st0krotka 05.02.05, 20:38 czy zamawialyscie polskie filmy/ksiazki przez internet? jesli tak, to jaki sklep internetowy polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greentea2 Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 20:43 Ja ostatnio zamowilam z polonia.com. Ostatnio znaczy dwa tygodnie temu i do tej pory mi ich nie wyslali, chyba zastanawiaja sie jak. Tak mysle, bo jest to bardzo skomplikowane ;o Odpowiedz Link
st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 20:55 wlasnie tego sie obawiam. jak dlugo bedzie trwalo dostarczenie przesylki i czy w ogole dojdzie? a jak nie dojdzie, czy dostane zwrot pieniedzy. szkoda, ze w amazon.com nie maja polskich filmow Odpowiedz Link
semantics Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:00 stokrotka- bede w koncu lutego w Polsce, moge wzac i wyslac z Niemiec. Nawet jakies grupowe/ londynskie zamowienia- jak cos to piszcie (Album) Odpowiedz Link
ulkaa Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:03 Stokrotka , www. merlin.pl , www. inbook.pl - tez wysylaja za granice. Jesli bedzies miala jakis problem - napisz , kupie i wysle , np. razem z paczka do M. On ci przekaze. Zaden klopot )) Odpowiedz Link
st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:12 dzieki wam Ule! ja to chyba bede hurtowo zamawiac, bo mam takie zaleglosci z polskiej literatury i filmoteki! Odpowiedz Link
cobaea Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 21:18 Stokrotka, jak bede w marcu do uk jechac, to moge cos ze soba zabrac przy okazji, jesli chcesz Odpowiedz Link
mulinka Re: poskie sklepy internetowe 05.02.05, 22:43 oj Dziewczyny, jak milo sie czyta o takiej wspolpracy (tez moge cos wyslac jak teraz bede Odpowiedz Link
st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 06.02.05, 14:43 dzieki cobaea, wczoraj zlozylam zamowienie w firmie 'falco' - zobaczymy, co z tego wyniknie zastanowie sie co jeszcze bym chciala i moze sie do ciebie zglosze z prosba)) Odpowiedz Link
syswia Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 04:05 a mi a mi kto wysle????((( Moja mama mi wyslala pod koniec grudnia uczte - z 10 ksiazek. Nie doszly!!!! Cholera by to wziela!!! S. zirytowana Odpowiedz Link
elagrubabela Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 15:45 Ciekawa jestem czy ktoras z Was korzystala (za Ocean) z ksiegarni wysylkowej www.merlin.pl ? Juz raz prawie zamowilam a potem reka mi drgnela i zrezygnowalam. Dwa dni pozniej mialam telefon z VISA, ze przysla mi nowa karte, stara mam zniszczyc, bo "became compromised". Pewnie to tylko przypadek ale chetnie bym sie dowiedziala, ze ktos z Merlina korzysta i jest zadowolony, to bym tez im dala zarobic. Elka Odpowiedz Link
myszka888 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 16:16 Ja skorzystalam z merlina tak, ze zamowilam stad...ale mialo byc wyslane na polski adres No i calkiem fajnie to poszlo Tylko, ze nie wiem, jak im wychodzi wysylanie za granice. Wydaja sie byc jednak dobra firma... Odpowiedz Link
tamsin Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 16:18 tez slyszalam o tym merlinie, ale jednak w USA jakos nie odwazylam sie zamowic od nich, zamawiam tylko z polonia.com wszystko dochodzi migiem i nie mam powodu narzekac. Odpowiedz Link
myszka888 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 18:35 Tamsin, A Ty kiedys wspominalas, ze filmy z netflixa masz... Maja jakies polskie tytuly? Jak to tam wyglada...? Ja ostatnio wyprobowalam movielink. Calkiem niezle to chodzi. Zwlaszcza, gdy do ostatniej chwili nie wiesz, co chcesz obejrzec, no i gdy ogladasz filmy na kompie Odpowiedz Link
spongia Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 18:52 z merlina mozna spokojnie i bez obaw korzystac kupuje u nich juz od kilku lat, nigdy jednak nie zamawialam rzeczy z wysylka do USA a do Polski z platnoscia albo za pobraniem alba karta zawsze bylo szybko i sprawnie mysle ze merlina nie trzeba sie obawiac co do innych to nie wiem no oprocz kwiaty.pl gdzie czesto tez zamawialam kwiatki do Polski, jednak merlin lepszy karolek Odpowiedz Link
elagrubabela Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 18:53 spongia napisała: > z merlina mozna spokojnie i bez obaw korzystac > kupuje u nich juz od kilku lat, nigdy jednak nie zamawialam rzeczy z wysylka do > > USA a do Polski z platnoscia albo za pobraniem alba karta > zawsze bylo szybko i sprawnie > mysle ze merlina nie trzeba sie obawiac > co do innych to nie wiem no oprocz kwiaty.pl gdzie czesto tez zamawialam > kwiatki do Polski, jednak merlin lepszy > karolek Dzieki. To ja sprobuje cos zamowic przez wode. Mam nadzieje, ze dojdzie. Elka Odpowiedz Link
tamsin Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:38 Myszka, Netflix to wypozyczalnia diskow, ja do nich nalezy juz 5 lat. Maja dosyc duzo polskich filmow, mozesz poszukac w ich katalogu. netflix.com w zagranicznych a potem w polskich. Nie wszystkie moga byc pod polskimi wiec czesto warto wyszukiwac tytuly, bo film jest a w katalogu nie. Ja nie bylam w blockbuster od czasu jak sie zapisalismy do netflix. Odpowiedz Link
myszka888 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:46 Popatrze tam. Bo w movielinku nic nie znalazlam polskiego W Blockbustersie... jakos nie szukalam len ze mnie i tyle Ale dobrze wiedziec, ze netflix dziala i to sprawnie! Dzieki Tamsin Odpowiedz Link
claudia207 Re: polskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:56 Zamowilam po raz pierwszy. Nadal czekam, bo plyna statkiem. Dam znac pozniej z jakim rezultatem. Odpowiedz Link
claudia207 Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:54 Moze plyna statkiem? jesli tak, powinnas dostac za pare tygodni. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 03:34 Jezeli wyslala "zwykla paczke" , to niedlugo powinna dojsc.. Ona idzie ok.6 tyg. Priorytetowa to ok. 5 dni, ale cena jest "odpowiednia". Pozdrawiam! Odpowiedz Link
claudia207 Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:49 Maje troche. Zamowilam z amazon Trzy Kolory i Dekalog. Odpowiedz Link
claudia207 Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 19:52 www.polbook.com/ Maja filmy i ksiazki. Mieszcza sie w NYC, wiec szybka dostawa, choc finansowo bardziej sie oplaca z Polski. Zamowilam pod koniec grudnia ksiazki z merlin. Do tej pory czekam. Odpowiedz Link
ag.ni Re: poskie sklepy internetowe 07.02.05, 20:32 Ja rowniez zamawialam ksiazki w merlinie, platnosc visa (ale taka z bardzo niskim limitem, tak na wszelki wypadek)dostawa kurierem na polski adres. Nie mialam problemow z platnoscia choc o ile dobrze pamietam za pierwszym razem dzwonili do mojego lokalnego banku ( i chwala im za to)aby sprawdzic czy ja to ja. Jedyne co im moge zarzucic to ze czasem byli zbyt malo elastyczni, a moze to ja jestem zbyt wymagajaca... Dlaczego na polski adres, poniewaz jest duzo taniej, a ja nie lubie przeplacac. A poza tym w Kanadzie jezeli cos tam jest warte wiecej niz 60$ to dowalaja clo i jeszcze drozej wychodzi, a z Polski zawsze trafi sie okazja. Odpowiedz Link
monis23 Re: poskie sklepy internetowe 08.02.05, 20:31 st0krotka napisała: > czy zamawialyscie polskie filmy/ksiazki przez internet? jesli tak, to jaki > sklep internetowy polecacie? > > Bardzo czesto zamawiam z merlina, place karta i nigdy nie mialam problemow. Nie zamawiam przesylki od nich bo do Stanow troche za drogo. Mozna dosc tanio przeslac ksiazki z Polski w tzw. pakietach. Odpowiedz Link
monis23 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 13:18 Papierowe koperty do przesylania z folia babelkowa w srodku, w odroznieniu od paczki w pudelku. Odpowiedz Link
ulkaa Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 17:58 I wysyla sie je tak, jak listy , o wiele taniej niz paczke. Odpowiedz Link
tamsin Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:00 plus z ta fiolia babelkowa sa godziny zabawy po rozpakowaniu ) Odpowiedz Link
asica74 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:03 tamsin, przyznaj sie, ze skrycie strzelasz sobie folia? no wiesz, wszyscy juz spia, a ty sie wykradasz i w najdalszym koncie swego domu dajesz upsuc zadzom? tak tak... teraz juz wiem wszytsko! Odpowiedz Link
tamsin Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:04 nawet sie nie kryje z tym )) u nas bitwa jest o ta folie, kazdy chce sobie w koncu postrzelac )))) Odpowiedz Link
asica74 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:05 no moze to i racja... a niech ci bedzie! nikomu o tym nie mowilam, ale tez tak robie.. cholera wie, co ma w sobie ta folia? Odpowiedz Link
tamsin Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:08 nawet u mnie w pracy ludzie lubia sobie postrzelac, kiedys mialam pokoj z jedym chlopakiem, ile razy dorwalam sie do tej folii to musialam sie z nim dzielic, bo nie dawal mi spokoju Odpowiedz Link
asica74 Re: poskie sklepy internetowe 09.02.05, 18:09 moj A tez lubi... a jaki po tym zadowolony! Odpowiedz Link
claudia207 Dostalam ksiazki 17.02.05, 06:07 Dostalam w sobote ksiazki z merlin.com po prawie 2 miesiacach czekania. Porownalam oferte i ceny z dwoma polonijnymi ksiagarniami wysylkowymi z Chicago i NYC. W obu wybor ubozszy niz w merlinie, a niektorych ksiazek nie dostalabym w Stanach. Podliczajac cene (z kosztem przesylki ale bez podatku) wyszla mi oszczednosc prawie $50 na przy zamuwieniu liczacym 6 ksiazek. Mankament to dlugie czekanie, ale mimo to uwazam, ze warto. Odpowiedz Link
st0krotka Re: poskie sklepy internetowe 18.02.05, 12:32 Donosze, ze po niecalych dwoch tygodniach od zlozenia zamowienia w firmie falco, dostalam filmy!!!! Moja radosc byla wprost nie do opisania!!! Zlozylam juz kolejne zamowienie! Adres tej firmy: www.falco.com.pl/ Odpowiedz Link
jennifer_e Re: poskie sklepy internetowe 20.02.05, 20:56 Ja z merlina dostaje w przeciagu 5-7 dni (mieszkam w Londynie) Zamawiam od nich srednio co kilka miesiecy, po 5-6 ksiazek i tylez filmow i plyt. Wszystko jest zawsze super popakowane. Nie mialam z nimi jeszcze zadnych problemow. No i ceny sa super! 30zl za polska muzyke! )) Odpowiedz Link