Dodaj do ulubionych

depoprovera

03.05.05, 00:38
Moja 22 letnia corka dostala od tego gowna kamieni na woreczku zolciowym, to
wywoluje sztuczna ciaze w organizmie .Szukam podobnych przypadkow w
USA ,Kanadzie (tam mieszka Kasia)ona sie wstydzi , bo na chlopski rozum
mowilam jej ze to g...Kasia zawalila przez bole caly semestr ,Dziewczyny
prosze o pomoc i informacje o podobnych przypadkach!!!!Zrobmy pozew
zbiorowy!!!
Obserwuj wątek
    • ania_2000 Re: depoprovera 03.05.05, 00:51
      ab554 napisała:

> Moja 22 letnia corka dostala od tego gowna kamieni na woreczku zolciowym, to
      > wywoluje sztuczna ciaze w organizmie .Szukam podobnych przypadkow w
      > USA ,Kanadzie (tam mieszka Kasia)ona sie wstydzi , bo na chlopski rozum
      > mowilam jej ze to g...Kasia zawalila przez bole caly semestr ,Dziewczyny
      > prosze o pomoc i informacje o podobnych przypadkach!!!!Zrobmy pozew
      > zbiorowy!!!

Skad wiesz ze to g...?
      Skad wiesz ze "od tego g.." dostala kamieni w woreczku zolciowym????
      Masz jakies dowody/wyniki/dowody na to?? opinie lekarskie??
      czy to jest tylko twoj "chlopski rozum" co ci to podpowiada??

jezeli twoje przypuszczenia sa poparte jakimikolwiek dowodami to twoja corka
      powinna sie udac do najblizszego adwokata.

• ab554 Re: depoprovera 03.05.05, 01:09
        Dzieki bo myslalam ze nikt mi nie odpisze .To sa skojarzenia ostatnich paru
        dni .Dzisiaj dostalam opinie polecanego na forum ginekologa z Chikago ze moj
        tok myslowy jest OK ...and...it is possible!!!To po prostu tak dziala,to jest
        sztuczna ciaza!!!Ktora moze owocowac kamieniami!!! nie moge sie udac do
        najblizszego adwokata (na moj chlopski rozum ,poniewaz jest to pojedynczy -na
        razie wypadek o ktorym wiem - moze ty masz racje -ja nie chce miec zadnej racji-
        chce sprawiedliwosci
        • skiela1 Re: depoprovera 03.05.05, 01:12
          A ile lat brala to lekarstwo?
          • ab554 Re: depoprovera 03.05.05, 01:23
            Najwyzej -trzy cykle trzymiesieczne, terazz nia rozmawialam z przerwa na pobyt
            w polsce-cztery razy w zyciu-to jest przypadlosc mlodych matek ,ale nigdy po
            pierwszym dziecku Kasia ,ktora nigdy nie rodzila ma problemy wielorodek!!!
            • skiela1 Re: depoprovera 03.05.05, 01:31
              ab554 napisała:

> Najwyzej -trzy cykle trzymiesieczne, terazz nia rozmawialam z przerwa na pobyt
              >
              > w polsce-cztery razy w zyciu-to jest przypadlosc mlodych matek ,ale nigdy po
              > pierwszym dziecku Kasia ,ktora nigdy nie rodzila ma problemy wielorodek!!!

No dobra,denerwujesz sie to normalne,ale wiesz,ja mysle ze po tak krotkim braniu
              tabletek,kamienie nie powstaja.Cykl powstawania takiego kamienia na prawde trwa
              dlugo.Usuna kamienie i bedzie wszystko w porzadku.Na spokojnie to wez.
              • ab554 Re: depoprovera 03.05.05, 01:38
                Ona juz nie ma tych kamieni, rozpuscili je lekami , ale wczesniej ,gdy
                cierpiala , nikt nie wpadl na pomysl zeby zrobic jej USG!!!Ludzie to bylo w
                kanadzie!Brala trzy rozne antybiotyki ktore na (zapalenie nerek nie pomagaly
                oczywiscie taka byla diagnoza, bo mlode dziewczyny nie maja kamieni na W.RZ.)
                • i-ka Re: depoprovera 03.05.05, 02:04
                  Ab, przykro mi ze wzgledu na Twoja corke.
                  Podobnych historii mozna poczytac w necie, ja dawno temu sie natknelam na ta
                  strone
                  www.abcinternetmarketing.com/depo-provera/
                • skiela1 Re: depoprovera 03.05.05, 02:05
                  Widzisz,ja wyznaje taka zasade-jak sama nie zadbam o siebie to nikt za mnie tego
                  nie zrobi.U lekarza upominam sie sama o testy,lekarze tego nie lubia ale co mnie
                  to obchodzi.
                  Ps.miesiac temu u znajomej wykryto raka piersi...tylko dzieki temu ze upomniala
                  sie o mamogram(a lekarz upieral sie ze to jest tylko powiekszony
                  gruczol)uniknela chemioterapii.Nastaly takie czasy ze same musimy sie doszkalac
                  a nie wierzyc wszystkiemu co nam lekarz mowi.
                  • ab554 Re: depoprovera 03.05.05, 02:20
                    A ile masz lat madralo (sorry, czy jak mialas 22 to myslalas o tym ze lekarze
                    moga byc niekompetentni ,ze moga myslec tylko o tym zeby zapisywac leki firm z
                    ktorymi maja uklady?)Ja to wszystko wiem o czym piszesz ale ja mam 44 lata ,to
                    jest po prostu zerowanie na mlodocianych.
                    • syswia lekcewazace traktowanie innych - mi sie nie podoba 03.05.05, 13:26
                      tak, ja o tym myslalam jak mialam 20 lat...
                      dlaczego jestes nieprzyjemna?
                      rozumiem, ze sie denerwujesz stanem corki (nie Ty jedna na odleglosc ...) ale to
                      nie znaczy, ze masz prawo lekcewazaco traktowac innych na tym forum.
                      • mulinka Re: lekcewazace traktowanie innych - mi sie nie p 03.05.05, 14:42
                        Syswia, czy ja juz mowilam, ze Cie bardzo lubie?
                        smile

"rozumiem, ze denerwujesz sie stanem corki"

????

"Dziewczyny
                        prosze o pomoc i informacje o podobnych przypadkach!!!!Zrobmy pozew
                        zbiorowy!!!"
                        • syswia Re: lekcewazace traktowanie innych - mi sie nie p 03.05.05, 19:38
                          Mulinko, ostatnimi czasy moja mama, moj tata (sic) oraz moja babcia zrobili na
                          mnie nalot dywanowy (telefoniczny) pod tytulem, czy ja sie przypadkiem nie
                          odchudzam, bo tak marnie wygladam...
                          smile))
                          wiec moge sobie to wyobrazic od drugiej strony patrzacsmile))
                      • ab554 Re: lekcewazace traktowanie innych - mi sie nie p 03.05.05, 15:55
                        Oczywiscie,ze sa wyjatki ,ale ja patrzylam na to statystycznie,takic h
                        dziewczyn sa miliony!To po prostu jeszcze nie pora dla nich zeby serio myslec o
                        swoim tdrowiu .Lekarz jest starszy i madrzejszy ,mama przewrazliwiona ,piec
                        kolezanek to bierze Wiec o co chodzi?Przepraszam ,to taki moj styl ,nie chce
                        nikogo urazic ,sama nigdy nie mam problemu z przyznaniem sie do bledu a
                        dyskutuje goraco SORRY
                        • syswia Re: lekcewazace traktowanie innych - mi sie nie p 03.05.05, 19:43
                          O kurcze, a skad wiesz, ze miliony...???
                          Troche sceptycznie podchodze to tego co piszesz, bo wydaje mi sie ze kamienie
                          zolciowe to kwestia dziedziczna i raczej w ciagu kilku miesiecy nie powstaja...
                          Moja mama miala i moj tesc mial, a raczej ani jednego ani drugiego nie moge
                          posadzic o wielorodztwo ani o branie depoprovery.
                          Z drugiej strony, wiem, ze wiele dziewczyn tak bardzo chce brac hormony, ze nie
                          przyznaja sie przed lekarzem do historii raka w rodzinie, czy do nieprzyjemnych
                          efektow ubocznych. Skad taki lekarz ma wiedziec, ze cos nie gra. Przeciez wrozka
                          nie jest....
                • pyzol1 Re: depoprovera 04.05.05, 03:11
                  Och, chcesz posluchac o horrorach z zakresu sluzby zdrowia w Kanadzie?
                  Naprawde, trzeba miec zdrowie, aby tutaj chorowac!

Mnie przy operacji kamieni nerkowych zrobiono takie ciecie, ze szrama obejmuje
                  polowe plecow! To bylo 8 lat temu, a do tej pory miewam ciezkie bole w tym
                  miejscu. Wlasnie przezywam kolejny ich napad. Laze po wraczach, oni na to
                  testy, z testow wynika, ze wszystko jest ok. Ja zyje na srodkach przeciw
                  bolowych i mam ochote kogos zastrzelic! Ale z m u s z e ich, do akcji, oj,
                  zmusze.

W Stanach zle diagnozowanie - a w jego wyniku niewlasciwe leczenie, ktore
                  doprowadza nawet do smierci, tez jest powaznym problemem.

Co doradzilabym corce? Ano robic porzadne rozroby, "po polsku". Od kiedy
                  zrobilam taka pierwsza, raczej nie mam klopotow z pracownikami sluzby zdrowia,
                  a problemow zdrowotnych mialam juz kilka ( w tym raka piersi, ktorym zajeto sie
                  niczym na pokazowym serialu telewizyjnym).

Kaska
                  P.S. Na temat opisanych przez ciebie klopotow nie moge sie wypowiedziec, nie
                  znam tego. Niech corka poszuka odp. ombudsmana i tam sie poskarzy.
    • skiela1 Re: depoprovera 03.05.05, 02:26
      To prawda.Przypuszczam ze moja tez by sie nie upominala o jakies dodatkowe
      testy.Co ja mowie?moj maz by sie o nic nie upomnial,bo jak pan doktor powiedzial
      to tak jest.Tylko ze jeszcze jestem ja ,ktora mam cos do powiedzeniasmile)
      • ab554 Re: depoprovera 03.05.05, 02:40
        To dluga historia , ja mieszkam w Berlinie ,Polsce ,Kasia w kanadzie to sa
        takie podrygi matki ktora tak naprawde nic nie moze zrobic.Faktem jest ze ten
        syficzny lek, ktory biora miliony skomplikowal jej zycie .Dzieki za
        zainteresowanie w Berlinie jest pozno ...................dobranoc.Moze do
        jutra...
        • skiela1 Re: depoprovera 03.05.05, 14:42
          Namow corke zeby zmienila lekarza.Przypuszczam ze chodzi do polskiegosad(
          • ab554 Re: depoprovera 03.05.05, 15:44
            Wiesz co ,to debilka ta moja corka ,Przejrzalam wyszukiwarke- to horror
            taDEPOPROVERA , a ona przeciez ma komputer!Nie znam na tyle angielskiego , zeby
            wszystko zrozumiec ale-nastolatki maja od tego osteroporoze,wypadaja im
            wlosy ,maja samobojcze stany.Ja od miesiaca mam komputer,nie umiem sie nawet
            zalogowac na amerykanskim forum ,ale bede probowac,nie mam nic przeciwko
            polskim lekarzom jezeli sa dobrzy, ona chodzi do Dzonkowskiego London
            Ontario.Dzisiaj mam dostac do niego telefon ,ale Depo zapisal jej ginekolog.
            Gdzie ty mieszkasz?
            • skiela1 Re: depoprovera 03.05.05, 15:53
              Okolice Toronto.
              A lekarza radze zmienic,ten Dzonko...., nie sprawdzil sie.Sama widzisz.
              • ab554 Re: depoprovera 03.05.05, 15:58
                ela ,musze posprzatac lazienke ,wracam za godzine
                • ab554 Re: depoprovera 04.05.05, 00:51
                  jeszcze raz ponawiam moj apel-chodzi mi o osoby ktore to biora a nie ktorym sie
                  cos wydaje,strony Depo w internecie sa straszne polecam yahoo.Pozdrawiam ele .
          • ewka5 Re: depoprovera 04.05.05, 00:59
            skiela1 napisała:

> Namow corke zeby zmienila lekarza.Przypuszczam ze chodzi do polskiegosad(

* oj, nie lubie takich tekstow!
            Sa jakies badania, jakies statystyki stwierdzajace, ze polscy lekarze sa
            niedouczeni?
            • skiela1 Re: depoprovera 04.05.05, 01:58
              ewka5 napisała:

> skiela1 napisała:
              >
              > > Namow corke zeby zmienila lekarza.Przypuszczam ze chodzi do polskiegosad(
              >
              > * oj, nie lubie takich tekstow!
              > Sa jakies badania, jakies statystyki stwierdzajace, ze polscy lekarze sa
              > niedouczeni?
              Ja nie powiedzialam ze niedouczeni,oni sa po prostu niesolidni(ja mowie o moim
              kanadyjskim podworku),co oczywiscie nie znaczy ze wszyscy kanadyjscy sa solidni.
              Zyjac na tym kontynencie 25 lat mam jakies porownanie,slysze co inni
              mowia,obserwuje.I powiem Wam ze czasami mi wstyd.Za szybko chca sie dorobic i to
              jest na prawde razace,a robia to kosztem pacjenta.
              • syswia Re: depoprovera 04.05.05, 02:07
                hmmmmm... ja co prawda jestem tu tylko 2,5 roku ale lekarza zmienialam juz 2
                razy. Ostatecznie calkiem przypadkiem trafilam do Polki. Przynajmniej jak czegos
                nie wie, to powie mi od razu, ze nie jest pewna... I sobie chwale...
                Nie wydaje mi sie, zeby narodowosc tu miala cokolwiek do rzeczy, tylko raczej
                system: mlody lekarz konczy studia potwornie zadluzony, musi miec pieniadze,
                zeby rozpoczac "wlasna" praktyke, wiec nic dziwnego, ze niektorzy zalatwiaja
                pacjentow tak szybko jak tylko moga. Im wiecej pacjentow obsluza w ciagu dnia,
                tym wiecej sa refundowani. Poza tym lekarzy brak i nie tak latwo sobie zmienic
                lekarza domowego...i niektorzy to wykorzystuja. Niektorzy - nie wszyscy, a juz
                tym bardziej nie wszyscy Polacy...
    • pyzol1 Re: depoprovera 04.05.05, 03:24
      Znalazlam taka strone:

p202.ezboard.com/fdepoproverafrm0.showMessage?topicID=104.topic
      Moz esie wamna cos przyda,

Kaska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka