inga765 17.02.07, 17:03 czy nadal obowiazuje zakaz przewozu kosmetykow, perfum itp samolotem? czy moge wziac ze soba szampon, kosmetyki itp czy bede musiala wyrzucic na lotnisku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marjanna1 Re: kosmetyki i lot samolotem 17.02.07, 18:11 Mozesz wlozyc do bagazu nadanego, ale w bagazu podrecznym ilosc plynow(kosmetykow) nie moze przekraczac 100ml i powinno sie wszytsko miesci w przezroczystej torbce plastikowej. Odpowiedz Link
kinky5 Re: kosmetyki i lot samolotem 17.02.07, 20:20 i mozesz wziasc tylko 1 litr oczywiscie opakowania po 100ml. Odpowiedz Link
napolnoc Re: kosmetyki i lot samolotem 17.02.07, 20:54 Ja kilka dni temu "przemycilam" tubke pasty do zebow, 150 ml w podrecznym, ale liczylam sie z tym, ze jak mi znajda to wywala do kosza, jak kolezance szampon Generalnie mozna miec kilka kosmetykow, kazdy nie wiecej niz po 100 ml a w sumie nie wiecej niz 1l, i powinny byc zapakowane w worek foliowy. Na amsterdamskim Schipholu takie worki rozdaja pasazerom przy check in. W bagazu do nadania mozesz miec perfum i szamponow ile chcesz Odpowiedz Link
jan.kran Re: kosmetyki i lot samolotem 18.02.07, 02:10 W oslo tez rozdaja takie worki... I rzeczywiscie w podrecznym moje biedne dziecko nie moglo miec nawet butelki coli... Dobrze ze lot krotki . Kran Odpowiedz Link
inga765 Re: kosmetyki i lot samolotem 18.02.07, 03:49 hmmm...ok...dziekuje za odpowiedzi czyli na szczescie cos tam mozna wziac ze soba. a co z kosmetykami typu szminki, pudry i wody toaletowe? to juz wolalabym nie brac ze soba w ogole niz wyrzucac i stracic moje skarby!!!) Odpowiedz Link
inga765 Re: kosmetyki i lot samolotem 18.02.07, 03:51 aha...czyli do walizki mozna normalnie....tylko przy bagazu podrecznym sa ograniczenia? dobrze rozumiem? dzieki z gory za odpowiedzi!! Odpowiedz Link
thorgalla Re: kosmetyki i lot samolotem 18.02.07, 12:30 A co to się stało,że takie dziwne przepisy weszły? Że niby ktoś substancję żrącą może przewozić? I to na całym świecie? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: kosmetyki i lot samolotem 18.02.07, 12:58 Przepisy weszly po udaremnionym ataku terrorystycznym w Anglii. Panowie terrostysci planowali atak, a ladunek wybuchowy byl w postaci plynnej. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: kosmetyki i lot samolotem 18.02.07, 15:52 bagaz podreczny ma ograniczenia wagowe oraz wielkosci,wazne aby to sprawdzic w tych liniach lotniczych w ktorych lecisz. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: kosmetyki i lot samolotem 18.02.07, 15:59 Perfum tez nie mozna miec w podrecznym. Lepiej schowac do walizki. Odpowiedz Link