ja_monika3 05.10.06, 18:50 Przyjechalam do Santa Monica tydzien temu i chcialabym czyms sie zajac. Chcialabym pojsc do szkoly jezyka angielskiego, lub moze sobie troszke zarobic. Gdzie zdobyc informacje, moze ktos poleci mi jakas szkole. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adriannna1 Re: Przyjechalam do Santa Monica 05.10.06, 18:57 eksjuzmi moja abnegacje - ale w jakim kraju jest Santa Monica? Odpowiedz Link
tamsin Re: Przyjechalam do Santa Monica 05.10.06, 19:21 To chyba ta Santa Monica Municipality in the province of Surigao del Norte, Philippines. According to the 2000 census, it has a population of 7,757 people in 1,459 households. Odpowiedz Link
tamsin Re: a ja stawiam na Californie:) 05.10.06, 19:42 ale fajnie byloby miec rowniez Polonuske z Filipin Odpowiedz Link
abere8 Re: Przyjechalam do Santa Monica 05.10.06, 22:05 tamsin napisała: > To chyba ta Santa Monica > > Municipality in the province of Surigao del Norte, Philippines. According to > the 2000 census, it has a population of 7,757 people in 1,459 households. No ale to teraz jest tam juz 7,758 osob razem z Monika, tylko nie wiadomo, czy ona sobie osobne household zalozyla, czy u kogos katem mieszka, wiec moze byc dalej 1,459 albo juz nawet 1,460! ))) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Przyjechalam do Santa Monica 05.10.06, 21:16 Stawiam tez na Kalifornie(USA) bo monika napisala ze chciala by troche zarobic i pouczyc sie jezyka. Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Przyjechalam do Santa Monica 05.10.06, 22:59 Ja również stawiam na tę kalifornijską... )) Witaj moja imienniczko na naszym forum, rozgość się, polej drinka, najlepiej do musztardówki i pisz... Niestety nie mieszkam w Santa Monica, więc niewiele mogę ci pomóc, ale może za chwilkę ktoś stamtąd się odezwie... Odpowiedz Link
sherman-doberman Re: Przyjechalam do Santa Monica 06.10.06, 23:44 nie wiem, czy jeszcze istnieje, bo chodziłam tam 20 lat temu. Mieściła się w Downtown LA i nazywała sią Cambria English Institute. Codziennie 6 godzin zajęć.. dużo pracy domowej, co 3 tygodnie egzaminy, po 7 miesiącach TOEFL. Chodziłam tam przez 2 miesiące. zaczęłam od poziomu 4., bo na więcej nie miałam pieniędzy. Wystarczyło.Do dziś zachowałam we wdzięcznej pamięci. Odpowiedz Link