Dodaj do ulubionych

Seaworld - Orlando

21.01.05, 15:26
czy ktoras byla tam? Dzisiaj wybieramy sie na dlugi weekend - nasz hotel jest
ponoc na terenie Seaworld (?) Jedziemy glownie ze wzgledu na Kubusia - mam
nadzieje, ze jest tam wystarczajaco duzo atrakcji by sie nie nudzic 3-4 dni?
napiszcie swoje wrazenia z tego miejsca - co warto...
Obserwuj wątek
    • mulinka Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 15:33
      na pewno nie bedziecie sie nudzic
      smile
      zazdroszcze smile))
      i polecam Universal Studio
      • aneta05 Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 15:56
        Bylam w Sea World, ale w San Antonio. Bardzo mi sie podobalo chociaz na park
        wystarczyl nam 1 dzien. Jesli wy mieszkacie gdzies na terenie parku to pewnie
        znaczy, ze ten w Orlando jest duzo wiekszy.
        Milej zabawy.
    • tamsin Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 17:13
      Bylam ale juz dobrych pare lat temu (chyba w 1997 albo 98 roku), rozbudowywali
      w tym czasie. Mimo ze bylam w "starych" wcale sie nie nudzilam, wrecz
      przeciwnie, dzien spedzilam wysmienicie. Oprocz tego 3-4 dni zleca jak z bicza
      trzasnal bo dla dziecka tam atrakcji jest od groma i jeszcze troche, a i przy
      okazji dorosli sie swietnie moga zabawic smile)
    • islamorada Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 17:45
      bylam caly tydzien w Orlando...jakies 3 miesiace temusmile) jak chcesz wiecej info
      to moge maila napisac.Publicznie sie nie wypowiadam,bo nie chce wywiazac
      niepotrzebnej dyskusji....a chyba mam do tego tendencjesmile))
      pozdrowki
      • zodiakalny_kot Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 17:51
        islamorado - nie wydaje mi sie ten temat w zaden sposob kontrowersyjny - napisz
        prosze, co polecasz w seaworld albo bardziej ogolnie w Orlando, dzieki.
        • islamorada Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 18:15
          Orlando jest super jak jedzie sie tam pobawic i wyszalec.Co do Sea Worl to
          musze Cie rozczarowac bo hotelu na terenie parku nie ma.Wiem,bo kiedys
          mieszkalam w Orlando i czesto chodzilam do SeaWorld,a poza tym jak wspomnialam
          wczesniej bylam tam 3 miesiace temu.Jest hotel przy samym parku....doslownie
          przez ulice "walking distance",ale jezeli jakikolwiek hotel twierdzi,ze jest w
          parku to po prostu klamia.Jesli chodzi o sam park to ostatnio mieli super
          promocje...nie wiem w jakim wieku sa Twoje dzieci i ile kasy zamierzacie
          przeznaczyc na wyprawe,ale moze Cie to zainteresuje.Otoz Sea World i Discovery
          Cove to sasiednie parki.Discovery Cove to najpiekniejszy park w calym Orlando
          tylko tam spedza sie aktywnie czas.To jest cos w rodzaju water park,,sa baseny
          z podgrzewana woda,basem ze slona woda i rafa koralowa,basem z
          plaszczkami,ptasiarnie i atrakcje nr 1 PLYWANIE Z DELFINAMI.Za 250 dolarow od
          osoby mozna bylokupic taki pakiet:jeden dzien w discovery(wliczone plywanie z
          delfinami) plus nieograniczone wejscia do Sea World.Jeju jaka my mielismy
          frajde...nawet moja mama,ktora panicznie bpi sie wody.
          Jesli chodzi o sam Sea World ja mysle ze 2 dni wystarcza,bo w koncu ile mozna
          ogladac te same zwierzaki.Nie wiem jak jest teraz ale jak ja bylam to basen z
          delfinami byl zamkniety(w zimie zawsze jakies remonty robia) no i wieza
          widokowa tez byla zamknieta(bylam rozczarowana)...polecamo zobaczyc kilka shamu
          show....poniewaz kazdy pokaz jest inny.Jesli chodzi o Lion show wszystkie sa
          takie same.Poniewaz jestem wielka milosniczka orek i delfinow nasza rodzinka
          skusila sie na kolacje "DIne with Shamu"...totalne rozczarowanie bo za 30
          dolarow od osoby mozna w Orlando zjesc duuuuuzo lepiej.Plus cale show podczas
          kolacji jest baaardzo mierne.
          Ktoras z dziewczyn polecala Universal Studios....potwierdzam super park i super
          atrakcje...teraz jest zima wiec za duzo ludzi nie ma no i nie ma kolejek.ja
          bylam latem....stracilam pol dnia na kolejki ale i tak bylo warto.Jak lubisz
          rollercoastery-Islands of Adventure. W Disneyu nie bylam bo nie mam dzieci i
          jakos mnie tam nie ciagnie...chociaz pewnie nastepnym razem pojde,dla swietego
          spokojusmile)))
          W Orlando mozna duzo i tanio zjesc dlatego jak juz wyladujecie w hotelu
          koniecznie przejzyj ksiazeczke-przewodnik...acha i co do pogody...ja co prawda
          mieszkam 200 mil od orlando...ale u mnie ostatnich kilka dni jest dosc zimny
          wiatr.Sloneczko grzeje ladnie,ale wiatr jest chlodny dlatego polecam zabraz z
          soba kilka cieplejszych ciuszkowsmile))
          pozdrawiam i fajowej zabawy zyczesmile)) jak bys miala pytania to smialo smile)))
          • zodiakalny_kot Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 18:26
            dzieki islamorado za mase informacji. Dziecko ma 8 lat - i juz bylismy w
            disneyworld - tez latem - i bardzo mi sie nie podobalo - bo wiekszosc czasu
            stalismy w kolejkach do roznych atrakcji - w okropnym upale. Dlatego mam teraz
            nadzieje na jakies inne ciekawe rzeczy - jak te, o ktorych wspominalas - orki,
            itp. rozumiem, ze teraz ten discovery cove bedzie zamkniety - szkoda. No i
            chyba pojdziemy do Universal studios - to chyba bardziej dla mnie odpowiednie
            niz rollercoasters...
            • islamorada Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 18:40
              wlasnie sprawdzilam stronke Discoverysmile)) maja ciagle ten pakiet z plywaniem z
              delfinamismile))oni nie zamykaja na zime,tylko tam jest warunek,ze trzeba zrobic
              wczesnije rezerwacje w zwiazku z czym nigdy nie ma tlumow....maksymalna ilosc
              osob w parku to 1000....w Sea World i innych okolo 3000 heheheh.....jak masz
              chwilke czasu kocie to zajzyj na discoverycove.comsmile))))....a ja kzdecydujecie
              sie na Universal Studios to usciskaj ode mnie Shreka...to taka moja skryta
              miloscsmile))) pozdrowki
              • zodiakalny_kot Re: Seaworld - Orlando 21.01.05, 18:44
                no na rezerwacje - to juz troche dla mnie za pozno - bo wyjezdzamy za jakie 2
                godziny. A ja to chyba nienormalna jestem - bo jeszcze niespakowana - a siedze
                na forum i nie moge sie oderwac. No ale juz lece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka