorkowa (zapamietalam) i serniczek mnie pasuje kazdy dzien poza czwartkiem Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:15 ja pracuje do 5 tej no i musze leciec do domu bo psy czekaja i musze ich wypuscic/przegonic po lesie ) ale oprocz tego to jestem otwarta na propozycje, slomiane wdowy maja duzo wolnego ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:17 to moze byc i czwartek wieczor a moze sobota? ja zapraszam, a Ty wybieraj czas przeciez nie moze byc wszystko na mojej glowie ) Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:19 ) Mulinka czuje sie po presja )) mow co ci lepiej pasuje, choc ja moge sie nawet w polowie dnia urwac np. piatek ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:22 no to sie urywaj, zajmij psami i przyjezdzaj w piatek na obiad! podaja o 5:30! ) ogorkowa, nie wiem co jeszcze i sernik (ale malo slodki) napisze Ci na priv jak dojechac )))) Odpowiedz Link
asica74 Re: nowy watek 17.11.04, 18:25 spotkanie sie szykuje! dziewczyny wszelkich kontynentow sie szykuje! ha! mam przed oczami moja pierwsza blind date z greentea... nogi mi sie trzesly i nadrabialam mina... bogdan mi sie chyba przypala... Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:31 a jakiego dziesiaj pieczesz? z tym spotkaniem, to moze warto salon pieknosci odwiedzic przed? no nie wiem co to zrobic bo ja tez taka dupa tchorzliwa jestem ) Odpowiedz Link
asica74 Re: nowy watek 17.11.04, 18:36 zwykly, tzw zmieszalam pol na pol zwykla czarna make z malthouse (to jest chyba pelnoziarnista). Jeszcze sie nie przypalil, ale za to jak mi wyrosl! chyba go zaraz zfotografuje! Idz, idz do fryzjera! Ja ide w piatek, chyba pierwzy raz od pol roku... chyba za bardzo nie poszaleje, bo wymyslilam, by zaposucic je nieco. wiec tylko o porzadek poprosze... a do tego nie farbuje wlosow, wiec... moze jakas odzywke sobie trzasne. Dziewczyny, zrobcie jakies zdjecia, i powiescie... bitte... Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:49 dawaj najpierw tego bohdana nam ogladac, bo slinka mi leci! Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:05 teraz wiem! u was nawet color to jest colour!!! tragedia ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:07 he,he to nawet ja wiem! tego nauczylam sie po pobycie w Anglii i Anglicy jeszcze nie wiedza, co to jest "selfon" (a ja nie wiem ,jak to sie pisze) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:09 zakladam, ze tak w kazdym razie "komorka" i juz sie ucze jak to napisac : cell phone (sciagalam) ostatnio bardzo sie staram, a wczoraj mialam z dyktanda "C" jestem bardzo dzielna! ) Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:12 a ja wciaz do tego slowa "komorka" nie moge sie przyzwyczaic nie rozumiem dlaczego nie przyjelo sie w PL slowo mobil albo co w tym rodzaju - te komorki to jeszcze nie istnialy jak wyjezdzalam z Polski, dla mnie to zupelnie nowe slowo, podobnie jak dresiaze ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:15 a co powiesz na slowo (sorki, jesli Ci sie zle kojarzy) "zajebiscie" ??? pamietam dyskusje z moja corka, ktorej tlumaczylam jaki to straszny wulgaryzm ale...ono ma teraz zupelnie inny wydzwiek i jest prawie w powszechnym uzyciu a oznacza "cos wspanialego" Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:18 hmmm..no to naprawde sie troche zmienilo w slownictwie ) ja duzo sie nauczylam na forum, np. slowo "spoko", ktorego przedtem nie znalam ) Odpowiedz Link
asica74 Re: nowy watek 17.11.04, 18:22 czasami gdy rozmawiam z moim bratem, to prosze by mi tlumaczyl, a on sie ze mnie smieje! Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:23 bo ja jestem debesciara! a moj Kochany 100 lat poza Polska i tak zrozumial Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:20 a "dresiarze" kojarzy mi sie z dresem a to z kolei... kiedys jedna baba powiedziala mi w sklepie, ze mam ladny "dres" a ja do diaska w w sukience bylam!!!! )) Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:21 to chyba tutaj powiedziala, ze masz ladny dress, bo to jest sukienka ) Odpowiedz Link
asica74 Re: nowy watek 17.11.04, 18:18 no no mulinka, tutaj doskonale wiemy jak sie toto nazywa! To jest mobile! Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:25 a ten "schedule" to juz nie wiem, co to za dziwadlo Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 18:29 no to Mulinko, pierwsza oficjalna wersja na forum z angielskiego: schedule to jest to samo co agenda, calendar, timetable, list, plan, program, diary, to-do-list. Mimo, ze niektore slowa wygladaja po polsku, wszystkie sa angielskie ) Odpowiedz Link
asica74 Re: nowy watek 17.11.04, 18:27 no i issue... tak jakbysmy seplenili... malo tego bbc tak mowi! Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 18:37 diabli nadali ten angielski z taka pokretna wymowa tamsin - wyslalam Ci maila Odpowiedz Link
mamakubusia11 Re: nowy watek 17.11.04, 19:02 a tu was mam! latam i szukam po jakis blogach,a wy sie tu na spotkanko szykujecie! oj czemu ja glupia w tej holandii siedze,tak mam do was daleko... Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 19:11 moj M. jest teraz w Holandii moze chcesz sie z nim spotkac? )) ja wykorzystuje moje slomiane wdowienstwo w pelni!!! Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 19:14 sniadanie? ja wlasnie zjadlam lunch ) mieli indyka na stolowce, wiec sobie dogodzilam ) Odpowiedz Link
mamakubusia11 Re: nowy watek 17.11.04, 19:17 tamsin,gdyby to moj M przeczytal do i Ty i ja juz bysmy niezyly! zazdrosc to nie choroba,to ten czyrak co rosnie na doopie i nie mozna go za cholere usunac Odpowiedz Link
tamsin Re: nowy watek 17.11.04, 19:20 LOL, moj M. lubi dzieci, wiec by ci zabawil Kubusia, choc troche odpoczynku bys miala i spokoj na pisanie na forum ) Odpowiedz Link
mulinka Re: nowy watek 17.11.04, 19:25 a moj wlasnie ma dzis pierwszy dzien z nowa sekretarka hmmmm powinnam byc zazdrosna??? jestem, to takie lechtajace gdzies w dolku ale z tym czyrakiem to okropne! podyskutujcie o zaufaniu bo jak nie mozna byc troche w ciazy, tak nie mozna troche ufac odrobinka zazdrosci to jak pieprz w zupie - dodaje smaku ale jak za duzo....jesc sie nie da Odpowiedz Link
tamsin Asica! ten bohdna wyszedl ci wyjatkowo przystojny! 17.11.04, 19:43 a i na dobrze wypasionego wyglada!!! Odpowiedz Link
asica74 Re: Asica! ten bohdna wyszedl ci wyjatkowo przyst 17.11.04, 19:45 nie wiem co mu sie stalo! ale ciasto naprawde wyroslo dwa razy wieksze niz zazwyczaj. Ja mam swoja teorie, ze za kazdym razem coraz wiecej serca w pieczenie wkladam dziekuje za pochwale! no i czestujcie sie! Odpowiedz Link
mulinka Re: Asica! ten bohdna wyszedl ci wyjatkowo przyst 17.11.04, 19:47 wspanialy ja doopke prosze Odpowiedz Link
tamsin Re: Asica! ten bohdna wyszedl ci wyjatkowo przyst 17.11.04, 19:51 no to ja poprosze o druga doopke, lub skrajke jak to u nas w okolicach sie mawialo ) Odpowiedz Link
mulinka Re: Asica! ten bohdna wyszedl ci wyjatkowo przyst 17.11.04, 19:59 jeszcze moze byc "pietka" Odpowiedz Link
asica74 Re: Asica! ten bohdna wyszedl ci wyjatkowo przyst 17.11.04, 20:27 a czestujcie sie czestujcie! tamsin, nie ma twego listu. Co on, pelznie czy co? Odpowiedz Link
tamsin Re: Asica! ten bohdna wyszedl ci wyjatkowo przyst 17.11.04, 21:40 wyslalam drugi raz, moze do jutra dojdzie ) Odpowiedz Link