16.06.06, 19:42
Chcialam sie pieknie przywitacsmile
8 lat temu zakochana po uszy (jeszcze mi nie przeszlo) spakowalam walizki i
pogdnalam za ukochanym, ktory uparl sie ze chce mieszkac w NY, coz jak sie
chlop uprze to nie ma mocnych. Po 8 latach wciaz zamieszkujemy NY i juz mi
natwet tak bardzo za Polska nie teskno, widac czlowiek sie przyzwyczaja.
Stawiam wszystkim wirtualnego drinka, ciacho tez bym postawila ale slaba wole
mam a na diecie jestem wiec musiecie sie drinkami zadowlicsmile
Obserwuj wątek
    • monika_a_b Re: witam! 16.06.06, 19:50
      Witaj Magdo! wink Drinki są u nas na prządku dziennym, jak tradycja każe pijemy
      je z musztardówek. Słoik po nutelii tyż może być. wink

Ja mieszkam na drugim wybrzeżu, w Seattle. wink
      • magdamajewski Re: witam! 16.06.06, 19:54
        a wiesz ja ostatnio gdzies w sklepie kupilam musztarde w prawdziej muszardowce,
        mezulkowi az sie lezka w oku zakrecila bo stwierdzil ze wiele milych chwil mu
        sie kojarzy z ta muszardowkasmile
        ze sloikiem po nutelli ciezko bedzie bo jak pisalam na diecie jestem smile (a
        przynajmnie probuje byc)
        skoro tutaj to standard moze zaczne ze zbieracsmile
        • monika_a_b Re: witam! 16.06.06, 19:59
          Masz prawdziwą musztardówkę? Wow! wink Szczęściara! wink

Ja sobie chyba zaraz strzelę jak najbardziej niewirtualnego drinka. Przejęłam
          się tym Meksykiem jak nie wiem. Zaraza jakaś czy cuś? ;P Mój mąż jest z
          Meksyku, właśnie stamtąd wróciliśmy, więc to chyba normalne, co?

A na diecie to wiele z nas jest, ja nastawiam się psychicznie na rozpoczęcie za
          tydzień, niech no tylko Meksyk MŚ wygra, bo po powrocie stamtąd jakieś dziwne
          koło ratunkowe mi wyskoczyło, no niedoczekanie jego... wink
          • magdamajewski Re: witam! 16.06.06, 20:03
            ja niestety siedze w pracy i odliczam do 5smile
            firma sie przeprowadza, jak to przy przeprowadzce wszysko tymczasowo (mam
            nadzieje) zaginelo wiec zeby tak bardzo nie marnowac czasu tak sobie przegladam
            co ciekawego na swieciesmile
            moj maz tez zyje MS ale chyba przezywac bardziej niz tysmile
            • asia.sthm Re: witam! 16.06.06, 20:06
              Witaj Magdo kochana w tym futbolowym rozgardiaszu.
              Na rozgardiasz najlepiej sie napic z prawdziwej musztardowki.
              Zagrzej u nas na dluuuugo.
              Czesc.
              • magdamajewski Re: asia.sthm 16.06.06, 20:13
                co ja widzie kolejna fanka chmielewskiejsmile
                po dlugi poszukiwaniach udalo mi sie znalezc odpowiednik (osmiele sie tak
                powiedziec) chmielewskiej czyli janet evanovichsmile
                • abere8 Re: asia.sthm 28.06.06, 23:22
                  magdamajewski napisała:

> co ja widzie kolejna fanka chmielewskiejsmile
                  > po dlugi poszukiwaniach udalo mi sie znalezc odpowiednik (osmiele sie tak
                  > powiedziec) chmielewskiej czyli janet evanovichsmile

W tym samym dniu, w ktorym przeczytalam ten wpis, poszlam do biblioteki i
                  przechodzac obok jednej z polek zobaczylam ksiazke tej Janet Evanovich. Dziwny
                  zbieg okolicznosci, wiec ja wypozyczylam i juz przeczytalam. Chmielewskiej do
                  piet nie siega, ale czytalo sie ok. Tylko zaczac bylo ciezko, bo to jednak
                  literatura nienajwyzszych lotow, wiec po paru stronach mialam ochote ja odlozyc.
                  Wytrzymalam jednak i pare razy nawet sie zasmialam na glos. Po raz pierwszy ok.
                  str. 60 smile Polecilabym ja na lato, bo to taka lekka lektura, tyle ze tutaj jest
                  zima (i moglybyscie przestac mi juz tu pisac o truskawkach, upale i sposobach
                  chlodzenia sie!) smile
                  • abere8 Kurcze blade, 28.06.06, 23:23
                    mialam zmienic temat, bo nie o Asi pisalam, tylko o Janet smile
                    • asia.sthm Re: Kurcze blade, 28.06.06, 23:41
                      Dobrze ze sprostowalas , bo juz myslalam ze to ja pisze ksiazki pod pseudonimem
                      Janet i nie umywam sie do Joanny Chmielewskiej..i wogole juz zaczelam sie
                      zastanawiam czy wzbogacilam sie chociaz od tego pisania.

PS o truskawkach juz tez nie chce slyszec - uczulenia w postaci parchow dostalam
                      crying(
                      • abere8 Re: Kurcze blade, 29.06.06, 00:07
                        No ale sama wiesz, ze do Chmielewskiej to nikt sie nie umywa (chociaz Pratchett
                        jest bardzo, bardzo blisko, tyle ze to inny gatunek powiesci) smile

Wspolczuje uczulenia - czyli co, mam sie cieszyc, ze tu zimno i truskawek niet,
                        bo przynajmniej mi wysypka nie grozi? wink
                        • asia.sthm Re: Kurcze blade, 29.06.06, 13:47
                          > Wspolczuje uczulenia - czyli co, mam sie cieszyc, ze tu zimno i truskawek
                          niet, bo przynajmniej mi wysypka nie grozi? wink

Nie nie, tesknij do truskawek tylko nie rzucaj sie moze na nie jak glupia,
                          czyli jak ja.
                          Nigdy nie reagowalam parchami na truskawki ale co za duzo to musi jakos wyjsc,
                          czasem nosem czasem przez szczypiace babelki.
                          Juz mi zreszta przyschlo, a jak sie wykruszy to rzuce sie na truskawy
                          delikatniej. Sezon taki krotki, wiec mnie nie wykoncza.
                          smile)
                          PS uszatke ladna masz na zime?
                  • magdamajewski Re: Janet 29.06.06, 04:07
                    zapomnialam powiedziec, ze ona ma tylko jedna serie fajna - Stephanie Plum novel
                    jest ich w sumie 12 czesci, bo inne jej ksiazki takie sobie (teraz zaczelam
                    czytac reszte)
                    • abere8 Re: Janet 29.06.06, 05:08
                      No wlasnie ta ksiazka, ktora mialam z biblioteki to dziesiata z tej serii -
                      trzoche bez sensu, ale nie wiedzialam nic o niej i wzielam w ciemno. A dzis
                      przechodzac kolo ksiegarni zauwazylam dwunasta czesc z tej serii - normalnie
                      czuje sie otoczona ta autorka, a wczesniej nigdy o niej nie slyszalam smile

Myslisz, ze powinnam sie starac je teraz w kolejnosci czytac, czy dalej na
                      chybil trafil? Wybieram sie dzis po pracy do bilbioteki.
                      • magdamajewski Re: Janet 29.06.06, 16:11
                        warto czytac od poczatku bo czasami nawiazuja do tego co bylo w poprzednich
                        ksiazkach, ja zaczelam od 5 po poszlam w gore a potem przeczytalam pierwszych
                        piec, mnie sie bardzo podobaly, dziewczyny z biura tez sie zaczytuja ale to
                        pewne kwestia gustusmile
            • monika_a_b Re: witam! 16.06.06, 20:26
              Nie boj nic! smile Ja będę krzyczała tak głośno, że aż na twoje wybrzeże dotrze! wink

A na kogo stawia twój mąż? Rozumiem, że też na Meksyk? tongue_out smile))
              • magdamajewski Re: witam! 16.06.06, 20:30
                rozczaruje cie nie Meksyksad
                • monika_a_b Re: witam! 16.06.06, 20:35
                  Wybaczam wspaniałomyślnie, nie zna się, po prostu... tongue_out Ale jeszcze ma szansę
                  się nawrócić... wink)) Ma na to niecałe pół godziny - MEXICO!!! wink
                  • magdamajewski Re: witam! 16.06.06, 20:37
                    biedny w pracy teraz ale nagrywa wszystko co leci, pewnie jeszcze kilka
                    miesiacy po bede ogladac powtorki na zmiane z liga angielska
                    dzis mi zostawil wszedzie kartki (na telewizorze, pilocie, drzwiach
                    wyjsciowych) zebym mu przelaczyla na odpowiedni kanal bo sobie nagrywa
              • asia.sthm Re: witam! 16.06.06, 20:30
                Moj maz??
                On krzyczy pieknie: Mehhhiko!!!!

Magda, chmielewszczykow tu jak mrowkow, tylko ja sygnaturke nosze bo kazali,
                mam legitymacje numero 007
                • magdamajewski Re: witam! 16.06.06, 20:35
                  brakuje mi 4 ksiazek do uzupelnienia calego zbioru, braki ciotka przywiezie ze
                  soba w sierpniusmile
                • monika_a_b Re: witam! 16.06.06, 20:37
                  Ja również bardzo lubię Chmielewską - najlepsze antidotum na tutejsze
                  deszcze! wink Ale przeczytałam chyba tylko Żabę... uncertain Słabiutko, co?
                  • magdamajewski Re: witam! 16.06.06, 20:41
                    ja jakos utknelam na mnie zabic i nie moge przez to przejscsad
                    Lesia kochamsmile)
                    • asia.sthm Re: witam! 16.06.06, 20:57
                      Magda, opusc mnie zabic i lec na szosta czesc Autobiografii od razu.
                      Ja tylko radze z dobrego serca. wink)
                  • asia.sthm Re: witam! 16.06.06, 20:55
                    > Ale przeczytałam chyba tylko Żabę... uncertain Słabiutko, co?
                    Żabę??? Ja cie nie ganie ale zaby to nie bylo.
                • monika_a_b Re: witam! 16.06.06, 20:40
                  Poklep męża po plecach. smile)) Wczoraj wasi Szwedzi wygrali! wink No, ja nie jestem
                  aż taka zła, pozwolę im dojść do finału, ale potem będzie pogram z
                  Meksykiem... wink I jak, drugie miejsce na MŚ dla Szwedów to i tak nieźle, co?
                  • asia.sthm Re: witam! 16.06.06, 20:58
                    > Meksykiem... wink I jak, drugie miejsce na MŚ dla Szwedów to i tak nieźle, co?
                    Ja sie uciesze! Meza klepne a teraz lece !!
    • sylwek07 Re: witam! 16.06.06, 20:07
      witaj magdamajewski smile

nie ma to jak milosc smile
    • kamu10 Re: witam! 16.06.06, 20:57
      Czesc Magda, widywalam Cie juz na innym forum, ktore podczytywalam jakis czas
      temu. Wznosze toascik na Twoja czesc! W kubku bez ucha!
    • roseanne Re: witam! 16.06.06, 21:32
      hej smile
    • bietka1 Re: witam! 16.06.06, 22:35
      Witaj smile
      W tym upale trudno na cos sie zdecydowac, ale czegos dla ochlody chetnie sie napije.
      Na zdrowie smile
    • marjanna1 Re: witam! 16.06.06, 22:56
      Witaj magdasmile
      Mi juz wesolo na maksa. smile))))Ale polej jeszcze, a cosmile)))
      • moni-bel Re: witam! 16.06.06, 23:35
        Witaj Magdosmile)
        Mam nadzieje,ze zagoscisz na forum na dobresmile)

ps:wiadomosc dla nie posiadajacych musztardowek-Uprzejmie donosze,ze takowe
        mozna dostac w Belgii.Sa bardzo stylowewink)W wersji dla dzieci tez bywaja.To na
        tyle w kwesti musztardowek:-pp
        • gherarddottir Re: witam! 16.06.06, 23:45
          Witaj Magda smile
    • triskell Re: witam! 17.06.06, 01:20
      No tą musztardówką to już na wstępie zrobiłaś wrażenie smile.

Witaj, znana już z Polek w Stanach Magdo. Drinka chętnie wypijam, a skoro jesteś
      na diecie, to częstuję ciasteczkami owsianymi. Kalorii dużo nie mają, a dobre na
      przemianę materii są smile.

Rozgość się u nas i pisz dużo smile.
      • annah11 Re: witam! 17.06.06, 01:47
        Witaj Magdo, wspaniale, ze tu jestes z nami w KP. Ja mieszkam w okolicach Sydney
        w Ausralii, ale dzieki internetowi moge wszedzie dotrzec i porozmawiac.
        Czuj sie u nas jak najlepiej. Na Forum Chmielewskiej zagladam czesto.
        • jan.kran Re: witam! 17.06.06, 08:19
          Jakąś plamę dałam bo się przywitałam na sąsiednim wontku smile ale przywitań nigdy
          za dużosmile))
          Nic na razie nie wznoszę bo u mnie poranek. Teoretycznie mieszkam na Północy a
          praktycznie od kilku dni w Afryce... Trzydzieści stopni w cieniu jak nic , na
          szczęście rano i wieczorem bryza od morza.
          Bardzo Cię lubię z powodu diety , właśnie powoli , oh jak powoli się rozpędzamsmile))
          Kran Północny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka