4me1 15.09.05, 03:50 mam 3 mies. coreczke, chce zeby dobrze mowila po polsku, mogla w przyszlosci bawic sie z polsko-jezycznymi dziecmi ,a ja przy okazji tez porozmawiac,wymienic pogladay,czasem poradzic sie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea_mama Re: szukam mam z Seattle 15.09.05, 04:08 Znajoma mojej kolezanki (lekarka) wlasnie przeniosla sie do Redmond, ale to chyba troche daleko od Seattle... Maja dwie coreczki w wieku szkolnym Jesli chcesz to moge spytac o namiary do nich. Pozdrawiam Odpowiedz Link
4me1 do bea_mama 15.09.05, 18:07 Redmond jest blisko Seattle, moj maz tam pracuje, prosze wiec o namiary na te rodzinke. Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link
bea_mama Re: do bea_mama 15.09.05, 19:03 W zwiazku z tym ze nie sa to bezposrednio moi znajomi, a znajomi znajomych wiec podalam im twoj adres gazetowy 4me1@gazeta.pl i jesli sie odezwa to wlasnie na ten adres. Powodzenia w zawieraniu nowych znajomosci)) Odpowiedz Link
monika_a_b Re: szukam mam z Seattle 15.09.05, 19:30 Dzień dobry! Witam również z Seattle... Dzieci wprawdzie jeszcze nie mam i na razie nie planuję, ale może mogłabyś pójść do Domu Polskiego lub polskiego sklepu w Seattle i tam się poinformować, czy istnieją jakieś grupy polskich mam z dziećmi... Poniżej podaję ci namiary: www.polishhome.org/ na tej stronce jest informacja o polskiej szkole: Szkoła Polska im. Juliusza Słowackiego w Seattle , WA Polish Home Association 1714-18th Ave. * Seattle, WA 98122 Zapisy do Szkoły odbywają się corocznie z początkiem września. Prosimy kontaktować się z Dyrektorem Szkoły panem Gerardem Adlerem, tel. 425-653-3692 lub panem Włodzimierzem Bachowskim tel. 425-742-5118 oraz: GEORGE'S SAUSAGE & DELICATESSEN 907 Madison St., Seattle, WA 98104 ph. 206-622-1491 Open M-F: 9 am - 5 pm, Sat: 10 am - 3 pm Moam koleżankę, która swojego prawie dwuletniego synka posyła do przedszkola i tam poznała dużo mam z różnych stron świata. Wiem też, że istnieją kółka niemieckich mam (bo to akurat dla mnie ważne), więc myślę, że coś się powinno znależc i dla polskich... Powodzenia... A jeśli chcesz sobie po prostu porozmawiać, to możemy kiedyś umówić się na mieście, bo ja też mieszkam w Seattle... Poza tym na tym forum udzielają się jeszcze dwie inne fajne dziewczyny z naszej okolicy: Ania z Portland i Triskell z Olympii... Właśnie z Triskell spotykam się dzisiaj... Juz się cieszę na pogaduchy po polsku... Papa... Moni Odpowiedz Link
mulinka Re: szukam mam z Seattle 15.09.05, 21:55 Dziewczyny, to udanego spotkania zycze! i zrobcie jakies zdjatka Odpowiedz Link
mulinka Re: szukam mam z Seattle 18.09.05, 21:11 a Twoj watek o zaproszeniu jest przeklejony tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=28381317 Odpowiedz Link
4me1 dziekuje mulinko 19.09.05, 16:22 za wskazanie mi gdzie przyklejony zostal moj watek. Juz wiele wiem, mysle,ze to mi bardzo pomoze. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link