28.12.04, 20:19
Dziewczyny, jak wiadomo na swiecie jest wiele rodzajow perfum - dla kazdej( go) cos milego
Sa rowniez dwie szkoly "noszenia" perfum:
a) amerykanska : popsikac kilka razy powietrze iu wejsc w "chmurke"
b) europejska: popsikac/posmarowac tylko niektore miejsca na ciele- nadgarstki, nasade wlosow...

Jak Wy sie nosicie ?

i Co nosicie?

Czy prawda jest ze najpiekniej ubrana kobieta jest tylko w Chanel Nr. 5?
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: PERFUMY 28.12.04, 20:29
      hmmm...ja w takim razie robie to po europejsku, szkoda mi perfum psikac w
      powietrze wink)
      a nosze rozne, zaleznie od sezonu a rowniez co daja za darmo w probkach i
      podoba mi sie na tyle, ze kusze sie i kupuje. Obecnie w domu mam: caleche,
      green tea, jadore a i nawet jakies resztki ysatis. Aha, oprocz tego stosuje
      mist "Dream Angels Heavenly" jezeli perfumy wydaja mi sie za ciezkie tego
      dnia wink)
    • asia.sthm Re: PERFUMY 28.12.04, 20:30
      Nie ma mowy, zebym wchodzila w jakas chmurke. Marnotrawstwo.
      Ja musze oszczednie i ostroznie, bo sie zakicham na smierc.

> Czy prawda jest ze najpiekniej ubrana kobieta jest tylko w Chanel Nr. 5?
      Zalezy kogo spytac.
      Moj M na colwiek bym przymierzyla mowi: ladnie, ale lepiej bez.
      Zdaje sie tylko geje maja jakies zdanie na temat kobiecego ubioru.
      Czy jestem niepoprawna politycznie?
      • tamsin Re: PERFUMY 28.12.04, 20:34
        nie wiem co do tej poprawnosci z gejami, ale najlepszy fryzjer to gej. Nikt tak
        dobrze i ostroznie nie zafarbuje, z taka delikatnoscia nie zetne i ulozy wlosow
        jak gej. Mowie to z wlasnego doswiadczenia tez.
        • asia.sthm Re: PERFUMY 28.12.04, 20:38
          A wiecie ,ze czasami panowie udaja gejow po to aby zostac zatrudnionym w
          ekskluzywnym salonie fryzjerskim i chowaja sie potem po dziurach ze swoimi
          dziewczynami zeby ich nikt nie nakryl smile)
        • semantics Re: PERFUMY 28.12.04, 20:39
          a ja sadze ze z gejami mozna po prostu inaczej porozmawiac.- nie ma jakiejkolwiek rywalizacji czy o
          ciuchy czy o faceta. Co do fryzjerow- ni epotwierdzam, chodze do dziewczyny i jestem baaardzo
          zadowolona a jak bylam u niego to bylo drogo i wykwintnie ale na krotko.

Mam bardzo dobrego kumpla, jest gejem, i jest na prawde swietnbym czlowiekiem!takim do tanca i do
          rozanca wink

Co do ciuchow- no coz oni musza miec odpowiednia motywacje i odpowiednia ilosc czasu- jak szybko
          cos trzeba kupic to sie faceta nie zabiera bo zawsze bedzie mowil ze ladnie byle szybciej wyjsc smile
          • tamsin Re: PERFUMY 28.12.04, 20:43
            ja tez nie mam juz fryzjera geja, bo moj sie wyprowadzil do Las Vegas i
            niestety za drogo by mnie kosztowala kazda wizyta wink) ale majac uprzednio
            panie fryzjerki i obecnie swoja stala fryzjerke, w dalszym ciagu tesknie do
            mojego geja, nawiasem mowiac z Afryki Pldniowej. Moja obecna fryzjerka jest Ok,
            ale tylko OK jezeli chodzi o kolor, ze scinaniem tez oby oby, tyle ze nagadac
            sie z nia moge na fajne tematy do woli czyli (2-3 godziny) bo ona tyle czasu
            papra mi sie z wlosami.
          • asia.sthm Re: PERFUMY 28.12.04, 20:46
            Ja akurat do zadnego fryzjera nie chodzilam i nie chodze i mam swiety spokoj na
            tym odcinku smile)
            Czasem zaluje , bo tam jest zawsze fajnie, taki swiat z bajki .
            Jeszcze do niedawna mialam przyjemnosc siedziec i czekac na ktoregos z mlodych,
            kiedy byli uzaleznieni podwozka, a teraz to i tego nie zaznaje. sad
            U fryzjera bylam ze dwa razy w doroslym zyciu.
            • tamsin Re: PERFUMY 28.12.04, 20:51
              u fryzjera wszystkie najlepsze tygodniki sa wink) jak juz sie nagadam i ide pod
              suszarke to sie naczytam za caly miesiac plotek z wielkiego swiata. Ale to
              prawda u fryzjera jest taki swoisty klimacik, bardzo relaksujacy glowe smile
              • asia.sthm Re: PERFUMY 28.12.04, 21:54
                No wlasnie, moze mniej by bylo tych dziur serowych w pamieci gdybym chodzila.
                Przypomnialo mi sie ze chyba z 3 lata temu bylam u fryzjerki ratowac wlosy.
                Robilam sobie sama pasemka na grzywce i bylo dobrze, potem nie chciala mi sie
                wuciagac pasemek przez czepek i machnelam pare raazy pedzelkiem i tez bylo
                niezle. Potem cos za bardzo pomachalam tym pedzelkiem i wyszedl mi caly przod
                wsciekly blond. Przetrzymalam nawet za dlugo bo sie zagadalam przez telefon i
                troszke sie przypalilo. Pierwsz fryzjerka mnie wywalila delikatnie, bala sie ze
                ja podam do sady kiedy jej sie nie uda zamalowanie tego blondu. Druga , jakos
                odwazniejsza, postanowila dac mi wloski orzech na przod smile)
                kiedu odebralam dziecko z obozu, cofnal sie odemnie i wykrzyknal: Co, Ty masz
                algi na glowie ?
                No bylo, minelo, blondynka na wieki nie zostalam wink
          • bietka1 Re: PERFUMY 29.12.04, 00:05
            Oj, rywalizacja czesto bywa. To zalezy, czy gej jest maskulinum, czy femininum...

A co do perfum, to od kiedy pojawily sie Freedom Hilfigera to jestem przy nich. Uzywam
            oczywiscie po europejsku smile
        • bietka1 Re: PERFUMY 28.12.04, 23:57
          Cos w tym chyba jest, bo od kiedy zmienilam swoja fryzjerke na fryzjera, ktory jest gejem to
          zaczelam miec porzadek na glowie. Tylko, ze jest troche egzaltowany i zawsze potrzebuje
          troche czasu, zeby przejsc do rzeczy smile
    • spongia Re: PERFUMY 28.12.04, 22:28
      ja powiem tylko ktorych perfum niecierpie, szczegolnie na sobie - ANGEL
      dostalam to kiedys od narzeczonego i, z przykroscia musze stwierdzic, oddalam
      sasiadce, a ta prawie nie wycalowala mnie od stop do glow, taki olbrzymi flakon
      to byl smile
      a ja po prostu nie moglam wytrzymac z sama soba jak na siebie je "nalozylam" smile
      chanel 5 lubie ale tylko czasem
      teraz psikam sie smile ale smieszne slowo to psikam ehehe, burberry weekend, nawet
      fajne
      oh i robie to po europejsku czy tam polsku, ale sprobuje tego amerykanskiego
      stylu moze bedzie mi bardziej odpowiadal
      karolek
      • kendo Re: PERFUMY 28.12.04, 22:40
        a to tak fajnie wskoczyc w taka mglielke....
        ja tam wskakuje w niektore mglelki,
        zapach jest wtedy jakb subtelnieszy,
        czyli rozlozony rowno na nas,
        po europejsku raczej stosuje zadko ,dostaje uczulenia na skorzesad(

a kraj pamietam Rococo perfumy....zapaszek na wieczor
        o subtelnej powabnej nutce.

lubie Poeme,jeszcze szczypta mi zostala,
        teraz kupilam na promie....nischce mi sie czlapac do pokoju,
        pozniej wam powiem jak sie zwa onewink))))))))))
      • emm1 Re: PERFUMY 28.12.04, 22:42
        a ile kosztuje fryzjer w Stanach?Na przyklad balejaz?A obciecie?
        ja kiedys mialam fryzjera geja-Pawla.Byl uroczy , ale zawsze mnie robil w konia
        i scinal przynajmniej 5 cm za duzo niz chcialam.W koncu sie wkurzylam i wiecej
        nie przyszlam.Teraz mam Iwonke, ktora obiecala , ze zapusci mi wlosy i beda
        dlugie i piekne smile
        • tamsin Re: PERFUMY 29.12.04, 01:23
          ja nie wiem nawet co to jest ten "balejaz". Ale sciecie kosztuje okolo $35
          wzwyz plus napiwek (20%). Jak farbujesz wlosy lub pasemka, to na sto procent
          stowke za wizyte zostawisz jezeli nie wiecej.
    • greentea2 Re: PERFUMY 28.12.04, 23:01
      Uzywam po europejsku, glownie spryskuje szyje, czasem wlosy i latam podkolanka.
      Od dluzszego czasu uzywam "So" Oskara de la Renty, zakochalam sie w nich. Od
      czacu do czasu Hypnotic Poison Diora.
      Fryzjerow czesto zmieniam. Mialam kilku gejow, kilku straight, a ostatnio
      kobietke i jestem zadowolona. Odchodowalam moj naturalny kolor wlosow i nie mam
      zamiaru farbowac. Nawet fryzjerzy sa zgodni co do tego, podoba im sie moj
      naturalny kolor. Nie wiem dlaczego, ale zmiana koloru nic dla mnie nie robi,
      wygladam tak samo.

• ulkaa Re: PERFUMY 28.12.04, 23:22
      Ja psikam i tak i tak - zalezy od okolicznosci . Kiedy sie ubieram -
      to po europejsku. A kiedy zapomne i stoje juz w drzwiach gotowa do wyjscia -
      po amerykansku. Chanel - owszem , lubie.
      A najbardziej jestem wierna jednym- Paloma Picasso. Wielu uwaza je za zbyt
      ciezkie, ja je uwielbiam i uzywam b. dyskretnie.
      Zreszta, jak wiadomo , na kazdym z nas to samo pachnie zupelnie inaczej, wiec
      trzeba odnalezc "swoj zapach" .
      • asia.sthm Re: PERFUMY 28.12.04, 23:32
        O, to wlasnie dla niej ojciec narysowal tego golebia, ktorego nie pozwolili mi
        sobie wytatulowac na lopatce.
        Powacham sobie za to jej perfumy przy okazji.
        Moze sie zdarzyc, ze bedziemy tak samo pachniec. smile))))
        Teraz uzywam Issey Miyake i juz mi sie konczy,wiec sobie poeksperymentuje.
        Ale fajnie smile
      • ulkaa Re: PERFUMY 28.12.04, 23:37
        napisalas post na romantyczna nute !
        Moze Ci sie uda u was powachac, bo u nas juz nie mozna ich kupic,
        podobno zaprzestano produkcji tej linii. Jest jakas inna.
        Dlatego oszczedzam ten ostatni flakon sad
        A pachnie cudnie, sama zobacz.
        • asia.sthm Re: PERFUMY 28.12.04, 23:48
          Oj, ciemnosc widze wink, ale poszukam, moze jakies gdzies resztki sie ostaly.
          W Polsce kiedys dawno uzywalam Masumi Coty´ego i tez sie skonczyly na zawsze.
          Sni mi czasem ten zapach.smile

W albumie zrobil sie watek o tesciowych, phi smile
          • ulkaa Re: PERFUMY 28.12.04, 23:58
            Przyszla tesciowa wrocila z albumu na lono forum smile))
            Jak przyjdzie moj czas to na pewno wroce tutaj z tym tematem
            no i po nauki do Twojej T.
            Polataj po perfumeriach, moze jeszcze trafisz u was na golabka pokoju
    • szekla Re: PERFUMY 29.12.04, 13:07
      heh w odroznieniu od Spongii "nosze" Angel.Lubie i juzsmile Naturalnie tylko na
      wieczor, na dodatek zimowy bo w lecie sa mi troche za ciezkawewinkI mam chyba
      wszystko z tej serii oprocz perfum mleczko do ciala, pianke pod prysznic, deo i
      wlasnie ten niezawodny spryskiwacz do wlosow. On wlasnie sluzy mi do robienia
      chmurki w ktora moge wejsc.jak wspomnialam tylko na wieczor i bardzo
      oszczednie. Ze wzgledu na moj staly kontakt z pacjentami staram sie byc
      neutralna zapachowo.
      Gej to najlepsza kolezanka, ktora ma zawsze czas na szalone zakupy
      • neeki Re: PERFUMY 29.12.04, 14:50
        niektore perfumy mi sie nie podobaja ale Angel szczerze nie znosze. to chyba
        taki zapach ktory albo sie kocha albo nienawidzi. mnie odrzucilo.
        sama uwielbiam Champs elysses Gurleain, wlasnie mi sie skonczyly niestety. mam
        tez Gloria Cacharel. bardzo lubie tez Issey Miyake i Truth. ogolnie lubie
        zapachy lekkie i kwiatowe. moja najwieksza pomylka byl JP Gaultier ten w
        ksztalcie kobiecego ciala. ciagle mam pelna butle.
        a perfumuje sie zawsze na wlosy i miedzy piersiami.
    • asica74 Re: PERFUMY 29.12.04, 17:39
      ja od kilku lat mam to samo i do znudzenia: Cerrutti 1881 - jedne z tych
      perfum, ktore toleruje. Od wiekszosci boli mnie glowa.

Czesc dziewczyny, wrocilismy juz z wakacji, ale musze leciec.. szkoda, bo tyle
      do nadrobienia sad
      • syswia Re: PERFUMY 30.12.04, 16:53
        Cerrutti 1881, 5th Avenue, Sunflower, Miracle, a ostatnio na dzien najczesciej
        Spiced Tea Elizabeth Arden. Generalnie jestem wierna Arden, z przerwami na
        Cerrutti (wieczoramismile))
        Okropnie perfumiarska jestem. Nie wyjde z domu bez zapachu... no chyba, ze
        wyrzucic smiecismile)))
        • kinky5 Re: PERFUMY 30.12.04, 20:17
          na co dzien Swiss Army (bo tanie)
          a na inne okazje to jestem wiernym fanem Escady i Hogo Boss-a ale uwielbiam zmiany wink
          Moj kanadyjski fryzjer to gej- jest tak delikatny ze.....zasypiam!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka