Dodaj do ulubionych

jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!!

17.10.05, 10:49
Poradzcie mi kochane co robic kiedy ma sie wolne ale troszke mniej sily niz normalnie?? Mimo, ze dysponuje wlasnym autkiem to wyprawy do sklepow mnie coraz mniej bawia - za duzo kasy przepuszczam hihi.
Lezenia na kanapie i gapienie sie w tv odpada , ciagle sprzatanie tez nie ma sensu bo remot w domu i pelno pylu i kurzu. Na drutach nie umiem, nad ksiazka jest mi sie ciezko skoncentrowac, moze jakis spacer dzisiaj?? Taka cudna pogoda- ale kurna zimno i nie mam za bardzo ubran przykrywajacych brzuch (dziekuje Bogu ze nie rodze w srodku zimy) - no nie wiem sama.....

narazie ide pod prysznic - to jest dobra mysl smile

ps. aha ciasto mialam piec i okna pomyc smile A co na obiad drogie Panie??
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 17.10.05, 11:07
      Hej,
      zacznij moze od tej szarlotki, surowym ciastem sie za bardzo nie obzeraj ale
      jak ci sie troche zje to mam nadzieje kupilas jajka bez salmonelli smile
      My te szarlotke pozremy pozniej jak bedziemy odbierac porod.

Potem zrob sobie peeling z kawy. Jesli juz masz remont w domu to troche fusow w
      lazience juz nie zaszkodzi.
      Zupelnie powaznie radze ci fundnac sobie pedicure z ladnym masazem stop
      wlacznie. Nalezy im sie smile a pozniej nie bedziesz juz miala czasu na takie
      luksusy.
      A ogolnie to rob wszystko co lubisz robic, potem tez ci sie to samo przykroci i
      bedziesz robic inne rzeczy, ktore tez oczywiscie polubisz.smile))

To plaw sie teraz rozpuszczaniem siebie i dogadzaniem swoim zachciankom.

Do fryzjera tez polec, bo potem juz nie polecisz.
      I to by bylo na tyle
      • asica74 Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 17.10.05, 11:17
        a jak juz bedziesz miala dosc pieknosciowych poswiecen, to mozesz sie wziasc za
        sudoku

www.websudoku.com/

(odezwala sie Asica z uporem maniaka)
        • asica74 Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 17.10.05, 11:19
          www.websudoku.com/
          moze tym razem sie wklei
          • bergo1 sudoku 17.10.05, 11:28
            hihi jakbys czytala w omich myslach. Caly weekend przesiedzialam nad sudoku - razem z mezem, na zmiane smile Troche bitwy bylo bo mamy jedno wydanie sudoku na papierze - na kompie jeszcze nie probowalam - ale zaraz zajrze na linka smile
            • asica74 Re: sudoku 17.10.05, 11:37
              hle hle smile mas ztu caly link. Asia wkleila tam tez trudniejsze wersje...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=27632437
              • jan.kran Re: sudoku 17.10.05, 11:47
                Ja bym Ci się radziła wyspać na zapas.
                Iść do kina i na jakąś miłą kolację z mężem.
                Video ? Kran smile
                • bergo1 Re: sudoku 17.10.05, 11:51

hihi maz ma w domu siedziec i remontowac!!! Ot co!! A nie na jakies kolacyjki chodzic smile
                  Video nie mamy -tv nie chche mi sie ogladac. A w ogole nazarlam sie jablek i ciasta mi sie (znowu!!!) odechcialo, za to na wymioty mi sie zbiera!!!
                  Ale nic to, koniec narzekania i szukania wymowek - trza do sklepu jakis obiad kupic i butelki "zpantowac" hehehe - wturlam sie znowu do Remy z reklamowkami pelnymi puszek po piwie smile
    • cuciolo Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 17.10.05, 12:48
      Bron Cie Panie Bopze przed myciem okien. Zdecydowanie niewskazane w ciazy
      podobnie jak wiekszy wysilek i siedzenie non stop w kurzu. Z wlasnego
      doswiadczenia polecam: czytanie, spacer lekki, plotki z przyjaciolka wyjscie na
      lekka kawe
      A moze wyprawa do sklepu po ciuszek ciazowy? Sprawi ci radosc i pozwoli zadbac
      o siebie
      anka
      • bergo1 Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 17.10.05, 13:35
        cuciolo ja z tych oszczednych i na pewno nie bede sobie kupowac ciuszkow ciazowych teraz na koncowce!!! Dzieciak moze sie urodzic w kazdej chwili!!!!!

JA sie nie moge doczekac az zaczne kupowac normalne ubrania!
        • ponponka1 mysie okien i maly remont to dobry pomysl 17.10.05, 13:52
          zeby porod przyspieszyc....smile Mam sasiadke lekarke pracujaca na porodowce w
          szpitalu na Brodnie - mowi, ze w grudniu, tak mniej wiecej tydzien przed
          swietami zaczyna sie nagly wysyp dzieci planowanych na koniec tego miesiaca, bo
          kobietki biora sie za sprzatanie...a wysilek - nie taki wielki - ale zawsze,
          pomaga dziecku wyjsc na ten swiat... ;-P

Cmok (jaki smok?)
          • asia.sthm Re: mycie okien i maly remont to dobry pomysl 17.10.05, 14:46
            Okna mozna myc, remontowac tez wolno. Nie wolno latac po drabinach ani roznych
            innych stolkach. Kiepsko utrzymywac rownowage i latwo zleciec z wielkim hukiem.
            Wszystko inne dozwolone wink

PS
            udowodniono ze orgazm tez dziala przyspieszajaco, wiec jakby pan maz mial
            przerwe w pracach budowlanych to obopolny relaks wskazany wink
            • bergo1 hehe dziewczyny 17.10.05, 14:58
              dzieki za rady dot. przyspieszania porodu, ale ja nie moge go jeszcze przyspieszac!!! Mimo, ze mam wielka ochote zobaczyc nasze dziecko, poznac jego plec itd - ale w tym momencie jest remont i sporo kurzu w domu (zwlaszcza na pietrze gdzie spimy) wiec musze zaciskac nogi i trzymac dzieciaka do 9 listopada smile 7 listopada zaczynam robic wielkie porzadki, 8 ide na dluuuuuuuugi spacer, potem goracy seksik w wannie (hihi powrot do zrodel?) i bedziemy czekac smile))))))))))
              • ponponka1 Re: hehe dziewczyny 17.10.05, 15:28
                potem gora
                > cy seksik w wannie (hihi powrot do zrodel?)

W twoim stanie to bedzie rodzinny trojkacik czyli bezpieczny gruppensex ;-P

Cmok (jaki smok?)
                • asica74 Re: hehe dziewczyny 17.10.05, 17:43
                  czyli bezpieczny gruppensex ;-P

czyli innymi slowy : gang bangsmile
              • bea_mama 9-ego listopada? 17.10.05, 23:21
                Masz termin na 9-ego listopada? Moja Zuzka jest urodzona tego dnia. Tak wiec ty
                oczekujesz narodzin swojego maluszka a ja drugich urodzin mojej corysmile

Tez chcialam ci napisac abys wyspala sie na zapas, ale wiem ze to niestety
                niemozliwesad Tak wiec wykorzystaj ten czas na to czego nie bedziesz potem mogla
                robic z maluszkiem, a wiec kino, teatr, ksiazki, wyjscie do knajpy, ploteczki z
                kolezankami itp. Ja zaluje ze przed porodem nie uporzadkowalam albumow ze
                zdjeciami. Teraz juz nie mam na to czasu...
                Pozdrawiam serdeczniesmile
          • althea35 Re: mysie okien i maly remont to dobry pomysl 19.10.05, 17:40
            Okien bym nie radzila myc z 2 powodow:
            1. Z powodu przesumiecia srodka ciezkosci ciezej utrzymac rownowage i mozna
            spasc i zrobic sobie i dzidzi krzywde.
            2. Niezalecane jest trzymanie rak do gory przez dluzszy czas, b naciagaja sie
            jakies miesnie i mozna w ten sposob wywolac przedwczesny porod.

Ksiazki czytaj!
            A moze jednak naucz sie na drytach albo na szydelku.

Pozdrawiam!
            zycze bezprobelmowego rozwiazania!
        • cuciolo Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 18.10.05, 09:19
          A to przepraszam strasznie nie bylam w temacie, myslalam ze to jakis 6-7
          miesiac. To nic pozostaje ogladanie video i spanie spanie spanie
          To masz racje nawet do sklepow nie chce sie chodzic i do ludzi bo ciagle zadaja
          te same pytania.
    • bietka1 Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 17.10.05, 22:50
      Bergo,

pozwol sobie po prostu sie ponudzic smile
      To juz sie nigdy nie zdarzy, taka chwila zapomnienia o mijajacym czasie...
      smile

• azja1974 Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 18.10.05, 18:34
        jak wykorzystac wolny czas? przyjedz do mnie, pogotuj, popierz, posprzataj, w
        miedzyczasie zabawiajac dzieci w podskokachwink tak powaznie,to pamietam, ze pod
        koniec pierwszej ciazy (w drugiej z oczywistych powodow juz mi sie nigdy nie
        nudzilo) chodzilam dosyc czesto do galerii, muzeow itp. mniej meczace niz
        zakupy (zwykle malo ludzi, chyba ze jakis hit sie trafi), nie drenuje kieszeni,
        a i dziecko moze sie artysta urodzi? tylko na trasie musisz wczesniej obczaic
        toalety. poza tym do znudzenia ogladanie ubranek, tych juz kupionych, czytanie
        ksiazek o ciazy i porodzie, ew. gotowanie. w pierwszej ciazy popisywalam sie
        gnocchami(jak to odmienic?) ze szpinakiem i ricotta recznie robionymi.
        jak masz remont, to urzadzanie pokoiku dla potomka jeszcze nie wchodzi w
        rachube, ale mozesz sobie poogladac mebelki i rozne wynalazki w rodzaju
        hermetycznego pakowacza pieluszek (wszystkie moje znajome szczesliwe
        posiadaczki tegoz, z reguly po jakims miesiacu albo wczesniej odstawiaja w
        kat). no i kino, teatr, jak lubisz, wszelkie wyjscia do oporu, bo przez
        pierwsze pare miesiecy z maluszkiem, nie chce straszyc, ale raczej trudno sie
        wyrwac (chociazby psychicznie, bo jak juz wyjdziesz, to caly czas myslisz, czy
        nie placze) no i biust szybko puchnie, jak karmisz piersia).
        buziaczki, czekam razem z toba
        • jan.kran Re: jak wykorzystac wolny czas?? pomocy!! 18.10.05, 22:50
          Bergo jak Ci się nudzi to napisz coś o sobie albo opisz swoją love story. Mamy
          takie specjalne wątki o !
          Kransmile
          • bergo1 uffffff 19.10.05, 12:51

Opisze opisze tyle, ze wczoraj mi komp padl a na dzisiaj mam na szczescie jakies plany smile Jade zaraz z mezem do dentysty i do fryzjera ...hihi po raz pierwszy w zyciu ale czego czlowiek z nudow nie robi. Po za tym szoruje piekarnik..wrrrrr robota na kilka dni.
            Odkrylam ostatnio, ze mi najlepiej jak jestem w lekkim ruchu - siedzenie na tylku jest baaaaaaaardzo nie wygodne. To samo z lezeniem czy pollezeniem. Dzisiaj polowe nocy spedzilam na przewracaniu sie z boku na bok..koszmar. Dobrze, ze nie mam problemow z ponownym usnieciem.

Dluzsze spacerki niestety tez odpadaja bo mnie boli w lonie, jakby mnie ktos podpalal. Kurne, kaleka sie zrobilam do siodmej potegi. A tak dobrze znosilam ciaze do ok. 35 tygodnia sad

Najchetniej bym sobie zrobila kapiel w wannie (aby pozbyc sie tego uczucia ciezkosci) ale obawiam sie, ze bym z niej samodzielnie nie wyszla smile Musze miec meza gdzies pod reka hehe
            • asia.sthm Re: uffffff 19.10.05, 13:59
              to prosze na po dentyscie i na po fryzjerze - podobno dobrze rozmasowac watrobe
              smiechem i temat o dzieciecej logice jak znalazl.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=13824492&v=2&s=0
              ..a z wanny wylaz przy pomocy meza bo faktycznie mozna sie zabic..
            • cuciolo Re: uffffff 19.10.05, 14:17
              To polecam spanie na boku i obkladanie sie poduszkami, takze jedna z poduch
              miedzy nogi. Niestety inaczej sie nie da i lepiej nie bedzie ale to chwilowa
              chociaz ulga
              A tak naprawde to zle ci bo dziecko juz bardzo uroslo i co tu kryc a tu kopnie
              a tu nacisnie albo przycisnie no i wazy
              To juz ostatni moment. Aaaaaaaaaaaaaaa i zamiast kapieli lekki prysznic
              anka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka