06.06.07, 03:22
Dzisiaj na Democracy Now byl nastepny wywiad z Economic Hit Men - John
Perkins. Jezeli ktos ma mozliwosc kupienia jego pierwszej
ksiazki "Confessions of Economic Hit Men" lub posluchania co ma do
powiedzenia w wywiadzie - polecam goraco. Pierwszy jego wywiad publiczny byl
zaaranzowany na mojej malej radiowej stacji. Potem na Democracy Now. Chryste
panie. Nie chce sie wierzyc w to wszystko. Nie trzeba czytac zadnych
kryminalow, coby wlosy stawaly na glowie. To sie dzialo rzeczywiscie i dzieje
sie nadal. Kazdy, ale to kazdy musi tego posluchac. Slucham Democracy Now na
mojej stacji radiowej codziennioe miedzy 12-1pm. Florida. Tampa Bay. 88.5 fm.
Mozna podcast ta audycje z www.wmnf.org. (moja stacja radiowa) lub
www.pacifica.org lub www.Democracynow.org.
Lucy
Obserwuj wątek
    • babiana Re: Hit Men 06.06.07, 04:08
      Kupilam te ksiazke, chyba ze dwa lata temu. Przerazajace jest to co on opisuje.
      Tym niemniej US Gov. wydal takie oswiadczenie:
      usinfo.state.gov/media/Archive/2006/Feb/02-767147.html
      • lucy58 Re: Hit Men 13.06.07, 01:45
        babiana napisała:

> Kupilam te ksiazke, chyba ze dwa lata temu. Przerazajace jest to co on
        opisuje.
        > Tym niemniej US Gov. wydal takie oswiadczenie:
        > usinfo.state.gov/media/Archive/2006/Feb/02-767147.html

OOOO.!!!! Wydawalo mi sie, ze rzady nie zajmuja stanowiska dotyczace fikcyjnych
        czy "wymarzonych" faktow. A co do tej pomocy dla krajow 3 swiata radze poszukac
        na Google "voulcher funds". Da to odpowiedz na kwestie tzw, pomocy dla krajow 3
        swiata. Moge ten schemat w skrocie opisac, tylko nie wiem czy kogos to
        interesuje.
        Lucy
        • babiana Re: Hit Men 13.06.07, 05:23
          Watykan tez zajal stanowisko w sprawie Kodu da Vinci. I slusznie poniewaz wielu
          ludzi bylo przekonanych, ze to jest prawda. Kolezanka (nie Polka i nie
          chrzescijanka), ktora pozyczyla mi te ksiazke byla o tym swiecie przekonana.Ja
          po 20% przeczytanych stronach zorientowalam sie, ze to jest niezly kryminal.
          Nalezy do tego rodzaju publikacji podchoddzic z dystansem i nie podniecac sie za
          bardzo. Co innego rzetelne opracowania poparte dowodami a co innego tylko slowo
          autora.
    • babiana Re: Hit Men 13.06.07, 02:42
      Wiem jak to wyglada. Poczytaj ten link:
      Vwww.usnews.com/usnews/biztech/articles/060403/3worldbank_4.htm
      Niby Bank Swiatowy ma pomagac, ale w rezultacie to pieniadze z powrotem do nich
      wracaja. Oczywiscie prezesem tego banku jest tradycyjnie juz Amerykanin. Bush
      wymienil ostatnio Wolfowitza przypuszczalmie na podobnego gagatka.
      • lucy58 Re: Hit Men 14.06.07, 04:02
        babiana napisała:

> Wiem jak to wyglada. Poczytaj ten link:
        > Vwww.usnews.com/usnews/biztech/articles/060403/3worldbank_4.htma
        > Niby Bank Swiatowy ma pomagac, ale w rezultacie to pieniadze z powrotem do
        nich
        > wracaja. Oczywiscie prezesem tego banku jest tradycyjnie juz Amerykanin. Bush
        > wymienil ostatnio Wolfowitza przypuszczalmie na podobnego gagatka.

Generalnie nie czytam zadnych blogow. Nie mam na to czasu. Slucham za to
        niezaleznego radia. To co pisza na blogach sa to w zasadzie obiektywne opinie
        autorow. Nie ma zadnego "cenzora" aby te opinie sprawdzil. To co jest nadawane
        przez radio, jako wiadomosci, musi byc sprawdzone, i potwierdzone przez pare
        innych zrodel. Za takie wiarygodne zrodlo informacji uwazana jest
        audycja "Democracy Now". Prowadzona od 10 lat przez Amy Goodmann. Nadaja te
        udycje ponad 500 stacji na terenie USA. TV- na PBS, obydwie stacje satelitarne,
        stacje uniwersyteckie i malego zasiegu stacje lokalne. Jezeli Amy Goodman
        bierze to co Perkins mowi za prawdziwe - to i ja w to wierze. Miala juz z nim
        3 jednogodzinne rozmowy na falach eteru. Co do "Democracy Now". Mozesz
        posluchac jej codziennej audycji przez www.WMNF.org 12-1pm. Lub wejsc na
        www.pacifica.org. I tam wyszukac. Polecam rowniez Laura Flanders z www.NPR.org.
        Mozesz jej posluchac z mojego radia www.WMNF.org, kazdy poniedzialek, 11:30am.
        Lucy
      • lucy58 Re: Hit Men 14.06.07, 04:16
        babiana napisała:

>> Niby Bank Swiatowy ma pomagac, ale w rezultacie to pieniadze z powrotem do
        nich
        > wracaja.
        Te pieniadze nie wracaja do Banku Swiatowego. Te pieniadze trafiaja na konta
        prywatnych firm finansowych. Ktore z reguly sa wielkimi donorami na kampanie
        wyborcze republikanow. Nie pamietam dokladnych liczb, ale firma, ktora wykupila
        dlug Zimbabwe, i zarobila na tym wiele milionow, okazala sie jednym z
        najwiekszych donorow kampanii prezydenckiej Busha z 2004. Nie pamietam ile tych
        milionow, i jakie te dotacje. Ale mozna to przesluchac z archiwum "Democracy
        Now".
        Lucy
    • babiana Re: Hit Men 14.06.07, 04:43
      Przeczytaj link i nie zaperzaj sie. Ja rowniez nie uznaje blogow jako zrodla
      informacji w tego rodzaju dyskusjach, poniewaz sa one subiektywnymi opiniami
      blogerow. Radio, telewizja, prasa, ksiazki sa rowniez niezlymi manipulatorami.
      Trzeba na podstawie roznych zrodel wyrobic sobie swoje wlasne poglady. Wlasnie
      tak jak ty to uczynilas.
      • lucy58 Re: Hit Men 15.06.07, 01:25
        babiana napisała:

> Przeczytaj link i nie zaperzaj sie. Ja rowniez nie uznaje blogow jako zrodla
        > informacji w tego rodzaju dyskusjach, poniewaz sa one subiektywnymi opiniami
        > blogerow. Radio, telewizja, prasa, ksiazki sa rowniez niezlymi manipulatorami.
        > Trzeba na podstawie roznych zrodel wyrobic sobie swoje wlasne poglady.
        Wlasnie
        > tak jak ty to uczynilas.
        Nie zaperzam sie. Po prostu nie mam czasu przegladac tych web sitow. Mam
        jedynie 3 godziny dziennie na siedzenie przy komputerze. W tym godzina Free
        Cells. Pol godziny na przelecenie poczty i odhaczenie wydatkow na koncie
        bankowym. Reszta- czyli 2 godziny na przeczytanie postow na tablicach. Jesli
        sie uda cos napisac - widac mialam skrocony dzien pracy. To co chce wiedziec,
        i to co mnie interesuje znajduje sluchajac mojej stacji radiowej. A jaka
        muzyka!!!!! Ludzie!!!!! Stary blues, irlandzka muzyka, przepiekne ballady w
        sobotnie przedpoludnie. Takiej muzyki nie posluchasz na zadnej innej stacji. Tu
        odkrylam Mary Gauthier. Nawet w niedzielne przedpoludnie puszczaja
        tzw. "polke". Ubaw. Radze posluchac.
        Lucy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka