karpatka3 21.02.05, 17:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24271&w=20852419 poradzicie cos kolezanki z Holandii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzka71 Re: Pytanie o antykoncepcje w Holandii 21.02.05, 17:16 witaj karpatka. ja dostalam recepte od huisarts'a (lek.domowego) na b.popularna tu pigulke, w aptece dostaniesz apteczna recepte zebys nie musial co 3 mies.latac po recepte. mozesz poprosic o konkretna pigulke, jezeli masz problemy popros o skierowanie do gina, moze ci sie uda, ale najprawdopodobniej huisarts skieruje cie raczej na badania i juz przy nim pozostaniesz. gin tylko w razie wiekszych problemow...mieszkam tu niemal 3 lata, wlacznie z porodem i nie widzialam sie z ginem i pewnie nei bede pozdrowka.zuzka Odpowiedz Link
a.polonia Re: Pytanie o antykoncepcje w Holandii 21.02.05, 17:44 Zapewne przedmowczyni przepisal taka sama pigulke jak mi Ja tez bylam u huisartsa, a bylo to dawno temu, od tamtej pory pigulki zamawiam przez telefon i odbieram je w aptece, bez zadnych recept. Jesli chodzi o ginekologa, to kieruja tylko wtedy, jak masz jakis powazniejszy problem, w przeciwnym wypadku bada huisarts. Zadnych badan hormonalnych mi nie robili przy przypisywaniu pigulki, tylko pytal co bralam w Polsce. P. Odpowiedz Link
karpatka3 Re: Pytanie o antykoncepcje w Holandii 21.02.05, 22:22 W takim razie czy moge tabletki antykoncepcyjne kupic bez recepty?Podacie ceny,takie orientacyjne,podobne do polskich czy drozej?A jaka tabletka jest wedle tego co piszecie ,,popularna".Przepraszam za dociekliwosc,ale ze wzgledu na uwarunkowania rodzinne o ktorych pisalam,nie jest dla mnie obojetne jaka tabletke dostane.Sama nie jestem lekarzem i nie mam wielkiego rozeznania w tym temacie,ale jakies namiary dalyby mi mozliwosc skonsultowania sie z kims madrzejszym w Polsce.Dzieki za wszelkie pomocne info.Karina Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Pytanie o antykoncepcje w Holandii 21.02.05, 23:40 no calkiem bez recepty nie, pierwsza dostajesz od huisartsa, potem juz za kazdym razem dostajesz nowa na nastepny raz z apteki. za pol roczny zestaw microgynon 30 zaplacilam 15,35 euro (mozna wziac 3 miesieczny),z tym ze ubezpieczalnia mi to zwraca (jak dotad) w calosci. znajdziesz mnostwo info nt tej piguly w sieci. ja nie narzekam, choc poczatkowo chyba przez nia, choc pewnosci nie mam, mialam jakis wiekszy apetyt zwalszcza na wysoko kaloryczne menu,ale mi przeszlo po miesiacu. jak znajde to wkleje watek o antykoncepcji w holandii.tymczasem dobranoc.zuzka Odpowiedz Link