Dodaj do ulubionych

Odpryski codzienności XVII :)))

• jan.kran Re: Odpryski codzienności XVII :))) 29.12.06, 07:26
      Za kilka godzin będę miała 47 lat , Jezu ale ja jestem starasmile))))
      A czuję się jakbym miała góra 45 a nawet 44 tongue_outPPP
      Lecę do fabryki , pa !!!
      Kran

Wielojęzyczność w rodzinie

Forum rzadkich języków
      • sylwek07 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 29.12.06, 12:14
        jan.kran mi brakuje do 47 aby 14 lat...

• kwiecienka1 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 29.12.06, 12:37
          aaaa, to wszystkiego najlepszego smile))
          dużo zdrowia, spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, niskich podatków,
          słodkiego miłego życia, grona prawdziwych przyjaciół, uśmiechu na co dzień,
          wygodnych butów, punktualnych pociągów, świętego spokoju,
          błyskotliwych ripost, wielu ciekawych znajomości, cichych wielbicieli,
          ptasiego mleczka, przygód z happy endem oraz wszystkiego czego tylko
          zapragniesz...

i tak przy okazji polecam (sprawdzony już) przepis na Nowy Rok:
          Bierzemy dwanaście miesięcy, oczyszczamy je dokładnie z goryczy, chciwości,
          małostkowości i lęku, po czym rozkrajamy każdy miesiąc na 30 lub 31 części tak,
          aby zapasu wystarczyło dokładnie na cały rok.
          Każdy dzień przyrządzamy osobno z jednego kawałka pracy i dwóch kawałków pogody
          i humoru. Do tego dodajemy trzy duże łyżki nagromadzonego optymizmu, łyżeczkę
          tolerancji, ziarenko ironii i odrobinę taktu.
          Następnie całą masę polewamy dokładnie dużą ilością miłości.
          Gotową potrawę przyozdabiamy bukietem uprzejmości i podajemy codziennie
          z radością i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbatki.

pozdrawiam
          Kwiecienka Małoletnia (26l.)
          • ewelinka202 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 06.01.07, 15:18
            dzis w nocy przyjedzie moja mama do nas, zostanie dokonca miesiaca, po to, abym
            sie mogla uczyc i sie przygotowywac do obronysmile
            ciesze sie strasznie, bo z dzidzi to troche ciezko, a tak to bedzie nam
            wszystkim lepiejsmile
            kilka tygodni mama odpocznie od meza, ja od dzidzi, a dzidzia bedzie
            rozpieszczana dzien w dzien...i tak przez caly styczensmile
    • sylwek07 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 11.01.07, 17:52
      Dzis dostalem dyplom ze stowarzyszenia Integracja ,dziekuje mi za udzial w akcji
      parkingowej.
      • tamsin Re: Odpryski codzienności XVII :))) 11.01.07, 18:02
        Gratulacje Sylwku! I widac poprawe po tej akcji?
        • sylwek07 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 11.01.07, 18:15
          czasami widac smile
        • sylwek07 Rzeszow - Nowy Jork ...LOT 11.01.07, 18:16
          W Rzeszowie odbyło się (10.1) spotkanie dotyczące planów uruchomienia
          bezpośredniego połączenia lotniczego PLL LOT Rzeszów – Nowy Jork.

W spotkaniu uczestniczyli m.in: Wojewoda Podkarpacki Ewa Draus, Marszałek
          Województwa Podkarpackiego Zygmunt Cholewiński, p.o. Prezesa Zarządu PLL LOT
          Tomasz Dembski, Dyrektor Naczelny PP Porty Lotnicze Paweł Łatacz, Dyrektor Portu
          Lotniczego Rzeszów-Jasionka Wiesław Mardosz. Uczestnicy spotkania analizowali
          możliwości rozpoczęcia regularnego połączenia lotniczego Rzeszów – Nowy Jork od
          lata br.

Spotkanie jest kolejnym krokiem przybliżającym decyzję o uruchomieniu
          połączenia. Ostateczna decyzja w tej sprawie może zostać podjęta w najbliższym
          czasie.
    • marjanna1 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 13.01.07, 23:24
      Wlasnie skonczylam malowanie klatki schodowej i przedpokoju.smile Zasiadlam w
      zwiazku z tym dla relaksu z piwkiem poczytac KPsmile)
      • maja92 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 16.01.07, 11:16
        Uf - ale mialam tydzien!!!
        Siedzialam z ksiazkami i uczylam sie do szkoly - oj ciezko mi jakos to szlo...
        Baaardzo po cichu obchodzilam w czwartek urodziny. Nie dlatego, ze sie wstydze,
        alebo nie lubie imprezek, ale w piatek i sobote mialam egzaminy, wiec nie
        mialam nastroju na swietowanie. Za to mialam rostroj nerwory przed egzaminami
        wink)
        To juz za mna.

Na urodziny dostalam od Pana Meza rowing machine - nie wiem jak to jest po
        polsku - maszyne do plywania - taka do ciwczen...
        Oczywiscie teatralnie sie obrazilam - ze co? ja gruba jestem??? ze taki prezent
        mi dajesz? wink))))

Najlepszy prezent dostalam od Michaela O'Leary - w moje urodziny oglosil, ze
        Ryanair otwiera bezposrednie polaczenie Dublin-Bydgoszcz. Jeszcze ciesze sie
        jak dziecko. Nie dosc, ze mozna z rodzina poleciec za psie pieniadze, to
        jeszcze nie cale 3 godzinki i u Taty na Szwederowie moge herbatke popijacwink))

God bless Michael O'Leary, jak to mawiaja Irlandczycywink))

Pamietam moj pierwszy lot do Dublina:
        Pobotka o 3 rano i 5 godzin w samochodzie sie tluc do Warszawy. Z tamtad do
        Londynu Heathrow z British Airways. Przesiadka na samolot z Aer Lingus do
        Dublina... umeczylismy sie jak smoki. Remi mial tylko 16 miesiecy...caly dzien
        z glowy i kosztowala ta przyjemnosc 1200 funtow irlandzkich (okolo €1600) za 3
        osoby.
        A teraz prosze bardzo: 20 minut z Dublina poludniowego na lotnisko. Ryanair -
        lot 2 godziny i 45 minut i Bydgoszcz. Dodatkowe 15 minut i u Tatuskawink))
        Znalazlam bilety na maj za €150 za cala nasza czworke...

Nie sadzilam, ze kiedys tego doczekam i to za tak niewielkie pieniadze...
        Jeszcze mi sie pysia smieje na ta wiadomoscwink))
        • jan.kran Re: Odpryski codzienności XVII :))) 16.01.07, 11:52
          Miła wiadomość Majusmile)
          Ja wprawdzie nie mam obiecanego połączenia do Wrocławia ale po pierwsze i tak
          nie mogę teraz lecieć a po drugie jakby co to do Katowic mogę tanio i szybko z
          Oslo a Bracia się ucieszą że mogą mnie odebrać. Pewnie będą ciągnąc losy który
          pojedziesmile))
          Młoda w ciągu niecałego półtora roku od opuszczenia domu przylatuje za miesiąc
          po raz szóstysmile Monachium -Oslo z norwegian jest naprawdę super.
          Junior do ojca do Berlina lata co chwilę.
          Niedługo dojazd na lotnisko w Oslo będzie droższy niż sam lot...
          Przynajmniej dla mnie bo dzieci mają zniżki.
          Niestety dostanie się z Monachium do Wrocławia to wyższa szkoła jazdy.
          Czemu to wrocławskie lotnisko jest takie kijowe ?
          Niedługo będzie połączenie N. Y./ Pcim Dolny bezpośrednio za grosze a do
          Wrocławia lata tylko syfiasty LOT i drogi SAS.
          Expo ma być we Wrocławiu....hihihi jak wygrają przetarg to chyba publiczność na
          expo uda się furmankamitongue_outPPP
          Kran
          • blue_jay Re: Odpryski codzienności XVII :))) 16.01.07, 12:41
            Kranie, co Ty mowisz? W tym roku wylatywalam z Wroclawia do Monachium. Prosto,
            ladnie, zadnych komplikacji, na czas, i nie Lotem ani SASem tylko Lufthansa
            • jan.kran Re: Odpryski codzienności XVII :))) 18.01.07, 08:50
              blue_jay napisała:

> Kranie, co Ty mowisz? W tym roku wylatywalam z Wroclawia do Monachium. Prosto,
              > ladnie, zadnych komplikacji, na czas, i nie Lotem ani SASem tylko Lufthansa

-------------------> Mnie jest wszystko jedno jakie linie latają nach Breslau
              byleby to było tanio.
              Próbowaliśmy z Bratem coś znaleźć i ceny były zaporowe w stosunku do tego co
              mnie przyzwyczaiły Norwegian.
              Młoda za bilet tam i z powrotem Oslo - Monachium płaci ca. tysiąc NOK. Ja nie
              przeliczam na dolary i euro tylko patrzę na średnie dochody w danym kraju. W
              Norge to jest jakieś 18 000 NOK czyli cena biletu jest do przyjęcia
              Najtańszy bilet jaki Młoda nabyła to było 846 NOK tam i z powrotem. Bilet
              kosztował trzy tysiące ale dwa tygodnie przed wylotem cena obniżyła się
              gwałtowniesmile))
              Oslo -Berlin - Oslo to jakieś 1200 NOK z reguły.
              Jeżeli masz namiary na jakieś tanie loty Monachium - Wrocław - Monachium to
              chętnie posłuchamsmile)
              Pozdrawiam
              Kran
    • sylwek07 0d 2 czerwca mozna bedzie latac :)New York-Rzeszow 16.01.07, 18:12
      Polecimy z Rzeszowa do Nowego Jorku. I to już w czerwcu. Po trwających kilka
      miesięcy negocjacjach zarządu rzeszowskiego lotniska z władzami LOTu jest
      decyzja w sprawie transatlantyckiego połączenia z Jasionki.

Polskie Linie Lotnicze LOT już 2 czerwca uruchamiają bezpośrednie połączenie z
      Rzeszowa za Atlantyk. I to na dwa lotniska; Nowy Jork John F. Kennedy (JFK) i
      Newark Liberty (EWR). Pasazer.com jako pierwszy informuje o uruchomieniu tego
      połączenia.

* Rzeszów 16:55 - Nowy Jork (JFK) 20:55 (------7)
      * Rzeszów 17:10 - Newark (EWR) 21:00 (---4---)
      * Nowy Jork (JFK) 23:00 - Rzeszów 14:00 (-----6-)
      * Newark (EWR) 23:25 - Rzeszów 14:25 (--3----)

www.pasazer.com/czytaj.php?lp=2158
    • jan.kran Re: Odpryski codzienności XVII :))) 18.01.07, 19:38
      Właśnie Kyril nadleciał nad Monachium i trochę sie denerwuję...
      • blaubeeree Re: Odpryski codzienności XVII :))) 18.01.07, 20:39
        U mnie ma byc o polnocy.Wlasnie sprzatnelismy z tarasu wszystko,co by moglo
        odleciec w nocy...
        W telewizorze ostrzegaja,zeby jutro rano nigdzie nie wychodzic a ja musze byc o
        8 w pracy.Ciekawe jaka bede miec podroz tramwajemwink
        • marjanna1 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 19.01.07, 10:28
          U mnie wczoraj sztorm jak cholerasmile))) Na szczescie nie musielismy nigdzie
          wychodzic.smile))

A tak wogole to siedze sobie wlasnie i nadrabiam zaleglosci forumowe. Do tej
          pory siedzialam na szkoleniach a po powrocie do domu musialam przygototwywac
          prezentacje na nastepny dzien. na szczescie to juz glowy. Teraz wolne do
          niedzieli i od poniedzialku z powrotem do pracy.smile)) Wreszciesmile))
    • sylwek07 ktos z Was czyta moze ?? 21.01.07, 19:14
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14
      bo znalazlem fajny artykul o Norwegii:

Norwegia odda Rumunom w opiekę 100 tys. swoich emerytów

Jak emerytura, to tylko w Norwegii. Bo władze tego kraju oferują swoim emerytom
      luksusowe wczasy do końca ich życia w... Rumunii. Żeby odmłodzić norweskie
      ulice, rząd kupił ogromne połacie rumuńskiej ziemi i wybuduje na nich osady dla
      norweskich starców. Propozycja dotyczy około 100 tysięcy emerytów z tego
      bogatego kraju.

Norwescy emeryci nie będą chyba jednak narzekać. Bo to nie zsyłka na Sybir, lecz
      dobrowolny wyjazd do ekskluzywnych uzdrowiskowych domów starców. Każdy emeryt,
      którego będzie na to stać (a trzeba pamiętać, że Norwegia to jeden z
      najbogatszych krajów na świecie, więc tamtejsze emerytury są wyższe niż dobre
      pensje w Polsce), będzie mógł zostać "wiecznym" kuracjuszem w pięknych kurortach
      nad Morzem Czarnym.

Ośrodki powstaną w bajecznie położonych miastach takich jak Konstanca i
      Medgidia. Projektowanie osad jeszcze trwa, ale już wiadomo, że będą przypominać
      małe, luksusowe i odgrodzone od świata miasteczka. Podobne kurorty norweski rząd
      planuje też wybudować w Turcji.

W sumie cały plan budowy osiedli dla norweskich starców ma kosztować norweski
      rząd 20 miliardów dolarów.

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=98&BackToCategory=2&ShowArticleId=28805
      • gherarddottir Re: ktos z Was czyta moze ?? 21.01.07, 19:26
        Takie miasteczka dla norweskich emerytow juz istnieja w Hiszpanii. Nawet sobie
        mleko norweskie sprowadzaja he he he
        • sylwek07 Re: ktos z Was czyta moze ?? 21.01.07, 19:28
          Moze wybuduja takie domy w Bulgarii kolo Morza Czerwonego .
    • sylwek07 Re: Odpryski codzienności XVII :))) 21.01.07, 19:29
      co do mleka to ja juz moge kupic w swoim supermarkecie maslo z Irlandii i
      Findlandii smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka