Dodaj do ulubionych

poskie sklepy internetowe

05.02.05, 20:38
czy zamawialyscie polskie filmy/ksiazki przez internet? jesli tak, to jaki
sklep internetowy polecacie?
Obserwuj wątek
    • greentea2 Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 20:43
      Ja ostatnio zamowilam z polonia.com. Ostatnio znaczy dwa tygodnie temu i do tej
      pory mi ich nie wyslali, chyba zastanawiaja sie jak. Tak mysle, bo jest to
      bardzo skomplikowane ;o
      • st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 20:55
        wlasnie tego sie obawiam. jak dlugo bedzie trwalo dostarczenie przesylki i czy
        w ogole dojdzie? a jak nie dojdzie, czy dostane zwrot pieniedzy.
        szkoda, ze w amazon.com nie maja polskich filmow sad
        • semantics Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:00
          stokrotka- bede w koncu lutego w Polsce, moge wzac i wyslac z Niemiec. Nawet jakies grupowe/
          londynskie zamowienia- jak cos to piszcie (Album)
        • ulkaa Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:03
          Stokrotka , www. merlin.pl , www. inbook.pl - tez wysylaja za granice.
          Jesli bedzies miala jakis problem - napisz , kupie i wysle , np. razem z paczka
          do M. On ci przekaze. Zaden klopot smile))
          • st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:12
            dzieki wam Ule! ja to chyba bede hurtowo zamawiac, bo mam takie zaleglosci z
            polskiej literatury i filmoteki!
            • cobaea Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:18
              Stokrotka, jak bede w marcu do uk jechac, to moge cos ze soba zabrac przy
              okazji, jesli chceszsmile
              • mulinka Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 22:43
                oj Dziewczyny, jak milo sie czyta o takiej wspolpracy
                smile
                (tez moge cos wyslac jak teraz bede smile
              • st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 06.02.05, 14:43
                dzieki cobaea, wczoraj zlozylam zamowienie w firmie 'falco' - zobaczymy, co z
                tego wynikniesmile zastanowie sie co jeszcze bym chciala i moze sie do ciebie
                zglosze z prosbasmile))
                • syswia Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 04:05
                  a mi a mi kto wysle????sad(((
                  Moja mama mi wyslala pod koniec grudnia uczte - z 10 ksiazek. Nie doszly!!!!
                  Cholera by to wziela!!!
                  S. zirytowana
                  • elagrubabela Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 15:45
                    Ciekawa jestem czy ktoras z Was korzystala (za Ocean) z ksiegarni wysylkowej
                    www.merlin.pl ? Juz raz prawie zamowilam a potem reka mi drgnela i
                    zrezygnowalam. Dwa dni pozniej mialam telefon z VISA, ze przysla mi nowa karte,
                    stara mam zniszczyc, bo "became compromised". Pewnie to tylko przypadek ale
                    chetnie bym sie dowiedziala, ze ktos z Merlina korzysta i jest zadowolony, to
                    bym tez im dala zarobic.
                    Elka
                    • myszka888 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 16:16
                      Ja skorzystalam z merlina tak, ze zamowilam stad...ale mialo byc wyslane na
                      polski adressmile
                      No i calkiem fajnie to poszlosmile
                      Tylko, ze nie wiem, jak im wychodzi wysylanie za granice.
                      Wydaja sie byc jednak dobra firma...
                      smile
                      • tamsin Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 16:18
                        tez slyszalam o tym merlinie, ale jednak w USA jakos nie odwazylam sie zamowic
                        od nich, zamawiam tylko z polonia.com wszystko dochodzi migiem i nie mam
                        powodu narzekac.
                        • myszka888 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 18:35
                          Tamsin,
                          A Ty kiedys wspominalas, ze filmy z netflixa masz... Maja jakies polskie tytuly?
                          Jak to tam wyglada...?

Ja ostatnio wyprobowalam movielink. Calkiem niezle to chodzi. Zwlaszcza, gdy do
                          ostatniej chwili nie wiesz, co chcesz obejrzec, no i gdy ogladasz filmy na
                          kompie wink
                          • spongia Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 18:52
                            z merlina mozna spokojnie i bez obaw korzystac
                            kupuje u nich juz od kilku lat, nigdy jednak nie zamawialam rzeczy z wysylka do
                            USA a do Polski z platnoscia albo za pobraniem alba karta
                            zawsze bylo szybko i sprawnie
                            mysle ze merlina nie trzeba sie obawiac
                            co do innych to nie wiem no oprocz kwiaty.pl gdzie czesto tez zamawialam
                            kwiatki do Polski, jednak merlin lepszy
                            smile karolek
                            • elagrubabela Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 18:53
                              spongia napisała:

> z merlina mozna spokojnie i bez obaw korzystac
                              > kupuje u nich juz od kilku lat, nigdy jednak nie zamawialam rzeczy z wysylka
                              do
                              >
                              > USA a do Polski z platnoscia albo za pobraniem alba karta
                              > zawsze bylo szybko i sprawnie
                              > mysle ze merlina nie trzeba sie obawiac
                              > co do innych to nie wiem no oprocz kwiaty.pl gdzie czesto tez zamawialam
                              > kwiatki do Polski, jednak merlin lepszy
                              > smile karolek

Dzieki. To ja sprobuje cos zamowic przez wode. Mam nadzieje, ze dojdzie.
                              Elka
                          • tamsin Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:38
                            Myszka, Netflix to wypozyczalnia diskow, ja do nich nalezy juz 5 lat. Maja
                            dosyc duzo polskich filmow, mozesz poszukac w ich katalogu. netflix.com
                            w zagranicznych a potem w polskich. Nie wszystkie moga byc pod polskimi wiec
                            czesto warto wyszukiwac tytuly, bo film jest a w katalogu nie. Ja nie bylam w
                            blockbuster od czasu jak sie zapisalismy do netflix.
                            • myszka888 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:46
                              Popatrze tam.
                              Bo w movielinku nic nie znalazlam polskiego
                              W Blockbustersie... jakos nie szukalamtongue_out len ze mnie i tyle tongue_out
                              Ale dobrze wiedziec, ze netflix dziala i to sprawnie! smile
                              Dzieki Tamsin smile
                    • claudia207 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:56
                      Zamowilam po raz pierwszy. Nadal czekam, bo plyna statkiem. Dam znac pozniej z
                      jakim rezultatem.
                  • claudia207 Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:54
                    Moze plyna statkiem? jesli tak, powinnas dostac za pare tygodni.
                  • wiedzma30 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 03:34
                    Jezeli wyslala "zwykla paczke" , to niedlugo powinna dojsc.. Ona idzie ok.6
                    tyg.
                    Priorytetowa to ok. 5 dni, ale cena jest "odpowiednia".

Pozdrawiam!
        • claudia207 Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:49
          Maje troche. Zamowilam z amazon Trzy Kolory i Dekalog.
    • claudia207 Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:52
      www.polbook.com/ Maja filmy i ksiazki. Mieszcza sie w NYC, wiec szybka dostawa,
      choc finansowo bardziej sie oplaca z Polski. Zamowilam pod koniec grudnia
      ksiazki z merlin. Do tej pory czekam.
    • ag.ni Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 20:32
      Ja rowniez zamawialam ksiazki w merlinie, platnosc visa (ale taka z bardzo
      niskim limitem, tak na wszelki wypadek)dostawa kurierem na polski adres.

Nie mialam problemow z platnoscia choc o ile dobrze pamietam za pierwszym razem
      dzwonili do mojego lokalnego banku ( i chwala im za to)aby sprawdzic czy ja to ja.

Jedyne co im moge zarzucic to ze czasem byli zbyt malo elastyczni, a moze to ja
      jestem zbyt wymagajaca...

Dlaczego na polski adres, poniewaz jest duzo taniej, a ja nie lubie przeplacac.
      A poza tym w Kanadzie jezeli cos tam jest warte wiecej niz 60$ to dowalaja clo
      i jeszcze drozej wychodzi, a z Polski zawsze trafi sie okazja.
    • monis23 Re: poskie sklepy internetowe 08.02.05, 20:31
      st0krotka napisała:

> czy zamawialyscie polskie filmy/ksiazki przez internet? jesli tak, to jaki
      > sklep internetowy polecacie?
      >
      >
      Bardzo czesto zamawiam z merlina, place karta i nigdy nie mialam problemow. Nie
      zamawiam przesylki od nich bo do Stanow troche za drogo. Mozna dosc tanio
      przeslac ksiazki z Polski w tzw. pakietach.
      • claudia207 Re: poskie sklepy internetowe 08.02.05, 23:28
        Co to sa te pakiety?
        • monis23 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 13:18
          Papierowe koperty do przesylania z folia babelkowa w srodku, w odroznieniu od
          paczki w pudelku.
          • ulkaa Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 17:58
            I wysyla sie je tak, jak listy , o wiele taniej niz paczke.
            • tamsin Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:00
              plus z ta fiolia babelkowa sa godziny zabawy po rozpakowaniu wink)
              • asica74 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:03
                tamsin, przyznaj sie, ze skrycie strzelasz sobie folia? no wiesz, wszyscy juz
                spia, a ty sie wykradasz i w najdalszym koncie swego domu dajesz upsuc zadzom?

tak tak... teraz juz wiem wszytsko!
                • tamsin Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:04
                  nawet sie nie kryje z tym smile)) u nas bitwa jest o ta folie, kazdy chce sobie w
                  koncu postrzelac wink))))
                  • asica74 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:05
                    no moze to i racja... a niech ci bedzie! nikomu o tym nie mowilam, ale tez tak
                    robie.. cholera wie, co ma w sobie ta folia?
                    • tamsin Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:08
                      nawet u mnie w pracy ludzie lubia sobie postrzelac, kiedys mialam pokoj z jedym
                      chlopakiem, ile razy dorwalam sie do tej folii to musialam sie z nim dzielic,
                      bo nie dawal mi spokoju wink
                      • asica74 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:09
                        moj A tez lubi... a jaki po tym zadowolony!
    • claudia207 Dostalam ksiazki 17.02.05, 06:07
      Dostalam w sobote ksiazki z merlin.com po prawie 2 miesiacach czekania.
      Porownalam oferte i ceny z dwoma polonijnymi ksiagarniami wysylkowymi z Chicago
      i NYC. W obu wybor ubozszy niz w merlinie, a niektorych ksiazek nie dostalabym
      w Stanach. Podliczajac cene (z kosztem przesylki ale bez podatku) wyszla mi
      oszczednosc prawie $50 na przy zamuwieniu liczacym 6 ksiazek. Mankament to
      dlugie czekanie, ale mimo to uwazam, ze warto.
    • st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 18.02.05, 12:32
      Donosze, ze po niecalych dwoch tygodniach od zlozenia zamowienia w firmie
      falco, dostalam filmy!!!! Moja radosc byla wprost nie do opisania!!! Zlozylam
      juz kolejne zamowienie!

Adres tej firmy:

www.falco.com.pl/
      • jennifer_e Re: poskie sklepy internetowe 20.02.05, 20:56
        Ja z merlina dostaje w przeciagu 5-7 dni (mieszkam w Londynie) Zamawiam od nich
        srednio co kilka miesiecy, po 5-6 ksiazek i tylez filmow i plyt. Wszystko jest
        zawsze super popakowane. Nie mialam z nimi jeszcze zadnych problemow. No i ceny
        sa super! 30zl za polska muzyke! smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka